Καλώς ήρθατε

Πεινάει ο λαός αλλά είμαστε αξιόπιστοι

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο κος Παπανδρέου επιτιθέμενος στην Νέα Δημοκρατία που υποστήριζε ότι τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να είχαμε δανειστεί 43δις καλύπτοντας τις ανάγκες μας για φέτος είπε: «Δηλαδή να δανειστούμε κοροϊδεύοντας τις αγορές και μετά να κρυφτούμε πάλι» προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνησή του έκανε κάτι τέτοιο, τότε «θα χάναμε πλήρως την αξιοπιστία μας».

κ. Παπανδρέου μας λέτε μα απλά λόγια ότι για χάρη της όποιας αξιοπιστίας επιλέξατε να ζουν οι Έλληνες με λιγότερα χρήματα, να μπει η οικονομία στον φαύλο κύκλο της κατάρρευσης όπως εσείς λέγατε τον Σεπτέμβριο του 2009, να οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας, να διασύρεται την χώρα και τους πολίτες της ως κλέφτες και τεμπέληδες. Και μετά από όλα αυτά θέλετε να σας πούμε και μπράβο;;

Είστε πρωθυπουργός της χώρας και... πεπειραμένος πολιτικός αφού υπήρξατε και υπουργός εξωτερικών αλλά είσασταν και υπουργός στις κυβερνήσεις του πατέρα σας την δεκαετία του 80. Συνεπώς θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι πρωταρχικός σκοπός σας είναι η προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών και η προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αν δεν τον γνωρίζατε μέχρι τώρα τότε είσασταν ακατάλληλος για την πρωθυπουργία της χώρας αλλά έστω και τώρα οφείλετε να το συνειδητοποιήσετε για αυτό το επαναλαμβάνουμε. Πρωταρχικός σκοπός σας είναι η προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών και προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αλλά εσείς για χάρην της αξιοπιστίας ομολογείτε ότι χάσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Μήπως δεν θα πρέπει να ανησυχούμε και για αυτό κε Παπανδρέου γιατί είμαστε πια αξιόπιστοι;;;

Άραγε αυτό έχετε να απαντήσετε στον συνταξιούχο που με κόπο ζωής κέρδισε αυτήν την πενιχρή σύνταξη που είχε και που εσείς σήμερα την πετσοκώψατε μειώνοντας την σε πρώτη φάση και εξανεμιζόντας την σε δεύτερη με τους υπέρογκους φόρους που βάλατε;; Αυτό θα απαντήσετε και στον οικογενειάρχη στην Β.Ελλάδα που δεν θα μπορεί να πληρώσει για την ζεστασιά της οικογένειας του γιατί εσείς εξισώσατε την φορολογία στα καύσιμα;; Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι εσείς πιστεύετε πως το καλάθι της νοικοκυράς που έλεγε και ο πατέρας σας θα γεμίσει με εξεταστικές επιτροπές.

κ. Παπανδρέου ο Έλληνας δεν είναι απατεώνας ούτε τεμπέλης όπως εσείς διαδίδατε στο εξωτερικό το προηγούμενο διάστημα. Είναι τίμιος και εργατικός και δεν θέλει να κοροϊδεύει τους κουτόφραγκους. Αλλά δεν καταναοεί πως ένας έμπειρος πολιτικός όπως εσείς δεν έβλεπε λύσεις μπροστά του παρά μόνο αδιέξοδα. Μπορούσατε να δανειστείτε συνεπώς κε Παπανδρέου τα χρήματα που χρειαζόμασταν τότε και μετά να ακολουθούσατε τις προτάσεις του πρωκατόχου σας. Να πηγαίνατε σε πάγωμα μισθών,μάζεμα του δημοσίου χωρίς η χώρα να είναι αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές όπως σήμερα. Θα μπορούσατε μάλιστα να εφαρμόσετε και πιο αυστηρά μέτρα από αυτά. Και αν το κάνατε πάλι αξιόπιστος θα είσασταν. Αν βλέπατε λύσεις και όχι μονόδρομους θα μπορούσατε να περάσετε τις διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς η χώρα να βρίσκεται στον μηχανισμό της Τρόικας και του ΔΝΤ που οδηγεί σε υπανάπτυξη όπως εσείς είχατε πει τον Ιούνιο του 2009.

Συνεπώς μπορούσατε να δανειστείτε χωρίς ούτε να κρύψετε το πραγματικό έλλειμμα, ούτε να αλλοιώσετε τα στατιστικά στοιχεία, ούτε πολύ περισσότερο να μπουν λουκέτα σε εκατοντάδες καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλη την χώρα.

Με την στάση σας αυτή κε Παπανδρέου δεν κάνατε τους Έλληνες πιο αισιόδοξους και πιστεύω ότι σήμερα βάλατε ένα τεράστιο αυτογκόλ. Γιατί αρχίζετε και εσείς με τις δηλώσεις σας να δικαιώνετε όσους υποστηρίζουν ότι σκόπιμα βάλατε την χώρα στο ΔΝΤ. Άλλωστε για την κυβέρνησή σας υπήρχαν αποκλειστικά και μόνο μονόδρομοι που έπρεπε να ακολουθήσουμε από τις 5 Οκτωβρίου του 2009 όπως είχε πει και ο κ. Σαχινίδης. Αλλά οι πολιτικοί κύριε Παπανδρέου κρίνονται για τις λύσεις που επιλέγουν και όχι για τους μονόδρομους που ακολουθούν.

από το taxalia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails