Καλώς ήρθατε

Κλέφτες και απατεώνες οι Έλληνες κατά τον Γ. Παπανδρέου

Τα κατορθώματα του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Οικονομικών... κάνουν τον γύρο της Ευρώπης και έχουν αφήσει άναυδους τους ξένους ηγέτες. Αντίθετα από ό,τι διακινείται από τα εδώ Μέσα Ενημέρωσης, η εικόνα τόσο του κ. Παπανδρέου, όσο και του κ. Παπακωνσταντίνου, κάθε άλλο παρά καλή είναι, κι αυτό σε πολλές περιπτώσεις με δική τους αποκλειστικά ευθύνη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε μια από τις πρώτες συναντήσεις του με τους κ. Μπαρόζο και Γιούνκερ, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τους είπε μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες είναι κλέφτες και απατεώνες»! Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έμειναν άναυδοι, καθώς ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν τον πρωθυπουργό μιας χώρας να αποκαλεί με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς τους συμπατριώτες του.

Παράδειγμα δεύτερο: Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε ένα από τα πρώτα ταξίδια του στην Ευρώπη πήγε στο Βερολίνο και ζήτησε να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά προεργασία, χωρίς να έχει καθορισθεί συγκεκριμένη ατζέντα. «Ήρθα να ζητήσω δανεικά» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και ο Γερμανός υπουργός λίγο έλειψε να λιποθυμήσει. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε προηγουμένως ενημερώσει ούτε τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά ούτε και τον Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο... κ. Σόιμπλε έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στην Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας την επιπολαιότητα και την προχειρότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

από το Παρόν

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο,να απακατασταθεί η αλήθεια,γιατί υπάρχει πολύ παραπληροφήρηση εν όψη των δημοτικών εκλογών για ευνόητους λόγους.Το Γκεμπελικό σύστημα λαμπρύνει τις επάλξεις του Πανδιευθαρμένων Σοσιαληστών Κάφρων.

Related Posts with Thumbnails