Καλώς ήρθατε

Χρεοκοπία και δραχμή ή γερμανικό "νούμερο";

Γη και ύδωρ απαιτούν οι Γερμανοί προκειμένου να ενδώσουν στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης ο οποίος στο μέλλον θα στηρίζει τις ευρωπαϊκές χώρες από τις δίνες που προκαλεί ενίοτε η δυσπιστία των αγορών.
Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκτιμούν ότι οι γερμανικές απαιτήσεις για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους δεν εξαντλούνται σε μια απλή δημοσιονομική προσαρμογή.

Θεωρούν πως η εναρμόνιση θα πρέπει να...επεκταθεί σε τομείς όπως η φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης, η εξομοίωση των εργασιακών σχέσεων...
Όσο δε για τη δημοσιονομική πειθαρχία, απαιτούν η υποχρέωση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού να θεσπιστεί με άρθρο του συντάγματος, όπως ισχύει άλλωστε και για τους ίδιους.

Οι εξελίξεις μοιάζουν καταιγιστικές πλέον καθώς μετά από ένα χρόνο δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη οι επιλογές που αποκρυσταλλώνονται είναι σαφείς. Ή διάλυση της νομισματικής ένωσης ή εκτός της νομισματικής και δρομολόγηση της πλήρους οικονομικής ένωσης.

Φυσικά το πολιτικό πελατειακό σύστημα χωρών όπως της Ελλάδας τελεί σε κατάσταση σοκ ενόψει της δρομολόγησης τέτοιου είδους εξελίξεων, καθώς θα χάσει κάθε πρόσβαση στη σπατάλη πόρων, τις εκδουλεύσεις ημετέρων, την ανοχή ή και συμμετοχή στη διαφθορά κλπ.

Βέβαια, το ψυχρό βλέμμα της φράου Μέρκελ και η τευτονική προσήλωση στην πειθαρχία και στους κανόνες φοβίζουν εμάς του νότιους που οι συνθήκες μας επιτρέπουν να είμαστε περισσότερο χαλαροί. Από την άλλη πλευρά, όμως, όταν σκέφτεται κανείς και τους Τσοχατζόπουλους, τους Βουλγαράκηδες, τους Παυλίδηδες, τους Μαντέληδες και τους Τσουκάτους... ή τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού μετέχοντας σε δέκα διοικητικά συμβούλια ο καθένας, το βλέμμα της Μέρκελ γίνεται πιο ζεστό...

Παλιότερα οι αντιρατσιστές στη Γερμανία είχαν ένα ωραίο σύνθημα: «Ξένοι μην φύγετε και μας αφήσετε μόνους με τους Γερμανούς...».

Στην περίπτωσή μας ισχύει: Ξένοι μη διαλύσετε την ευρωζώνη και μας αφήσετε μόνους στα χέρια των πολιτικών μας και της πελατείας τους...

Δραχμή λοιπόν ή γερμανικό «νούμερο»;... Αν θυμάμαι καλά γερμανικό «νούμερο» λέγαμε και στο Α/Τ Βέλος όπως στο υπόλοιπο στράτευμα, τη σκοπιά σε ώρες μεταμεσονύκτιες...
γράφει ο Κώστας Στούπας στο capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails