Καλώς ήρθατε

Απλές ιδέες υπακοής στο μνημόνιο

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, οι ροζ σελίδες των οικονομικών εφημερίδων (αυτές που επιγράφονται ‘’Ανακοινώσεις – Προκηρύξεις’’), κρύβουν ενίοτε θαυμάσιες ιδέες επί παντός επιστητού. Έτσι , αυτό το σαββατοκύριακο ανακάλυψα άλλον ένα κεκαλυμμένο αλλά κορυφαίο τρόπο, ειδικά για τη μείωση των ελλειμμάτων των νοσοκομείων. Και επειδή όντως αποτελεί ένα μικρό case study , θα παρότρυνα να το προσέξουν και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, μήπως μπορέσουν να το εφαρμόσουν και στα δικά τους χωράφια.

Συγκεκριμένα, το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για να παραδώσει το πλήρες τεύχος της διακήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού πραγματοποιεί, απαιτεί 20€ (ολογράφως, είκοσι ευρώ). Για μισό τεύχος δεν αναφέρει τίποτα !!! Κάντε λοιπόν ένα πρόχειρο υπολογισμό. 20 διαγωνισμοί του στον αέρα (χ) 25 ενδιαφερόμενους προμηθευτές (χ) 20€ το τεύχος = 10.000€. Δεδομένου δε ότι οι διαγωνισμοί που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου από όλα τα νοσοκομεία, είναι περίπου 10.000, τότε το ποσό αυτό μπορεί να ανέλθει μέχρι και 5.000.000€.

Έτσι απλά, φασούλι το φασούλι μειώνεται η... τρύπα και βγαίνουν και οι εφημερίες των γιατρών, που όλο γκρινιάζουν και φωνάζουν. Αυτά είναι εάν είσαι καθηγητής – διοικητής (εκ της υπογραφής των διακηρύξεων η επισήμανση, όχι δική μου). Έχεις όλο το απαραίτητο background να βρίσκεις τρόπους , μεθόδους και λύσεις. Όχι σαν κάτι άλλους, από το opengov, που σπάνε το κεφάλι τους να βρουν τρόπους να δείξουν λιγότερα έξοδα, γιατί καρέκλα είναι αυτή και ποτέ δεν ξέρεις.

Με αφορμή αυτή την καινοτομική ιδέα , έχω ήδη πρόταση για το κο Ραγκούση. Τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται από τα ΚΕΠ ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες να κοστολογηθούν στα 5 ευρώ έκαστον. Χάθηκε βέβαια η έναρξη της σχολικής περιόδου, που θα γινότανε και καλός σεφτές, αλλά δε πειράζει. Από δικαιολογητικά και βεβαιώσεις, άλλο τίποτα. Η οργάνωση του κράτους να είναι καλά και μέχρι να το (από -) αναδιοργανώσουμε, έχουμε καιρό ακόμη. Να δεις έτσι, για πότε μειώνεται το χρέος και φεύγει από τα πόδια μας η τρόικα !!!!!

Υστερόγραφον
1. Ελπίζω να μη ενεργοποιηθεί το "μιμητικό σύνδρομο" και να το υιοθετήσουν και άλλοι διοικητές.

2. Δεν πιστεύω να εκληφθώ λάθος και να έβαλα ιδέες στο επιτελείο του κου Ραγκούση !!!

3. Κύριε καθηγητά, στην εποχή του internet, έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί, ανέξοδοι τρόποι, για να διανέμετε και να καταγράφετε ποιοι ενδιαφερόμενοι έχουν παραλάβει οποιαδήποτε προκήρυξη ηλεκτρονικά καθώς και να ενημερώνετε, εάν χρειάζεται, για οποιεσδήποτε μεταβολές.

Θ.Α.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails