Καλώς ήρθατε

Πουλήστε για να μην ξεπουληθούμε...

Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο και τραγικά. Μας συμφέρει όσο οτιδήποτε άλλο να πληρώσουμε το χρέος μας. Εάν δεν το κάνουμε το χρέος θα οδηγήσει σε ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας. Και τότε θα πληρώσει και ο λαός με τις περιουσίες του. Ο λαός που δεν φταίει σε τίποτε απολύτως αφού το χρέος το δημιούργησαν οι πολιτικοί των τελευταίων 30 ετών μέσα από την ηλίθια και άθλια διαχείριση του κράτους. Ο φορολογούμενος που δεν πήρε ακόμη απάντηση στο απλό και ανθρώπινο ερώτημά του "γιατί να πληρώσω εγώ τις σπατάλες του κράτους".

Γιατί λοιπόν να πληρώσει όλος ο λαός το χρέος που είναι καθαρά κρατικό και προέκυψε μόνο από τις σπατάλες του δημόσιου τομέα, των κρατικών μονοπωλιακών Οργανισμών και Επιχειρήσεων που (με την συναίνεση των διορισμένων κομματικών Διοικήσεων και κυβερνήσεων) συγκροτούν τη γιγαντιαία μηχανή κλοπής, μιζών, προμηθειών και πελατειακών σχέσεων όλων των πολιτικών της μεταπολίτευσης.

Εάν κάποιος διαφωνεί με... όλα αυτά θα πρέπει να μας δικαιολογήσει γιατί από το 1975 και μετά (αρχίζοντας από την δήθεν αποχουντοποίηση) μιλάμε συνεχώς για σκάνδαλα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονται στην εξουσία. Σας υπενθυμίζω απλώς: Σκάνδαλα με το λαθρεμπόριο καυσίμων που συνεχίζονται και στις ημέρες μας. Σκάνδαλα με τις προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού από όλες τις κυβερνήσεις. Σκάνδαλα Κοσκωτά. Σκάνδαλα με τα κρατικά προγράμματα προμηθειών. Σκάνδαλα με τον ΟΤΕ, με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, με τις προμήθειες της ΔΕΗ, με την SIEMENS, με τα καρτέλ, με το Βατοπέδι, με το Χρηματιστήριο, με χρηματισμούς για τις ανατροπές κυβερνήσεων (όπως καταγγέλθηκε επίσημα από τους ίδιους του πολιτικούς), με χρηματοδοτήσεις φίλων και συγγενών από κρατικές Τράπεζες, με χρέη κρατικών επιχειρήσεων στο ΙΚΑ και στο Δημόσιο, με την διαχείριση νοσοκομειακού υλικού, με τις προμήθειες ΟΣΕ, με αποκρατικοποιήσεις προβληματικών κρατικών επιχειρήσεων.

Εάν αυτός που διαφωνεί έχει διαφορετική άποψη για την «βιτρίνα» αλλά και την «ιδεολογία» του ελληνικού πολιτικού σκηνικού τον καλώ να μας δικαιολογήσει (εκτός από τα παραπάνω) γιατί τα αριστερά κόμματα για 30 χρόνια προστατεύουν άμεσα (με την πολιτική τους) και έμμεσα (με την συμπαράστασή τους στις συντεχνίες που επηρεάζουν) τα κρατικά μονοπώλια και γενικότερα κάθε κρατική επιχείρηση αφού από την άλλη μεριά διαπιστώνουν ότι πρόκειται για ένα κράτος αθλιότητας, σπατάλης και αρπαχτής.

Είναι συνεπώς βέβαιο ότι μας συμφέρει να πληρώσουμε το χρέος για δύο σοβαρότατους λόγους. Για να επανέλθει η εξουσία σε ελληνικά χέρια. Και για να πληρώσουμε λιγότερα από όσα θα μας στοιχίσει μια «ρύθμιση» του χρέους που θα συνοδεύεται προφανώς και από την έξοδό μας από το ευρώ.

Για να πληρώσουμε όμως το χρέος οφείλουμε να τηρήσουμε χωρίς την ελάχιστη παρέκκλιση το σύμφωνο που υπογράψαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Χωρίς παρέκκλιση σε όλη την έκτασή του και όχι μόνο σε αυτά που αφορούν τον φορολογούμενο, τον μισθωτό, τον μεροκαματιάρη και τον συνταξιούχο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πουληθεί και το άχρηστο κράτος μιας και στην κατάντια που το έφεραν οι πολιτικοί και η πολιτική της μεταπολίτευσης δεν εξυγιαίνεται και πάνω απ΄ όλα δεν πρόκειται να γίνει ανταγωνιστικό. Γιατί απλούστατα οι συγκεκριμένοι πολιτικοί που το «έγδυσαν» δεν είναι ικανοί να το διορθώσουν και να το εξυγιάνουν.

Διαφωνείτε ακόμη;

Τότε ερμηνεύεστε μου γιατί ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στους υπουργούς του είπε ότι «τα υπουργεία δεν είναι φέουδα κανενός». Μελετήστε στη συνέχεια προσεκτικά τις εξαγγελίες για την αποκρατικοποίηση αλλά σε συσχετισμό με τις υποχρεώσεις μας από το σύμφωνο δανεισμού της χώρας.

Εάν τα μελετήσετε προσεκτικά τότε μόνο θα καταλάβετε ότι όλοι αυτοί που μας κυβερνούν και όλοι οι άλλοι που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν στη Βουλή έχουν περίπου συμφωνήσει να μην πληρώσει τα σπασμένα το κράτος για να μην γκρεμιστεί η μηχανή των πελατειακών σχέσεων.

Προσθέστε σε όλα αυτά και το θέατρο που μας παίζουν ότι δήθεν δεν θέλουν να μαυρίσουν την ιστορία τους με ξεπούλημα τους κράτους. Δηλαδή οι «βρεγμένοι» που ξεπουλήθηκαν σε μια πολυεθνική που τους διέσυρε διεθνώς «φοβούνται τώρα την βροχή». Προσθέστε ακόμη το θέατρο που μας παίζουν με το δήθεν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Και το θέατρο με την δήθεν άρση του καμποτάζ.

Πρόκειται σαφέστατα για θέατρο αφού πριν απ΄ όλα φροντίζουν να χαϊδεύουν τα αυτιά σε συντεχνίες και ψηφοφόρους.

Αυτός είναι και ο λόγος (όπως παρατηρεί ο κ. Γ. Παπανδρέου) που θέλουν να θεωρούν φέουδο το υπουργείο τους. Για να μην περνάει η γενική γραμμή που δεν είναι άλλη από την τήρηση του συμφώνου δανεισμού της χώρας. Άλλωστε τι περισσότερο θα τους στοιχίσει μια χρεοκοπία αφού έτσι και αλλιώς «έχουν κάνει το κουμάντο τους» (οι περισσότεροι) όπως άλλωστε οι ίδιοι αποκαλύπτουν στις εξεταστικές επιτροπές.

Στις Επιτροπές που οι ίδιοι πάλι έχουν οργανώσει έχοντας (από κοινού) προαποφασίσει και ποιους θα στήσουν στον τοίχο.
του Γιώργου Κράλογλου capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails