Καλώς ήρθατε

Οι γάιδαροι, ο αχυρώνας και η υγεία

«Δυο γάιδαροι τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα». Στον αχυρώνα της υγείας. Ο πελάτης –πολίτης αμήχανος βλέπει να διαλύεται αυτό το κακό έως άθλιο σύστημα υγείας που είχε, χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει. Έως σήμερα τα νοσοκομεία σε στέλνουν στην ιδιωτική κλινική, οι γιατροί στο ιατρείο τους, οι φαρμακευτικές ζητάνε περιουσίες.

Ο Α. Λοβέρδος -με την συμπαράσταση του πρωθυπουργού- δηλώνει ότι θα διορθώσει αυτό το άθλιο σύστημα. Μόνο που αυτό που βλέπει ήδη ο πελάτης-ασφαλισμένος είναι ότι δεν θα υπάρχει σε λίγο ούτε και αυτό το σύστημα. Γιατί πολύ απλά διαλύεται και στη θέση του έρχεται το τίποτα ή μάλλον ένα παντελώς ιδιωτικό σύστημα, πανάκριβο και απλησίαστο για τον ασφαλισμένο και τα Ταμεία του.

Σταγόνα-σταγόνα η κυβέρνηση προχωρά σε κάποιο σύστημα που... δεν μας το λέει ακριβώς, αφαιρώντας κάθε έλεγχο του κράτους, στα νοσοκομεία ή στα φάρμακα. Το πρόβλημα δεν είναι η συμμετοχή των ιδιωτών στο σύστημα, αλλά η παράδοση του κρατικού ελέγχου πάνω στο σύστημα. Γι αυτό και δεν αφήνουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση να λειτουργήσει, γι αυτό και ο έλεγχος των προμηθειών θα δοθεί σε ιδιώτες.

Στην νέα εποχή για την υγεία τα μικρά λαμόγια (γιατροί κα) θα φύγουν από τη μέση. Η πίτα φτάνει μόνο για τους κολοσσούς ομίλους. Αυτοί καθορίζουν τους νέους κανόνες, αυτοί θα έχουν τον έλεγχο του νοσοκομειακού κόστους άρα και της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο πολίτης παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα την επίθεση στους ευάλωτους ιατρικούς κλάδους, που είναι ένοχοι, γι αυτό και ο πολίτης δεν θα τους υποστηρίξει. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κέρδισε. Ο πρωθυπουργός καλεί όλους να συμβάλλουν στην υγεία του λαού, να ξεχάσουν το πελατειακό σύστημα και να αποφασίσουν ότι έρχεται μια νέα εποχή.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Γνωρίζει πράγματι ο πρωθυπουργός ποιο θα είναι το νέο σύστημα; Γνωρίζει ποιος θα έχει τον έλεγχο αυτής της αγοράς; Γνωρίζει με ποιους όρους θα λειτουργήσει το νέο σύστημα; Δηλαδή του έχουν εξηγήσει οι υπουργοί του τι ακριβώς περιμένει τον ασφαλισμένο στην νέα εποχή που θα ανατείλει; Και αν του το εξήγησαν τον έχουν πείσει για όλα αυτά; Αν τον έχουν πείσει τότε η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική του.

Υ.Γ. Ρωτάμε γιατί έχουμε μια μικρή αμφιβολία για το αν η συζήτηση μεταξύ υπουργών και πρωθυπουργού έχει μια σαφή κατάληξη.
από το διαδίχτυ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails