Καλώς ήρθατε

Άξιοι όλων οι μισθοί τους. Τρώνε, πίνουν και φιλοσοφούν στην υγεία των κορόιδων!

“Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της εφαρμογής προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντικά, γενναία, και απαραίτητα ωστόσο υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την ταχύτητα εφαρμογής τους”.

Αυτά δεν τα λέει ο πρωθυπουργός αλλά ένας σύμβουλός του. Όχι τυχαίος και σίγουρα «μπαλαντέρ» σε μελλοντικές κυβερνητικές αλλαγές. Αν δεν το βρήκατε, σας λέμε ότι τα είπε ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, άνθρωπος των αγορών και της κοινοτικής νομενκλατούρας η οποία θέλοντας και μη μας έβαλε στη βαθιά περιπέτεια που περνάμε. Λογικό λοιπόν ο προσφάτως προσληφθείς ως σύμβουλος στο Μαξίμου, να εκθειάζει την κυβέρνηση για τα… γενναία μέτρα που πήρε.

Χαρακτηρίζεται σοβαρός στην αγορά, αλλά προφανώς ζει –όπως και πολλά μέλη της κυβέρνησης- σε μια χρυσή γυάλα. Δεν έχει κατέβει ποτέ στο δρόμο να δει πώς ζει ο κόσμος, γιατί να το κάνει άλλωστε. Ζει το δικό του μύθο με τα λεφτά των άλλων.

Εν πάση περιπτώσει, ο... κ. Παπαδήμος μίλησε σε ημερίδα με τίτλο «Η ελληνική χρηματοοικονομική κρίση”, μαζί με άλλους ομοίως αργόμισθους.

Είπε επίσης ότι για έξι πρωταρχικούς παράγοντες είναι ευάλωτη η ελληνική οικονομία: οικονομικούς, διαρθρωτικούς και πολιτικούς, όπως επίσης και ακόμα τρεις, οι οποίοι συνδέονται με τα χαρακτηριστικά των χρηματοοικονομικών αγορών, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης, μόνο ζήτω δε φώναξε στην κυβέρνηση για την εφαρμογή του γενναίου, όπως τόνισε, προγράμματος προσαρμογής της οικονομίας. Επισήμανε ότι η επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος και των επιμέρους διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει δίνει μια ευκαιρία για αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, των αναπτυξιακών προοπτικών καθώς και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος τόνισε ότι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι τράπεζες μας, δεν έχουν σχέση με την φερεγγυότητα τους, αλλά είναι συνέπεια των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και έχουν επηρεάσει την διατραπεζική αγορά και κατ’ επέκταση την ρευστότητα. Δηλαδή δε φταίνε οι τράπεζες για την κρίση αλλά η… κρίση για την κρίση στις τράπεζες.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Γκίκας Χαρδούβελης έκανε τους συνήθεις τεμενάδες του καθώς επισήμανε ότι η πιθανότητα επιτυχίας του προγράμματος προσαρμογής που υλοποιείται είναι σήμερα πολύ μεγάλη παρά την ύφεση της οικονομίας ενώ πρόσθεσε ότι αποκλείεται η αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς θα έχει μεγάλο κόστος τόσο για τους εγχώριους όσο και για τους ευρωπαίους πιστωτές

Αυτοί κι άλλοι πολλοί μίλησαν για το πόσο καλή είναι η κυβέρνηση. Τι είχαν να χάσουν; Τους μισθούς τους, τα επιδόματά τους ή μήπως δεν έχουν να πληρώσουν γάλα για τα παιδιά τους.

Άξιοι όλων οι μισθοί τους. Τρώνε, πίνουν και φιλοσοφούν στην υγεία των κορόιδων!
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails