Καλώς ήρθατε

Εφιαλτικά σενάρια για Μνημόνιο Νο2 μέχρι το... 2020

Η συνέντευξη του Γ. Παπακωνσταντίνου στους FT αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών τις τελευταίες ημέρες ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει σε καμιά περίπτωση αναδιάρθρωση του χρέους, δεν είναι καθόλου τυχαίες. Έχουν ως στόχο να “πασάρουν” στον ελληνικό λαό μια άλλη εφιαλτική πραγματικότητα, που είναι τα νέα μέτρα που έρχονται αλλά και το σενάριο του νέου Μνημονίου μετά το 2013 και μέχρι το 2020 (Μνημόνιο εφ΄ όρου ζωής)

Το δημοσίευμα του περιοδικού Focus το οποίο αναφέρει ότι “Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση τη λήψη πρόσθετων μέτρων παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος στις προσπάθειές της για δημοσιονομική προσαρμογή,” είναι ενδεικτικό του κλίματος που πάει να διαμορφωθεί. FOCUS: Το ΔΝΤ πιέζει για πρόσθετα μέτρα την Ελλάδα

Γλιτώνουμε την... αναδιάρθρωση αλλά ουσιαστικά με τα μέτρα που θα λάβουν και με το Μνημόνιο νούμερο 2, θα φάμε μια εσωτερική αναδιάρθρωση, αυτής της τσέπης μας και των οικονομικών μας.

Το 2011 απ’ όλους περιγράφεται ως πιο εφιαλτικό ακόμα και από όλα τα χρόνια της Κατοχής και δεν είναι τυχαία ούτε η έκθεση της ΓΣΕΕ που μιλά για 1 εκατ. ανέργους και μείωσης της αγοραστικής δύναμης στα επίπεδα της εποχής του… Ανδρέα Παπανδρέου.

Ωστόσο, το κακό σενάριο λέει ότι η Ελλάδα εν θα μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο των 110 δισ. ευρώ που πήρε από την Τρόικα την τριετία μέχρι το 2015 που προβλέπει το συμβόλαιο.

Επομένως, οι εκδοχές είναι τρεις:

1. Πάμε στη λήψη νέου δανείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και το χρέος της.

2. Πάμε σε “Μνημόνιο 2” χωρίς επιπλέον χρήματα αλλά με ακόμη πιο σκληρά μέτρα τα οποία θα είναι πολύ πιο επώδυνα για τον κόσμο.

3. Ζητάμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ αφού η ανάπτυξη πάει περίπατο και δεν μπορούμε να μαζέψουμε χρήμα για να τα δώσουμε στην Τρόικα. Μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής σημαίνει και πάλι νέα δημοσιονομική αναπροσαρμογή, ή σφίγγει ακόμη πιο πολύ το ζωνάρι.

Το ΔΝΤ, πάντως, θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα να πάει σε μια από τις παραπάνω λύσεις οι οποίες τους συμφέρουν με όποιο τρόπο κι αν το δει κανείς.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails