Έτσι προς το παρόν οι 180 περίπου μετανάστες φιλοξενούνται στο ημιυπόγειο και το ισόγειο του πρόσφατα ανακαινισμένου νεοκλασικού κτιρίου… Παρά την πολυτέλειά του το Μέγαρο Υπατία φαίνεται ότι δεν τηρεί τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών. Αίτημα των Ελλήνων που στηρίζουν τους μετανάστες είναι να τους παραχωρηθεί και ο πρώτος όροφος προκειμένου να γίνει πιο άνετη η διαμονή τους…ή να βρεθεί κτίριο για μετεγκατάσταση…
Από πότε και σε ποια ευνομούμενη χώρα οι λαθρομετανάστες δικαιούνται προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους ίδιους τους πολίτες της;;;
Η "ταυτότητα" των λαθρομεταναστών:
Αυτό εξηγεί (η "ταυτότητα" των λαθρομεταναστών) νομίζω γιατί πέρασαν τόσες ώρες για να γίνει η εκκένωση της Νομικής και γιατί μεταφερθήκαν σε ένα τέτοιου επιπέδου κτίριο...
Η «ταυτότητα» του κτιρίου
Το τετραώροφο κτίριο, έκτασης 1.240 τ.μ., βρίσκεται απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, πολύ κοντά στην Πλατεία Αιγύπτου, και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οικοδομήθηκε στα 1908-1909, βασισμένο σε σχέδια του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αλέξανδρου Νικολούδη. Ανήκε στον Κεφαλλονίτη σε καταγωγή επιχειρηματία, Αιγυπτιώτη, Γεράσιμο Λιβιεράτο. Τη σχεδιαστική του αισθητική χαρακτηρίζουν τα πομπώδη μορφολογικά στοιχεία του νεομπαρόκ.
Οι νέοι ιδιοκτήτες του – κ. Ντίνος Ρουτζούνης (της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research) και η σύζυγός του κ. Χρυσάνθης Ρουτζούνη (παιδοχειρουργός) το ανακαίνισαν πρόσφατα με επιβλέποντα αρχιτέκτονα τον Θ. Κυράτσο. Έτσι το εγκαταλελειμμένο επί πολλές δεκαετίες μέγαρο, το οποίο είχε υποστεί επιπρόσθετα εκτεταμένες φθορές από τον σεισμό του 1981, επανήλθε στο αρχικό νεομπαρόκ στυλ του.
Oπως δηλώθηκε, σε αυτό έχει την έδρα του το Ινστιτούτο Υπατίας, (ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, που ασχολείται με κοινωνικές και πολιτικές έρευνες*)
Μέσα σε λίγες ώρες το νεοκλασικό κτίριο που στέκει στη γωνία, Πατησίων και Ηπείρου, εκατό χρόνια τώρα, έγινε πρωτοσέλιδο, καθώς έμελλε να είναι εκείνο που θα έδινε τη λύση στην κατάληψη της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες και όχι φοιτητές!
Σαν απλά φορολογούμενη πολίτης αυτού του (ο Θεός να το κάνει) κράτος έχω μείνει άναυδη όπως και πολύς κόσμος με το πως κάποιοι ερμηνεύουν τον όρο «Πανεπιστημιακό Άσυλο» και τις κάθε είδους καταχρήσεις του θεσμικού αυτού πλαισίου από τους διάφορους παράνομους!
Είναι Ακαδημαϊκό, άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια – αυτό, ή άσυλο λαθρομεταναστών που καμιά σχέση έχουν με φοιτητές και την φοιτητική ιδιότητα;;;
Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι "ξεχαρβαλωμένος" ή είναι η ιδέα μου;;;
Περιμένω ουσιαστικά σχόλια σας και στα τρία ερωτηματικά.
YΓ. Επίσης επειδή δεν γνωρίζουμε από αυτά (όπως και οι περισσότεροι από σας υποθέτω) παρακαλούμε κάποιος γνώστης ή υπεύθυνος τέλος πάντων φορέας να μας μεταφράσει και αναλύσει και αυτόν τον όρο!
από το χειμωνιάτικη λιακάδα
Σχόλιο apneagr: Εμ όταν τα λέγαμε πρι από δυο χρόνια περίπου ότι "Θέλω να γίνω κι εγώ λαθρομετανάστης!!!" μας λέγανε ρατσιστές αλλά τελικά... περί ορατών και αοράτων.
1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ... ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ… ΑΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ!!!
galaxiako.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου