Καλώς ήρθατε

Αυτά που δεν προαναγγέλλονται... ανακοινώνονται!!!

Σήμερα όπως πολλοί συμπολίτες μου, ασχολήθηκα με την πράσινη ανάπτυξη. Δηλαδή έκοψα αγριόχορτα, καθάρισα τον χορταριασμένο κήπο και μάζεψα άγρια χόρτα για να απολαύσω ένα « χορταστικό» γεύμα..

Όμως στο μυαλό,στριφογύριζε η υπερηφάνεια του ζητιάνου..Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού pinokio μας :

18 Μαρτίου 2010
« Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, γι' αυτό δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια, με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας ξέρουμε ότι θα καταφέρουμε, αρκεί η χώρα μας να δανείζεται με λογικούς όρους.. Η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανένα, ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ούτε από το ΔΝΤ που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας»

20 Μαρτίου 2010
«Δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας χρέη. Τα λάθη μας θα τα διορθώσουμε μόνοι μας. Το αποδεικνύουμε με τις μεγάλες αλλαγές που κάνουμε παντού

Έτσι φαίνεται ότι κατάλαβε και η κα Μέρκελ που με την σειρά της δήλωσε ότι η « Ελλάδα δε χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια οικονομικής φύσεως», Ενώ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας της, η Μέρκελ είπε ακόμη ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός της έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι η χώρας δεν θα ζητήσει οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ετσι ενώ φαίνεται ότι το ΔΝΤ είναι μονόδρομος...

Ίσως μάλιστα η προσφυγή στο ΔΝΤ να ήταν εθνοσωτήριος, αν αναλογισθούμε ότι οι πολιτικοί μας ,αλλά και οιανδήποτε Κυβέρνησις από τους σημερινούς θείο - μπαμπο - μαμο – θρεφτους «ηγέτες» που η δύστηνος μοίρα μας επιφύλαξε να έχουμε αυτή την εποχή, δεν θα τολμούσαν ψοφώδεις ως είναι ενώπιον της αλήθειας και του πολιτικού "κόστους" να λάβουν ουσιαστικά μέτρα περιορισμού των δαπανών και διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται.

Δηλαδή να απολύσουν δημόσιους υπαλλήλους, να περιορίσουν την εξουσία της χούντας των συνδικαλιστών που εξέθρεψαν, να μειώσουν την τερατογονία της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοικήσεως ως αν είμεθα αι Η.Π. Ελλάδας..

Όμως οι φήμες που έχουν κατακλύσει την αγορά είναι..

Οτι επιστρέφουμε ολοταχώς προς την δραχμή.
Ότι ήδη το Νομισματοκοπείο έχει τεθεί σε ετοιμότητα.
Ότι με πανηγυρισμούς και Εθνική «υπερηφάνεια» θα διακηρυχθεί η ηρωική έξοδος από την κακή αχάριστη Ευρωζώνη...ώστε να γίνουμε επιτέλους ανεξάρτητοι...
Ότι τα ευρώ μας θα γίνουν δραχμές με την κλειδωμένη ισοτιμία της δραχμής προς το ευρώ.

Αλλά και ότι μετά την υποχρεωτική δραχμοποίηση των ευρώ οπότε θα γίνουμε εκατομμυριούχοι , θα ακολουθήσει υποτίμηση ώστε τα ευρώ μας θα υποδιπλασιασθούν ..Και ετσι θα σωθούμε μόνοι μας, όπως διατυμπανίζει και ο Πρωθυπουργός pinokio μας... Διότι θα εκτυπώσουμε τόσες δραχμές όσες χρειάζονται για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας… Αλλά και θα συναλλασσόμεθα - αμοιβόμεθα με την «ισχυρή» δραχμή..

Αυτή η υπεραπλουστευμένη θεώρηση δυστυχώς αποτελεί εν δυνάμει υπόθεση, η οποία, αν ο μη γένοιτο πραγματοποιηθεί, θα στείλει την Ελλάδα στον «άλλο» δηλαδή στον τρίτο κόσμο. Όπου μετά μανίας τόσα χρόνια προσπαθούν οι εκάστοτε κυβερνήτες μας να μας στείλουν. Με χρυσό «ολυμπιονίκη» το ΠΑΣΟΚ κατ αρχήν και επί μακρόν, εν συνεχεία με την ήπια προσαρμογή του νέο Καραμαλικού στρουθοκαμηλισμού και τέλος τις ημέρες μας με ιδιαίτερη επιτυχία μετά τον νομό της Ελληνοποιήσεως και με τις ευλογίες, δι ευχών, του Αρχιεπισκόπου μας...

Το βέβαιο είναι αυτή η 25η Μαρτίου δεν θα είναι ούτε " με εορτασμούς". Ούτε ευαγγελίζουσα... Δυστυχώς...
Ιάσων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails