Καλώς ήρθατε

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς!

Στα πλαίσια της πολιτείας ο σεβασμός προς τους θεσμούς είναι υποχρέωση όλων μας, ακόμη και από τα πρόσωπα που βρίσκονται σε θεσμικούς ρόλους.

Εκτός αν επέλθει κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός, οι θεσμοί διατηρούνται καθώς σκοπός τους είναι το όφελος της πολιτείας καθώς δια μέσω αυτών προάγεται το συνολικό συμφέρον αλλά διασφαλίζεται η συνέχεια της πολιτείας.

Τι γίνεται όμως με τα πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτούς; Πόσο αυτά ενισχύουν τον ίδιο τον θεσμό ή πόσο τον αποδυναμώνουν; Ποιος είναι ο αντίκτυπος της στάσης τους στην ίδια πολιτεία;

Η υπεράσπιση της πολιτείας γίνεται από τους ίδιους τους θεσμούς αλλά και διαμέσου της υπεράσπισης των θεσμών.

Ποιος ο ρόλος του πρωθυπουργού (ως θεσμικού προσώπου) στην υπεράσπιση της πολιτείας; Στην υπεράσπιση του κοινού των Ελλήνων;
Ανύπαρκτος.

Η ομολογία ενός ευρωπαϊστή, για τις δράσεις και τα κατορθώματα του πρωθυπουργού της Ελλάδας έρχεται να εντοπίσει αλλά και να αναδείξει ένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα αυτό σχετίζεται με τον θεσμικό ρόλο του πρωθυπουργού.

Πολλοί μπορεί να πουν πως είναι άμεση εμπλοκή στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, αλλά για ποια εσωτερικά ζητήματα μιλάμε όταν οικειοθελώς κάποιοι παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία;

Σημασία έχει το πρόβλημα, που γεννάται μετά την αποκάλυψη πως ο πρωθυπουργός είχε (και έχει ακόμη άραγε;) την πεποίθηση πως κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένων.

Άμεση και κακοήθης προσβολή αποτελεί μια τέτοια δήλωση για το σύνολο των Ελλήνων.Γιατί φανερώνει την αδυναμία του πρωθυπουργού να υπερασπιστεί τους Έλληνες, αφού τους θεωρεί έτσι όπως τους θεωρεί.

Αλλά φανερώνει και κάτι περισσότερο. Την πλήρη απουσία επιθυμίας για βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.Η πολιτεία των Ελλήνων, τον τελευταίο χρόνο τοποθέτησε το GAP στην θέση αυτή για να τους υπερασπιστεί.

Τι βλέπουμε να γίνεται; Το GAP προσβάλει με τον πιο χυδαίο τρόπο αυτούς που πίστεψαν έστω και στα ψεύδη του.Αδιαφορώντας για τον θεσμό που εκπροσωπεί, αλλά και την πολιτεία που εκπροσωπεί, με ιδιοτέλεια έθεσε τον εαυτό του ως πρόσωπο εκτός, αντί να τον υπερασπιστεί στο ελάχιστο.


Έγινε πομπός μιας άθλιας προπαγάνδας προς τους Έλληνες, από ανθρώπους ήδη διεφθαρμένους όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ευρωπαίος.Τάχθηκε στο πλευρό μιας ομάδας συκοφαντών της Ελλάδας, σαν να μην τον αφορούσαν αυτά που λέχθηκαν ή σαν να έκανε ιδιωτική συζήτηση.

Όμως το χειρότερο για αυτόν είναι πως δεν είναι ιδιώτης. Δεν μπορεί να είναι και να συμπεριφέρεται σαν ιδιώτης. Έχει ρόλο συγκεκριμένο, έχει ρόλο θεσμικό και με τον ρόλο αυτό συμμετέχει στις συζητήσεις αυτές.

Ο σεβασμός στον ρόλο του, αλλά και στους Έλληνες που τον ανέδειξαν σε αυτόν, ήταν τότε ανύπαρκτος.

Πολύ φοβάμαι πως συνεχίζει να είναι έτσι.

Από την μέχρι τώρα δραστηριότητα του GAP φανερώνεται πως το κυριότερο μέλημά του ήταν να ωφεληθούν οι δανειστές. Οι όποιοι δανειστές.

Για τους Έλληνες αντιθέτως το αποτέλεσμα των αδιάκοπων ταξιδιών ήταν χυδαίες ύβρεις. Κάτι που αποδομεί τον ισχυρισμό πως για την χώρα αγωνιζόταν.Σε πλήρη συντονισμό με την αναμενόμενη εχθρότητα, καθώς τα συμφέροντα των ξένων δεν ικανοποιούνταν, ο πρωθυπουργός σαν πρόσωπο απεμπόλησε τον θεσμικό του ρόλο.

Κινήθηκε εξωθεσμικά και συντάχθηκε με την έξωθεν εχθρότητα. Ενδεχομένως να την ενθάρρυνε.Σαν να μην είναι για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Σαν να είναι ρέκτης κάποιων άλλων συμφερόντων, που αρέσκονται στο να υβρεολογούν εναντίων των Ελλήνων.

Πολλοί μπορεί να είχαν την απορία τίνος το συμφέρον υπερασπίζεται το GAP. Από τους λόγους του στο εξωτερικό και μετά την αποκάλυψη αυτή, μάλλον όχι αυτό των Ελλήνων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Είναι υπονόμευση της πολιτείας μια τέτοιου είδους συμπεριφορά;Κινείται εντός των θεσμικών πλαισίων ή εκτός;Έχει ευθύνη για αυτά που είπε και πότε θα την αναλάβει;Γιατί κρύβεται ως ένοχος;

Το γιατί αποκαλύπτεται τώρα όλη η συνομιλία είναι ένα ερώτημα, η απάντηση του οποίου είναι πασιφανής.Επειδή τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.Επειδή το πολλά υποσχόμενο μνημόνιο αποδεικνύεται βρόγχος για τους Έλληνες.Επειδή υπάρχουν κάποιοι πυροσβέστες που προκαλούν την φωτιά μόνο και μόνο για να επωφεληθούν από τα χρήματα που κερδίζουν.

Αντί να παίζει κρυφτούλι ο πρωθυπουργός με σύμμαχο τα media, καλό θα ήταν να δώσει μια εξήγηση για τίνος τα συμφέροντα είναι υπηρέτης.
από το orestios

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails