Καλώς ήρθατε

Η πράσινη πολυκατοικία με τα εξαπτέρυγα της καλεί Καραμανλή στην προανακριτική

Την κλήση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποφάσισε τελικά η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Τη σχετική πρόταση είχε διατυπώσει ο ΛΑΟΣ και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συναντούσε τη συμφωνία των υπολοίπων κομμάτων που μετέχουν στην Επιτροπή.

Συζήτηση έγινε για το κείμενο της επιστολής κλήτευσης που πρόκειται να αποσταλεί στον τέως πρωθυπουργό. Η Επιτροπή, αναφέρεται στην επιστολή, «έκρινε ομόφωνα πως θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στην διάθεσή σας, να προσδιορίσουμε από κοινού, τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή σας αυτή».

Προανακριτική καλεί Καραμανλή
Οι βουλευτές των... κομμάτων της Αριστεράς διαφώνησαν με το ύφος της επιστολής, ειδικά σε ό,τι αφορά την εξεύρεση του «προσφορότερου τρόπου» κατάθεσης του πρώην Πρωθυπουργού, αντιπροτείνοντας την ίδια διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε και για την κλήτευση των πέντε εγκαλούμενων υπουργών.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιρώνης, συντάκτης και της επιστολής, εξηγώντας την διατύπωση που επέλεξε, επικαλέστηκε «λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς» και σημείωσε πως «επιθυμούμε να έρθει αυτοπροσώπως, αλλά αν υπάρχουν και άλλες επιλογές, ως πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έχει σίγουρα την κατάλληλη νομική υποστήριξη για να τις αντιπροτείνει».

Από πλευράς των βουλευτών της ελάσσονος αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή, κρίνεται ότι η συγκεκριμένη διατύπωση χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Καραμανλή, να αποφύγει κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, είτε στη Βουλή, είτε κατ' οίκον, αποκρινόμενος στην κλήτευσή της, με υπόμνημα.

Η ΝΔ έχει αποχωρήσει από τις εργασίες της Προανακριτικής. "Η πράσινη πολυκατοικία, με την πρωτοβουλία ενός από τους ενοίκους της, του ΛΑΟΣ, αποφάσισε την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού" σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.
από το Έθνος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails