Καλώς ήρθατε

Γιατί μεγαλώνει η μύτη του Γιώργου, πατέρα;

Στα τριάντα έξι χρόνια της μεταπολίτευσης επήλθε πλήρης οικονομική χρεοκοπία της πατρίδος μας. Όλες οι κυβερνήσεις πρόσθεσαν ένα λιθαράκι στην οικονομική διάλυση του κράτους. Όλοι προεκλογικά ευαγγελίζονταν καλύτερες ημέρες για τους πολίτες και έσπρωχναν την χώρα κάθε επόμενη ημέρα πιο βαθιά στον γκρεμό. Ο σημερινός pinokio πρωθυπουργός, υπήρξε πρωτοκλασάτος υπουργός των «εκσυγχρονιστικών» κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί Σημίτη και έχει τεράστιες ευθύνες για την αποτυχία του εκσυγχρονισμού του κράτους.

Πριν από τις εθνικές εκλογές του 2009 έταξε στον Ελληνικό λαό «λαγούς με πετραχήλια» και τελικά βύθισε την χώρα στην ύφεση και την απόγνωση. Την οδήγησε δε, στην υπαγωγή του ΔΝΤ και της Τρόικας. Ψαλίδισε τους μισθούς και τις συντάξεις, έκοψε τα δώρα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έβαλε λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έσπρωξε στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας και αναγκάζει πολλούς συνέλληνες να λένε ήδη, το ψωμί- ψωμάκι.

Αποδεικνύει πως, δεν είναι ο... ίδιος και η κυβέρνησή του, απλώς πολιτικοί Πινόκιο, αλλά και ανίκανοι πολιτικά !!!

Η μεγάλη γάγγραινα της οικονομίας μας είναι η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή. Είχε φροντίσει γι’ αυτό ο πατέρας του, που διόγκωσε τα δύο αυτά καρκινώματα, την εποχή που κυβερνούσε και οι απόλυτοι εκφραστές της πολιτικής του, οι αυριανιστές, μέσω των κλαδικών σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς, είχαν φροντίσει να μην μπορούμε να λέμε πια να ένας κλέφτης, αλλά να ένας τίμιος.

Έτσι, ενώ προεκλογικά υποσχόταν πως έχει τους μηχανισμούς είσπραξης του ΦΠΑ για όσους φοροδιαφεύγουν, ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., παραδέχεται ο ίδιος πως υπάρχει μεγάλη στέρηση εσόδων και ίσως αναγκαστεί να πάρει νέα σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να λάβει την νέα δόση από τους δυνάστες του λαού μας, το ΔΝΤ.

Εκτός όμως της δυνατότητας της είσπραξης του ΦΠΑ, όπως έλεγε θα πάτασσε δραστικά και τους μεγάλους φοροκλέπτες, διακυρήτοντας, πως είναι έγκλημα η μη έκδοση αποδείξεων από οποιοδήποτε επαγγελματία και η παράνομη αυτή πράξη θα αντιμετωπιζόταν σαν διακίνηση μαύρου χρήματος.
Αντί των παραπάνω, ανακοίνωσε προ ημερών από την 75η ΔΕΘ, πως θα προχωρήσει σε περαίωση όλων των φορολογικών εκκρεμοτήτων της τελευταίας δεκαετίας. Δηλαδή με άλλα λόγια, δικαιώνει αυτούς που δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια νομοταγείς απέναντι στο κράτος και στις υποχρεώσεις τους ως πολίτες ή επιχειρηματίες και αναγκάζει όλους εκείνους, που απέδιδαν τους φόρους τους μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και εξέδιδαν τις κατά τον νόμο αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, δηλαδή τους νόμιμους, αυτούς που σέβονται τις φορολογικές διατάξεις, να σκεφθούν πως την επόμενη φορά θα πρέπει και εκείνοι να κάνουν ότι όλοι εκείνοι που θα δικαιωθούν μέσω της πολυθρύλητης «περαίωσης». Δηλαδή απόλυτη επιβράβευση των φοροκλεπτών και φοροφυγάδων.

Επιπλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σκέπτεται, πολύ σοβαρά, την εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, παρότι ο πρωθυπουργός το «πάγωσε» πρόσκαιρα το θέμα, από την πρόσφατη παρουσία του στην 75η ΔΕΘ.

Ακόμη σκέπτονται να εντάξουν βασικά αγαθά και υπηρεσίες από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλότερο συντελεστή του 23%. Απώτερος σκοπός η αύξηση των εσόδων, για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των εσόδων που προήλθε από την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, ότι κάθε χρόνος θα είναι χειρότερος του προηγουμένου, γιατί το ΔΝΤ και η Τρόικα ήλθαν για να μείνουν.

Άλλωστε, προχθές οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην καθιερωμένη επίσκεψή τους στην χώρα μας, επεσήμαναν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πως δεν έχει γίνει το προβλεπόμενο δημοσιονομικό συμμάζεμα και πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα.

Αποστόλου Παναγιώτης
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails