Καλώς ήρθατε

Πάρτε το αλλιώς...

Υπάρχει κανείς σώφρων Έλληνας που να θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα; Υπάρχει κανείς σώφρων Έλληνας που να θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση της χώρας; Όχι φυσικά. Δυστυχώς όμως η ίδια απάντηση δίνεται και στο ερώτημα αν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει η χώρα ή θα πετύχει η κυβέρνηση. "Όχι φυσικά".

Γιατί λοιπόν ζητωκραυγάζουν και χαίρονται οι κυβερνώντες και αυτοί που... μας δάνεισαν που πήραμε παράταση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ; Μήπως γιατί έτσι θα είναι ποιο σίγουροι ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους με κάποιο (μεγάλο) τόκο άσχετα από το ότι στο τέλος εμείς θα φαλιρίσουμε έτσι κι αλλιώς;

Οι αγορές πως πήραν το χαρμόσυνο νέο; Φυσικά δεν το πήραν καθόλου... χαρμόσυνα. Το spread 10ετών ομολόγων αυτή τη στιγμή είναι πάνω από τις 940 μονάδες βάσης!!! Είναι δηλαδή εδώ και ένα μήνα σε επίπεδα χρεοκοπίας. Δεν θα αλλάξει αυτό γιατί πήραμε... παράταση. Δεν πρόκειται οι αγορές να μας ξαναδανείσουν γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας.

Μήπως λοιπόν το πιάσαμε λάθος; Αντί να παίρνουμε δάνεια επί δανείων και να βάζουμε φόρους επί φόρων, μήπως θα πρέπει να ποντάρουμε στην ανάπτυξη; Και δεν μιλάω για τις πράσινες παπαριές (μετά συγχωρήσεως) που μας λέει η "σοσιαλιστική κυβέρνηση" του ΠΑΣΟΚ.

Μιλάω για πραγματική ανάπτυξη. Να ανοίξουν εργοστάσια που θα κατασκευάζουν. Να γίνουν επενδύσεις σε ενέργεια που δεν είναι φανφάρες όπως με τους ηλιακούς συλλέκτες που μετατρέπουν τους αγρότες σε νεοεισοδηματίες και προσεχώς νεόπτωχους εξαγορασμένους από βιομηχανίες τροφίμων γιατί θα έχουν αχρηστεύσει τα χωράφια τους και θα χρωστάνε της Μιχαλούς σε τράπεζες.

Το έχουν κάνει πολύ δύσκολο να επενδύσει κάποιος και να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας. Χρειάζονται 100 χαρτιά και έξοδα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Δεν δίδονται επιχειρηματικά δάνεια ανάλογα με τα επιχειρηματικά σχέδια αλλά ανάλογα με το... εχέγγυο!!! Δηλαδή το να αποτύχουν συμφέρει τις τράπεζες!!!

Εσείς εκεί στο υπουργείο "ανάπτυξης", το μόνο που καταφέρνετε είναι να ξαναμοιράζετε την ίδια μικρή πίτα. Αν δεν συνεννοηθείτε με το υπουργείο Οικονομίας για μείωση των φόρων, με τις εφορίες για την διευκόλυνση των νέων εταιριών και με τις τράπεζες για δάνεια επιχειρηματικά και όχι απλά ασφαλή... δεν θα κάνουμε τίποτα.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails