Καλώς ήρθατε

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται – Επίλογος: Ζούμε μια παρωδία!

Αυτοί που φοβούνται και αποφεύγουν την αλήθεια είναι μόνο αυτοί που έχουν προωθήσει το ψέμα.

Σήμερα, καθώς πολλά από αυτά που είχα διακρίνει από καιρό έχουν αρχίσει στο μεταξύ να παίρνουν σάρκα και οστά, αποφάσισα να ολοκληρώσω αυτή τη σειρά με ένα άρθρο (βλέπε εδώ, σελ.45), το οποίο με εκφράζει απόλυτα και είναι σε αρμονία με όσα έχω γράψει σχετικά, στα τελευταία δυο χρόνια.

Το άρθρο αυτό του Yannis Aeras, με τίτλο: «Σου θυμίζει κάτι», από το πολύ ενδιαφέρον μπλοκ: «Αληθινά ψέματα», φανερώνει πως η εικόνα αρχίζει να διαμορφώνεται και ότι είναι θέμα χρόνου το να λάμψει πλέον η αλήθεια: Τίποτα δεν είναι τυχαίο και η απάτη, το κάλπικο, η παραποίηση, αργά η γρήγορα αποκαλύπτονται. Το άρθρο αυτό φανερώνει πως δεν είμαι ο μόνος που το έχει καταλάβει αυτό!

Ζούμε εμείς οι Έλληνες εδώ και ενάμιση αιώνα μια ουτοπία, ένα όνειρο, το όνειρο της εθνικής ανεξαρτησίας και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ενώ στη πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξαμε πραγματικά ελεύθεροι. Κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις απλά μας χρησιμοποίησαν, για να ζήσουν κι αυτοί το δικό τους όνειρο, την αναβίωση δηλαδή ενός ένδοξου λαού της αρχαιότητας, για να ξεφύγουν λίγο από την ανία, και τώρα που τα πράγματα «σφίξανε», ξαναγυρίζουμε πάλι επί των αυτών, στη σκληρή δηλαδή πραγματικότητα. Και πια είναι αυτή; Το ότι δεν είμαστε παρά ένα μέρος της φτωχής βαλκανικής χερσονήσου που άγεται και φέρεται ανάλογα με τα συμφέροντα των δυνατών!

Εάν δεν θέλουμε να το δεχτούμε αυτό, τότε... απλά εθελοτυφλούμε και μας αρέσει να παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε επιτέλους πως ο ένδοξος ελληνισμός έχει χαθεί ανεπιστρεπτί; Τι είναι αυτό που μπορεί να δώσει έστω την απειροελάχιστη απόδειξη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες (ως σύνολο) έχουν κάτι κοινό με κάποιους ένδοξους προγόνους; Σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαούς; Κάνουμε το παν δυστυχώς να επιβεβαιώσουμε πως δεν διαφέρουμε σε τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε γίνει ο περίγελος ακόμη και των Σκοπιανών, αυτών που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποκαλούσαμε «γυφτοσκοπιανούς» και κάποιοι (γνωστοί άγνωστοι), οι οποίοι δεν μας συμπαθούν ιδιαίτερα, έχουν βαλθεί μέσα από το λεγόμενο «μακεδονικό», να μας φανερώσουν την οδυνηρή πραγματικότητα, που είναι: το πόσο εύκολο είναι να πείσουν έναν λαό -αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο- ότι έχουν ένα ένδοξο παρελθόν! Να πείσουν μερικούς ξυπόλυτους βαλκάνιους, όπως ήμασταν κι εμείς στις αρχές του 19ου αιώνα, ότι είναι απόγονοι ένδοξων προγόνων.

Όλη η υπόθεση του «μακεδονικού» και τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, είναι μια παρωδία! Κάποιοι κακεντρεχείς -οι οποίοι έχουν τα μέσα και την άνεση να το κάνουν- παίζουν απλά μαζί μας και γελούν εις βάρος μας… Οι μόνοι οι οποίοι μας παίρνουν στα σοβαρά ήμαστε δυστυχώς …εμείς, ο εαυτός μας δηλαδή με τις φαντασιώσεις του. Όλος ο κόσμος γελάει σήμερα εις βάρος μας και εμείς εξακολουθούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, ενώ κάποιοι επιτήδειοι ανάμεσά μας θησαυρίζουν πίσω από την πλάτη μας. Αυτοί είναι οι πολιτικοί και οι …αυλικοί τους, οι οποίοι δεν τρέφουν αυταπάτες, δεν ζουν στο χθες, δεν τρώνε κουτόχορτο. Το κουτόχορτο και οι αυταπάτες είναι για το πόπολο, που έχει πιστέψει τώρα τους «Έψιλον», που μέσω των …εκπροσώπων τους (βλέπε Φουράκης, Λιακόπουλος κ.λ.π.) τους έχει …αναβαθμίσει, και από εκεί που πίστευαν πως είναι απόγονοι των αρχαίων ένδοξων Ελλήνων, τώρα τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι προέρχονται από …εξωγήινους, οι οποίοι ήρθαν από τον Σείριο.

Τελικά φτάνω να πιστεύω, ότι οι μόνοι ρεαλιστές και «λογικοί» Έλληνες βρίσκονται σήμερα στο... Δρομοκαΐτειο.

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως άλλο είναι το όραμα και άλλο η αυταπάτη, άλλο τα ιδανικά και άλλο η ουτοπία. Το όραμα και τα ιδανικά είναι η απαραίτητη κινητήρια δύναμη για να προχωράει κάποιος μπροστά. Πίσω όμως από τις αυταπάτες και την ουτοπία καιροφυλακτεί το χάος. Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που ζούμε σήμερα…

Ίσως δυσαρεστήσω κάποιους με αυτά που έχω γράψει εδώ, αλλά η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, είναι όμως αναγκαία, όσο αναγκαίο είναι και το φως!

Ο άνθρωπος δεν είναι αρουραίος, δεν είναι φτιαγμένος να ζει στα σκοτάδια ή στα απατηλά όνειρα. Είναι φτιαγμένος (ναι! Φτιαγμένος… σε πείσμα όλων αυτών που αποδέχτηκαν την απάτη της θεωρίας της εξέλιξης για να …αρέσουν) για να ζει στο φως. Είναι φτιαγμένος να κοιτάει ψηλά, αλλά να πατάει ταυτόχρονα σταθερά στο έδαφος, και το έδαφος, η υποδομή, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Και γιατί πρέπει να φοβόμαστε την αλήθεια; Η αλήθεια δεν είναι ποτέ εναντίον του τίμιου. Η αλήθεια είναι η καταδίκη του απατεώνα…

Άρα αυτοί που πρέπει να φοβούνται και να αποφεύγουν την αλήθεια είναι μόνο αυτοί που έχουν προωθήσει το ψέμα. Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Μόνο με ανοικτά μάτια θα μπορέσει να το ανακαλύψει αυτό κανείς. Και πιστεύω, πως με λίγη προσπάθεια θα καταφέρουμε να ανοίξουμε τελικά τα μάτια…

Για ένα πράγμα να είμαστε μόνο βέβαιοι: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ!!!

από το Alkimos archive

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails