Καλώς ήρθατε

Η εξευτελιστική επιτροπή για την οικονομία

Μας οδηγούν και στα όρια της σχιζοφρένειας. Δεν φτάνει που μας έχουν εξευτελίσει σε όλο τον πλανήτη ως χώρα και ως λαό απατεώνων θέλουν τώρα να τραβήξουν και την ουρά τους. Πάνε να στήσουν το γνωστό πολιτικό σκηνικό που θα σκεπάσει τα χάλια και την ασυδοσία τους. Τι θέλουν δηλαδή να κάνουν με την δήθεν Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία; Να αποδείξουν τι; Ποιος πραγματικά φταίει και να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που έχει ο καθένας; Για όνομα του Θεού.

Ασφαλώς και ως λαός φανήκαμε πολιτικά ηλίθιοι τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά όχι και στο σημείο που να μην αντιλαμβανόμαστε τι μας γίνεται. Απόδειξη τα αποτελέσματα των εκλογών της πρώτης δεκαετίας του 2000.

Το 2004 οι ψηφοφόροι έδιωξαν κακήν κακώς το ΠΑΣΟΚ με διάφορα 7% από την Ν.Δ., περιμένοντας ότι θα δουν άσπρη ημέρα, ότι θα σταματήσει η αφαίμαξη των φορολογουμένων, ότι θα σταματήσει η διαφθορά, ότι θα εκσυγχρονιστεί το κράτος και ότι θα ανακοπεί η ανεργία και οι κοινωνικές αδικίες.

Το 2007 έδωσαν οριακή ανοχή στη Ν.Δ. γιατί υποτίθεται ότι δεν πρόλαβε να αλλάξει το κράτος και να σώσει την οικονομία...

Και το 2009 έδιωξαν με τις κλωτσιές την Ν.Δ. και με διαφορά 10% από το ΠΑΣΟΚ, γιατί την θεώρησαν ανίκανη και για την οικονομία και για τη βελτίωση της ζωής τους.

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο πολιτικός κόσμος μέσα στο μαύρο μας το χάλι και μας προσφέρει νέα θεάματα και μάλιστα χωρίς άρτο...

Το τραγικό δε είναι ότι δείχνουν να αγνοούν πως αντιλαμβανόμαστε (πάρα πολύ καλά μάλιστα) ότι στην ουσία ανοίγει μια νέα πολιτική παλιομοδίτικη φάμπρικα με κέρδη μόνο πολιτικά και κομματικά. Γιατί τα μεγάλα κόμματα θα συσκοτίσουν τόσο πολύ την κατάσταση με μοναδικό σκοπό να μας μπερδέψουν. Και τα μικρά κόμματα θα πιστεύουν ότι εξέθεσαν στα κομματικά μας μάτια τα μεγάλα κόμματα. Αυτό πιστεύω ότι είναι το νόημα της εξευτελιστικής για τον ελληνικό λαό Επιτροπής για την οικονομία.

Σπεύδω μάλιστα να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ασφαλώς και θα ήταν χρήσιμη η σύσταση και το έργο μιας Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Αλλά για άλλες χώρες, άλλες κοινωνίες και άλλους πολιτικούς.

Για την Ελλάδα αυτά είναι αίσχιστου είδους ειρωνεία και εξευτελισμός. Και θα το δείτε στο αποτέλεσμα. Γιατί τέτοια αποτελέσματα τα έχουμε ζήσει ιστορικά. Θα δείτε και πάλι ότι θα νομίζουν πως μας μπέρδεψαν. Όπως έκαναν και με την υπόθεση Κοσκωτά και με την υπόθεση κάποιων επιταγών επιχειρηματία προς την Νέα Δημοκρατία και με τις υποθέσεις των εξοπλισμών και με τις μετοχοποιήσεις των κρατικών πετρελαίων, και με το Χρηματιστήριο και με το Βατοπέδι, και με τις καραμπινάτες υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων και με το μοίρασμα της πίτας στην ενέργεια και με τις κρατικοποιήσεις και (κυρίως) με τις αποκρατικοποιήσεις.

Θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι στη διαφθορά και στις καταχρήσεις των πόρων του δημόσιου κορβανά και των Ευρωπαϊκών Ταμείων είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Και αυτοί που μοίραζαν τα κρατικά και τα ευρωπαϊκά κεφάλαια. Και εμείς που ως επιχειρηματίες, ως επαγγελματίες και ως μισθωτοί του δημοσίου τα παίρναμε. Θα μας δείξουν δήθεν ότι έγιναν πολιτικά λάθη αλλά και εμείς ως Ελληνάρες κάναμε τις αρπαχτές μας. Είτε ως κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Είτε ως επιδοτούμενοι αγρότες. Είτε ως πολίτες με την συμμετοχή μας σε προγράμματα. Είτε ως επιδοτούμενοι εργαζόμενοι.

Αλλά δεν θα μας πουν ποιοι έφτιαξαν τους Ελληνάρες.

Ποιοι δημιούργησαν την Ελλάδα της αρπαχτής και τους ωχαδερφισμού. Γιατί απλούστατα θα δικαιολογήσουν την περίοδο 1981 και μετά που οι αγρότες έπαιρναν «...τα λεφτά του Παπανδρέου» γιατί έτσι είχαν «βαφτίσει» τότε τους Κοινοτικούς Πόρους. Θα δικαιολογήσουν τα λεφτά που έφαγαν οι αφισοκολλητές ως διορισμένοι επιχειρηματίες του κράτους. Θα δικαιολογήσουν το «Τσοβόλα δώστα όλα...». Θα δικαιολογήσουν την διανομή της πίτας στους ημέτερους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Θα δικαιολογήσουν τις υπερβολές και τις σπατάλες για τους Ολυμπιακούς. Θα δικαιολογήσουν ότι λίγο πριν τις εκλογές με πρόσχημα την περιβαλλοντική προστασία μοίραζαν λεφτά στον Ελληνάρα για να αποσύρει την παλαιά τζιπάρα του και να αγοράσει καινούργια για να ανανεωθεί ο στόλος των αγροτικών του Κολωνακίου...

Δεν θα μας πουν ακόμη ότι και οι αρπαχτές στο Δημόσιο και η γνωστή παγκοσμίως πλέον ελληνική διαφθορά ξεκίνησε από τους ίδιους τους πολιτικούς όταν ζητούσαν με επιμονή τα πάσης φύσεως ρουσφέτια στο δημόσιο. Ρουσφέτια που τους εξυπηρετούσαν και πολιτικά αλλά και οικονομικά... Όταν λοιπόν ο αρμόδιος κρατικός υπάλληλος «καθαρίζει» για τον Βουλευτή ή τον σύμβουλο του υπουργού γιατί να μην ανακατέψει την κουτάλα... και για την δική του τσέπη. Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί όλη την έκταση της διαφθοράς. Αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Κάντε λοιπόν Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία αλλά βρείτε ενόχους. Και τους ενόχους πετάξετε τους έξω από την Βουλή και από όλα τα κόμματα. Μπορείτε; Αν δεν μπορείτε τουλάχιστον μην μας δουλεύετε.
του Γιώργου Κράλογλου στο capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails