Καλώς ήρθατε

Σοσιαληστ(ρ)ικά

Η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει περίπου 13 δισ. ευρώ (17,5 δισεκατομμύρια δολάρια), περισσότερα χρήματα σε τόκους για το χρέος που πωλεί αυτό το έτος από ό,τι θα ήταν αν οι αποδόσεις είχαν παραμείνει στα επίπεδα προ της κρίσης τους με τα αντίστοιχα της Γερμανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάρτισαν οι Bloomberg και η Εταιρική και Τράπεζα Επενδύσεων Credit Agricole.

Οι τόκοι επί των τριών ομολόγων που πούλησε αυτό το έτος, καθώς και η σημείωση επτά ετών που προσφέρθηκε αυτή την εβδομάδα, θα ανέλθει σε 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάρκεια ζωής των τίτλων, σε σύγκριση με τα 3,8 δισ. ευρώ, αν τις είχαν πωλήσει με τη μέση επιπλέον απόδοση, ή σπρεντ, επί του γερμανικού χρέος που επικρατούσε μεταξύ 2000 και 2008, τα στοιχεία δείχνουν. Η Ελλάδα θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 18.9 δις ευρώ από τόκους στις υπόλοιπες εκδόσεις του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τα 9,4 δις ευρώ πριν από την αρχή της κρίσης , σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg βασισμένους σε στοιχεία Credit Agricole.

Η Ελλάδα αγωνίζεται να... μειώσει το κόστος δανεισμού της, ακόμη και μετά που η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατασκεύασαν με ένα πακέτο βοήθειας που θα ενεργοποιηθεί, εάν η χώρα δεν μπορεί να συλλέξει επαρκή ρευστότητα από τις αγορές κεφαλαίων για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, pinokio η οποία επιδιώκει να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού που είναι πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το όριο της ΕΕ, πρέπει να συλλέξει ως και 10.5 δις ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξεφύγει από την τρέχουσα χρηματοδότηση της και αρχίσει να αναπτύσσεται με ένα αξιοπρεπή ρυθμό, ώστε αυτό το μεγάλο χρέος να μην γίνει χιονοστιβάδα», δήλωσε ο Peter Chatwell, στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος της Credit Agricole στο Λονδίνο. «Η αγορά αντανακλά αυτή τη στιγμή απογοήτευση που η επταετής συμφωνία δεν είχε υψηλές επιδόσεις και τα ελληνικά spreads αναμένεται να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται τώρα.»

Πρόγνωση Πωλήσεων

Η Ελλάδα πώλησε 8 δισ. ευρώ πενταετών τραπεζογραμματίων στις 25 Ιανουαρίου για την απόδοση 3,81 ποσοστιαίων μονάδων πάνω από τη συγκριτική αξιολόγηση των γερμανικών τίτλων παρόμοιας ωριμότητας, σε σύγκριση με ένα μέσο σπρέντ κατά 0,26 ποσοστιαίων μονάδων πριν από την κρίση. Εξέδωσε 5 δισ. ευρώ 10ετών ομόλογων με απόδοση 3,25 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το γερμανικό χρέος στις 4 Μαρτίου, σε σύγκριση με το μέσο όρο 0,34 ποσοστιαίων μονάδων.

Η Credit Agricole προβλέπει ότι φέτος η Ελλάδα θα πωλήσει 8 δισ. ευρώ πενταετών τραπεζογραμματίων, 4 δισ. ευρώ από 15-ετή ομόλογα, 8 δισ. ευρώ από 10-ετή χρεόγραφα, 3 δις ευρώ από 30-ετή ομόλογα και τα 5 δισ. ευρώ από 5-ετή κυμαινόμενα τραπεζογραμμάτια.

Τα επταετή τραπεζογραμμάτια της Ελλάδας έπεσαν χθες την πρώτη ημέρα της συναλλαγής, με απόδοση που ανήλθε σε 6,078 τοις εκατό από μία έκδοση που είχε απόδοση 6,001 τοις εκατό.

“Συνεχίζουμε να πελαγοδρομούμε μέσα από το κρίσιμο σημείο της χρηματοδότησης που η Ελλάδα έχει τις επόμενες εβδομάδες”, έγραψε σε σημείωση προς τους πελάτες χθες, ο Jim Reid, επικεφαλής της θεμελιώδους στρατηγικής της Deutsche Bank AG στο Λονδίνο. “Αυτή η ιστορία θα συνεχίζεται για καιρό καθώς αυτά τα επίπεδα χρηματοδότησης σε σχέση με τον πυρήνα της Ευρώπης δεν είναι πραγματικά βιώσιμα.”

Απίστευτο 13 Δις για τον ερασιτεχνισμό τους την κουτοπονηριά τους και την αλαζονεία τους!!! hah
από το olympia η μετάφραση από το Φιλοπατρία

Σχόλιο apneagr: Μακάρι να ήταν Πρωταπριλιάτικο...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails