Πολλές και δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για κάποιες «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» υποδείξεις και απειλές κάποιου ανεκδιήγητου αστυνόμου των Σερρών. Όσο δε αφορά τις περίεργες δικαιολογήσεις απ’ τον υπουργό μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.
Όλοι επικέντρωσαν και σωστά τα πυρά τους εναντίον του «δημοκρατικού» ήθους του Παπουτσή (θα τρίζουν τα θεμέλια του πολυτεχνείου). Ζήτησαν την παραίτησή του και πήραν την «σεμνή» και «ταπεινή» απάντησή του «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».
Αυτό θα πει ότι με την πλειοψηφία του καλπονοθευτικού νόμου που έχει...το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμπεριφέρεται με δικτατορικό τρόπο γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το σύνταγμα και την δημοκρατία.
Τι θα γινόταν αν η αντιπολίτευση έκανε πρόταση μομφής για τον συγκεκριμένο υπουργό; Τα «πρόβατα» θα ψήφιζαν κατά της πρότασης αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην κομματική πειθαρχία ξεπουλιούνται και αρχές και ιδεώδη. Η καρέκλα πάνω απ’ όλα.
Πως όμως ο εν λόγω αστυνόμος επικαλέστηκε αυτούς νόμους και τις διατάξεις; Υπάρχουν και ισχύουν αυτοί οι νόμοι και οι διατάξεις;
Ασφαλώς και υπάρχουν και ισχύουν γιατί κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε να καταργήσει ή να τροποποιήσει το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τέτοιες απαγορεύσεις. Το ερώτημα είναι γιατί;
Ο χρόνος ψήφισης αυτών των νόμων δεν μου είναι γνωστός πιστεύω να είναι παλαιότεροι νόμοι και ίσως κατάλοιπα της χουντικής νομοθεσίας αλλά όπως και να ‘χει η παραμονή αυτών των νόμων προσβάλει το σύνταγμα και τις δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών.
Επειδή πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων είναι νομικοί έστω και σήμερα θα κάνουν κάποιες ενέργειες για την αλλαγή ή την κατάργησή τους;
Το εξουσιαστικό σύστημα έχει μια πλειάδα νόμων που αν εξεταστούν από συνταγματολόγους δεν είναι σύμφωνοι με το νόημα του συντάγματος, αυτοί οι νόμοι παραμένουν στην αφάνεια και πολύ σπάνια σύρονται απ’ τα συρτάρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, η χρήση τους νομιμοποιεί καταδικαστέες πράξεις γι’ αυτό η άμεση κατάργηση ή τροποποίησή τους είναι αναγκαία για την αποφυγή της κρατικής αυθαιρεσίας όπως περίπου συμβαίνει με την κατεχόμενη Κερατέα όπου η αστυνομοκρατία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Η δικαιολόγηση της παρουσίας των ΜΑΤ (ότι δήθεν φυλάνε τους εργαζόμενους στα έργα) στην περιοχή της Κερατέας και μάλιστα μέσα στην πόλη σαν στρατός κατοχής δεν στέκει.
Η ταύτιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με χούντα δεν απέχει κατ’ ουσίαν της πραγματικότητας, η έπαρση του υπουργού Παπουτσή και των διοικούντων σε κάθε απάντησή τους είναι δηλωτική ολοκληρωτικού καθεστώτος. Η δημοκρατική ευαισθησία δεν είναι κενό γράμμα αλλά πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη με το σεβασμό στον κοινοβουλευτισμό και το ανάλογο ύφος στις απαντήσεις και δηλώσεις.
γράφει o Κλεισθένης
Καλώς ήρθατε
0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Δημοσίευση σχολίου