Καλώς ήρθατε

Χορός του Ζαλόγγου για τζάμπα μάγκες

Με τα συμβόλαια (και τις συμβάσεις) το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας είναι εξοικειωμένο. Παρ όλα αυτά άλλο πράγμα είναι να συνάπτεις συμβόλαιο με το λαό - έστω κι αν δε σκοπεύεις να το τηρήσεις - και άλλο με το ΔΝΤ. Ο λαός μπορεί να συγχωρέσει. Το ΔΝΤ δε σηκώνει...μαγκιές.

Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες υπογραμμίζουν στην ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος, που στηρίζει την κυβέρνηση. Το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους βουλευτές του κόμματος είναι σαφές και περιεκτικό: Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα περάσουν, καθώς αποτελούν προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση από το πακέτο «στήριξης».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εμφανίζονται να μη συμφωνούν με τις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό, μάλλον έχουν ξεχάσει πως αντισυμβαλλόμενος στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ο λαός τον οποίο ενδεχομένως υπάρχει δυνατότητα και η εμπειρία να τον «χειριστούν» αλλά το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι πιστωτές οι οποίοι δε μασάνε από τέτοιου είδους παιχνίδια. Άλλωστε οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν με πειστικότερο τρόπο τις όποιες διαφωνίες τους καταψηφίζοντας το μνημόνιο μέσα στο οποίο περιγράφονται-- σε γενικές γραμμές-- όλα αυτά που σήμερα νομοθετεί η κυβέρνηση.

Αν οι όψιμα ευαίσθητοι βουλευτές της... συμπολίτευσης «παραπλανήθηκαν» ή μετάνιωσαν τους εμφανίζεται και πάλι η ευκαιρία αν πράγματι διαφωνούν να καταψηφίσουν τις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό, καθώς όπως όλα δείχνουν τα εν λόγω κείμενα θα έρθουν προς έγκριση στη βουλή.

Ο πρωθυπουργός προφανώς δεν έχει κανένα λόγο να δώσει άλλοθι κοινωνικής ευαισθησίας στους διαφωνούντες. Για ποιο λόγο να τους επιτρέψει να εκδηλώνουν εκ του ασφαλούς την κοινωνική τους ευαισθησία; Οι βουλευτές λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και είτε να καταψηφίσουν τα αντεργατικά εκτρώματα είτε να σιωπήσουν και να συνεχίσουν να ακολουθούν τα βήματα στο χορό του Ζαλόγγου, που σέρνει η κυβέρνηση...
από το Ποντίκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails