Καλώς ήρθατε

Το νέο παραλήρημα του Θεόδωρου Πάγκαλου

διωτική συζήτηση", κουβεντούλα δηλαδή, έτσι για να περνάει η ώρα ευχάριστα, χαρακτήρισε πριν από λίγο ο Πάγκαλος, την συμφωνία Παπανδρέου-Στρος Καν, τον Δεκέμβριο του 2009, για την επέμβαση του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία!!! Απαξιώνοντας, σύμφωνα με την συνήθη τακτική του, την νοημοσύνη μας και τις έγκυρες πληροφορίες που από χθες είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πάγκαλος συνεχίζει να προκαλεί μπροστά στην αμηχανία των Καμπουράκη- Οικονομέα, που τον άφησαν να παίζει μπάλα, προβάλλοντας για άλλη μια φορά το "εγώ" του και κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως χρήζει ιατρικής βοήθειας...

Αφού μας προέτρεψε να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, να δουλέψουμε και...να το βουλώσουμε με λίγα λόγια, παρουσίασε και την νέα οικονομική θεωρία, σε παγκόσμια πρώτη δηλώνοντας πως "η ελληνική οικονομία είναι δυνατή και ο ρυθμός της ανάπτυξης της είναι ο ρυθμός μείωσης της ύφεσης...." Μάλιστα λέω, αυτό είναι νέο οικονομικό μοντέλο, που μας λέει απλά ότι όταν δεν υπάρχει ίχνος ανάπτυξης, τότε το "ανακαλύπτουμε" και ονομάζουμε πρόοδο την μείωση του χρέους...Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι ανάπτυξη είναι οι ανοδικοί δείκτες της οικονομίας και τα έργα, οι επενδύσεις και ευρωστία των επιχειρήσεων. Μάλλον έκανα λάθος. Κάτι θα ξέρει περισσότερο ο Θόδωρος που αγνοούσε ακόμη και τα σπρεντ, αφού συνεχώς επαναλάμβανε την λέξη σπρέι, μέχρι να τον διορθώσει ευγενικά ο Καμπουράκης....

Τι μάθαμε σήμερα; ότι ο Πάγκαλος έχει μια θεία την Αγλαΐα, που πέθανε και του άφησε 65 ακίνητα, πάλι καλά δηλαδή, γιατί πριν από αυτό οι καταθέσεις του ήταν μόνο 300 ευρώ, ότι οι απεργοί είναι και αυτοί "γνωστοί- άγνωστοι", ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην τα έχει φάει, πάρει, διοριστεί παράνομα και εν ολίγοις ότι για όλα φταίμε εμείς, διότι σύμφωνα με την ψυχαναλυτική του προσέγγιση, γιατί εκτός από οικονομολόγος είναι και ψυχίατρος, "η κοινωνία έχει εγγενείς τάσεις και προϋποθέσεις για να έχει τέτοια ηγεσία..."

Με τις μικρές και ασήμαντές μου γνώσεις στην θεωρία της συμπεριφοράς, αυτό που κατάλαβα σήμερα το πρωί, είναι πως ο Πάγκαλος ζει σε άλλη χώρα, σε άλλη διάσταση και είναι τόσο εμποτισμένος με το εξουσιαστικό σύνδρομο, που πλέον του είναι αδύνατον να κατανοήσει οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα. Απαξιώνει όλες τις κοινωνικές αντιδράσεις και τους αγώνες μας, μας τσουβαλιάζει όλους στην ίδια κατηγορία, μας θεωρεί αυτουργούς της οικονομικής κατάστασης και η μοναδική λέξη που άρθρωνε κάθε δεύτερη πρόταση ήταν το "εγώ".

Αμήχανοι μπροστά σε αυτό το μεγαλομανές παραλήρημα, Καμπουράκης και Οικονομέας έθεταν απλά τα ερωτήματα, χωρίς να καταφέρουν να πιέσουν καθόλου τον Πάγκαλο, που για άλλη μια φορά ικανοποίησε τον εξουσιαστικό του εγωισμό και έπαιξε μπάλα μόνος του.
από το eyewitness

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails