Καλώς ήρθατε

Οι Κοντομηνάδες, η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας και ο χορός της διαπλοκής

Όσοι ακόμη αναρωτιώνται ΠΟΥ πήγαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού και γιατί τα ΜΜ”Ε” έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, ας ρίξουν μια ματιά στην πρόσφατη επιβολή περιοριστικών όρων στον κ. Κοντομηνά για τα κακουργήματα πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης που φέρεται να έχει εμπλακεί.

Ελεύθερος λοιπόν με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 300,000 Ευρώ ο κύριος Κοντομηνάς, γεγονός που φαίνεται ότι τον εξόργισε. Γιατί; Αντιγράφουμε από τη δήλωση του μετά την απόφαση:

“Η επιβολή περιοριστικών όρων στο πρόσωπό μου είναι το τελευταίο και πλέον ηχηρό από τα “άσφαιρα πυρά” της εξελισσόμενης από μακρόν επίθεσης σε βάρος μου, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008 και συναρτάται άμεσα με την αποκάλυψη από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA (του οποίου ήμουν πρόεδρος και ιδιοκτήτης), του σκανδάλου της μονής Βατοπαιδίου. Την εποχή εκείνη, διόλου τυχαία, ασκήθηκαν σε βάρος μου ποινικές διώξεις που αφορούσαν υποθέσεις οι οποίες ανασύρθηκαν περίεργα από το αρχείο, όπου παρέμεναν επί πολλά έτη, λόγω ελλείψεως βασιμότητας, με στόχο να με θέσουν υπό καθεστώς ομηρείας.”

Θράσος απύθμενο λοιπόν. Ο κύριος Κοντομηνάς υποστηρίζει ότι “διώκεται” επειδή αποκάλυψε το... “σκάνδαλο Βατοπαιδίου”. Για να καταλάβετε ότι το φιλότιμο και η ειλικρίνεια έχουν εξαφανιστεί από την Ελίτ αυτής της χώρας, ο “άσπονδος εχθρός” του Τριανταφυλλόπουλος, βγήκε “ακαριαία” και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Κοντομηνάς “είναι αθώος”! Κοιτάξτε πως το χρήμα ενώνει υποτιθέμενους άσπονδους εχθρούς, όπως άλλωστε ένωσε τον “μαχητή των Τεμπών” Τριανταφυλλόπουλο με τον αξιότιμο κύριο Μπόμπολα.

Ουδείς βέβαια τόλμησε να ψελλίσει την αλήθεια. Ότι οι διώξεις εναντίον του Κοντομηνά είχαν ασκηθεί πολλούς μήνες πριν από την “μαχητική αποκάλυψη του Βατοπαιδίου”:
Με την από 9/11/2005 κατεπείγουσα παραγγελία του ο διενεργών τότε την προκαταρκτική εξέταση Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ζήτησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να συσταθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από αναλογιστές και ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να γίνει ουσιαστικός έλεγχος στην εταιρία INTERAMERICAN.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δημήτρη Κοντομηνά και κατά παντός υπευθύνου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος για ποσά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (από 18 – 22 δις δρχ.). άσκησε χθες, 9/7/2008 ο Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου

Με νέα εισαγγελική διάταξη ασκήθηκε δίωξη (14/8/2008) κατά του Προέδρου του Δ.Σ. και ιδιοκτήτη του ALPHA και των μελών του Δ.Σ. της εταιρίας για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Προφανέστατα λοιπόν, όλες οι διώξεις έγιναν πολύ πριν την οποιαδήποτε αναφορά στο Βατοπαίδι από τον “αγωνιστή” Κοντομηνά. Η ΠΡΩΤΗ αναφορά στην υπόθεση έγινε στις 26/8/2008 δηλαδή, βδομάδες, μήνες ακόμα και ΧΡΟΝΙΑ μετά την αναγγελία των διώξεων.

Αλλά σε αυτή τη χώρα όπου “αρχινταβατζής” δήλωσε ότι “εάν ήθελα έκαναν πρωθυπουργό και τον Κατέλη!”, ο κάθε Κοντομηνάς μπορεί να δουλεύει τον κόσμο όπως θέλει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να κάνει κωλοτούμπες απερίσπαστα ανάλογα με τις εισπράξεις και επίσης να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Εμείς θα αναφέρουμε ενδεικτικά τι έγραψε το “Τρωκτικό” στις 27/8/2008 την ημέρα δηλαδή που ο κύριος Κοντομηνάς “ανακάλυψε” το “σκάνδαλο” του Βατοπαιδίου:

Ο Κοντομηνάς ξέθαψε το θέμα με το Άγιο Όρος για να χτυπήσει τον Ρουσόπουλο λόγω των διώξεων!

Εντάξει μην υποτιμάτε ρε παιδιά την νοημοσύνη μας. Σας παρακαλούμε. Ασκήθηκαν διώξεις στον Δ. Κοντομηνά και ο ALPHA δύο ημέρες τώρα τα βάζει με τον Άγιο Όρος για να φοβηθεί ο Θ. Ρουσόπουλος. Και δεν λένε ότι και τα 5 δικαστήρια τα κέρδισε το μοναστήρι!!”.

Αυτά λοιπόν έγραφε τότε το Τρωκτικό και βέβαια συντάσσονται με την κοινή λογική, εκτός εάν κάποιος θεωρήσει ότι ο …Εφραίμ είχε κάνει μάγια στους εισαγγελείς γιατί έβλεπε το μέλλον!

Γιατί όμως μόνο ο Σκάι έγραψε το αυτονόητο και ΟΛΑ τα άλλα κανάλια σιώπησαν;

Μα απλούστατα γιατί η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι ένα δόντι όπως έχουμε πει επανειλημμένα. Πολλές σάπιες ρίζες που καταλήγουν στο ίδιο δόντι. Εάν το ξεριζώσεις, θα δεις από κάτω του όλες τις μολυσματικές απολήξεις που συνδέονται μεταξύ τους.

Όπως συνδέονται όλοι με την ελεεινή σιωπή όταν έρχεται το ερώτημα “Που πήγαν τα λεφτά”. Θέλετε να δείτε; Κοιτάξτε πως χορεύουν όλοι μαζί. Κοντομηνάδες, Ομόλογα υπό τους μαεστρικούς ήχους της Siemens:

Η είδηση του Antinews, το Τ.Τ. «παγώνει» συνεργασία με Κοντομηνά λόγω Ζήμενς, δεν ήταν βέβαια κεραυνός εν αιθρία σε όσους γνώριζαν.

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παγώνει κάθε περαιτέρω ενέργεια συμμετοχής του στην εταιρεία Best Line Cards, μέχρι να διευκρινιστεί πλήρως, εάν υπήρχε οποιαδήποτε εμπλοκή της στο θέμα της Siemens», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Άγγελος Φιλιππίδης. Όπως γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ, μέτοχοι της Βest Line Cards (εταιρεία συμφερόντων του κ. Κοντομηνά) είναι η Ιnteramerican Ζωής, η ΔΕΜΚΟ Επενδυτική και ο κ. Σάββας Γιαννακάκης. (26/6/2008).

Και εκεί κάπου σπάει το απόστημα και ανακαλύπτονται τα “Βατοπαίδια” για να κρύψουν τον χορό των κλεμμένων δισεκατομμυρίων από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Διαβάστε πως συνδέονται Siemens, ομόλογα, Κοντομηνάδες:

Όπως επισημαίνει (πάλι) το κορυφαίο Antinews που αποκάλυψε το θέμα, τα σκάνδαλα της Ζημενς και των ομολόγων, έρχονται και δένουν μεταξύ τους. Όχι μόνο επειδή και στα δυο συναντώνται τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες πολιτικές διασυνδέσεις και οι ίδιες εταιρείες, αλλά και επειδή όπως αποδεικνύεται πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας η διαπλοκή και η διαφθορά ήταν διαχρονική, διακομματική και κυρίως γαλαζοπράσινη. Αν ρωτήσετε τώρα για την Megatrust και την Ακρόπολις στην πιάτσα, ένα πολιτικό σύστημα και μια οικογένεια θα σας δείξουν όλοι.

Σε τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία Βασίλη Τυρογαλά (ο οποίος όπως έχουμε πει συνδέεται με συγγενή της γνωστής πολιτικής οικογένειας) κατατέθηκαν (από 18/11/04 μέχρι και 6/7/05) 1,2 εκατ. ευρώ μέσω των offshore εταιρειών Placid Blue και Fairways, που φέρεται ότι ελέγχονταν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Για ποιόν προορίζονταν τα λεφτά; Στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στον εισαγγελέας, ο κ. Τυρογαλάς υποστηρίζει τα εξής: «Έκανα εξυπηρέτηση σε φίλο μου και αφού τα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό της εταιρείας μου του παραδόθηκαν μετρητά». Ο φίλος είναι ο χρηματιστής κ. Σάββας Γιαννακάκης. Από αυτόν και μετά τα λεφτά χάνονται. Αρχίζουν όμως μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συμπτώσεις.

Ο κ. Γιαννακάκης είναι Αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής Megatrust -Oλυμπιακή. Η εταιρία αυτή προήλθε από την συγχώνευση (Φεβρουάριος 2005) της Megatrust ΑΧΕΠΕΥ (στην οποία είχε συμφέροντα η Interamerican του κ. Κοντομηνά) και Oλυμπιακή ΑΧΕΠΕΥ (που ανήκε στον κ. Γιαννακάκη). Η Megatrust -Oλυμπιακή συνδέεται όμως και με την περίφημη Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ του κ. Πρινιωτάκη. Την θυμάστε; Είναι η εταιρεία που προκάλεσε το σκάνδαλο του ομολόγου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), το οποίο λίγο έλειψε να ρίξει πέρυσι τέτοιον καιρό την κυβέρνηση Καραμανλή. Οι δυο εταιρείες συνεργάστηκαν στην διαχείριση των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ.

Οι δρόμοι των δύο αυτών χρηματιστηριακών εταιρειών συναντήθηκαν και στην άλλη γνωστή από το σκάνδαλο των ομολόγων εταιρεία, την περίφημη Hitech. Η «Ακρόπολις» είχε αναλάβει από το 2005 την ειδική διαπραγμάτευση των μετοχών της Hitech. Πριν από την «Ακρόπολις» ειδικός διαπραγματευτής της Hitech ήταν η Megatrust. Ποια είναι η Hitech; Στο πόρισμα Ζορμπά για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ αναφέρεται ότι ο αρχιτέκτονας των δομημένων ομολόγων Γ. Παπαμαρκάκης είχε στείλει τον Φεβρουάριο του 2007, τα περιβόητα τότε 4,2 εκατ. ευρώ στην υπεράκτια Forest Dove, που ανήκε στους Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Θόδωρο Πρινιωτάκη, Χριστίνα και Αικατερίνη Πρινιωτάκη.
από το olympia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails