Καλώς ήρθατε

Έρχεται νωρίτερα η Φ(α)ΠΑ 23%

Επίσπευση της μετάταξης στον συντελεστή ΦΠΑ 23% δεκάδων προϊόντων καθημερινής ανάγκης, μελετά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αναμένεται να έλθει νωρίτερα, ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο και η αύξηση του φόρου θα επιβαρύνει πιο σύντομα απ’ ότι σχεδιαζόταν αρχικά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίοι και οι υψηλοί τόνοι της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της οικονομίας και ειδικά του ΦΠΑ.

“Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες του Αυγούστου, δείχνουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε νέα επιδρομή εναντίον νοικοκυριών και επιχειρήσεων”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μην αφήσει μόνη της την κυβέρνηση να “αλωνίσει” σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως η επιβολή ΦΠΑ 23%, ένα γεγονός που από μόνο του θα κάνει πολύ βαρύ το χειμώνα για χιλιάδες Έλληνες.

Στο μεταξύ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι δεν θα υπάρξουν νέοι άμεσοι φόροι, άρα θα υπάρξουν έμμεσοι όπως είναι ο ΦΠΑ.

Η Φ(α)ΠΑ που σας λέγαμε έρχεται και... θα είναι δυνατότερη απ’ αυτή που έφαγε ο Βέγγος από τον Χατζηχρήστο.

Επικοινωνιακά, ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι μάχεται ώστε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα “σηκώσει” το δίλημμα επιβολή ΦΠΑ 23% για δεκάδες προϊόντα ή είσπραξη φόρων από χιλιάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν. Ωστόσο, αν και η δεύτερη λύση είναι και η πιο ενδεδειγμένη, η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών αφενός και το κίνημα “δεν πληρώνω γιατί δεν έχω” από την πλευρά των πολιτών, οδηγεί στην αύξηση των έμμεσων φόρων. Με λίγα λόγια, επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να εισπράξει αυτά που πρέπει θα εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ως αναγκασμένη να πάρει έκτακτα μέτρα με την αύξηση του ΦΠΑ.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα. Ήδη μελετάται αύξηση των φόρων για τα υψηλά εισοδήματα, η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς καθώς και η ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.

Οι εναλλακτικές λύσεις είναι αρκετές και σίγουρα μπορεί να απαλλάξουν τον κόσμο από ένα ακόμη βάρος. Ωστόσο, ακόμη κι αν οι προτάσεις είναι μπροστά τους, φαίνεται να προκρίνεται η εύκολη λύση του ΦΠΑ.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails