Καλώς ήρθατε

Η Ελλάδα σε ρόλο διελκυστίνδα σας

Η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, υπό τις παρούσες συγκυρίες, σηματοδοτεί την έναρξη ενός καινούργιου κεφαλαίου στην Ιστορία της Ελλάδος.

Σηματοδοτεί επίσης την λήξη ενός άλλου, της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο Πρωθυπουργός αφού περιδιάβηκε τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ψάχνοντας για πολιτική στήριξη, η οποία ποτέ δεν ήρθε, με την μορφή που θα ανακούφιζε την Ελληνική οικονομία, στράφηκε σ αυτούς που προκάλεσαν το πρόβλημα…

Η προσπάθεια για βοήθεια από το Πεκίνο αποκαλύφτηκε εν τη γενέσει της από τους μόνιμους χρηματοδότες μας, η δε Μόσχα σφύριξε αδιάφορα για κάποιους αγωγούς, υπενθυμίζοντας του τις θέσεις του σαν Αντιπολίτευση περί περιβάλλοντος …ανάπλασης …ανάπτυξης …και άλλων πρασίνων Α-Λόγων. Όλα εδώ πληρώνονται.

Η πολυπόθητη πολιτική στήριξη έρχεται τελικά από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, με κερασάκι στο Σαντιγύ: Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Σκόπια. Η Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση…

Τελικά η παγίδα των Αγγλοσαξόνων ήταν πολύ μεγάλη για τους Γερμανούς, η να το πω αλλιώς, η «ήρα» που καθοδηγεί την Γερμανία πολύ μικρή για να την ξεπεράσει.

Φάνηκαν πολύ καλά διαβασμένοι. Ποντάρισαν στην αλαζονεία της ηγέτιδας δύναμης του Ευρώ, στον εγωπρωτισμό τους, στην απληστία τους, στον στρουθοκαμηλισμό τους και έπεσαν μέσα!

Με δεδομένο ότι το φαγοπότι θα συνεχιστεί, τρώγοντας και τα άλλα …γουρουνάκια (PIIGS), η παγίδα είναι δίπορτη. Το νόμισμα θα δεχτεί πίεση. Η Ένωση δεν είναι πανάκεια δια πάσαν νόσον και πάσαν…ανοησίαν. Δεν έχουν μηχανισμούς, προφανώς δεν σκέφτηκαν τις δύσκολες μέρες…

Από την άλλη, κράτος μέλος της Ένωσης που καταφεύγει στο ΔΝΤ, σηματοδοτεί πολύ απλά το τέλος της Ένωσης.

Οι δηλώσεις και οι ενέργειες του Πρωθυπουργού όλο αυτό το διάστημα ήταν βούτυρο στο ψωμί για το δολάριο και φωτιά στα μπατζάκια για το Ευρώ.

“Ο Γιώργος μας χρεωστάει”, είχε πει ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, λίγα χρόνια πριν.

Άραγε να ξόφλησε με αυτή την εκδούλευση ή έπεται και συνέχεια;

Μήπως όμως τελικά είμαστε μπροστά σε κάτι πιο ΜΕΓΑΛΟ;

Επί του πιεστηρίου…

Η σημερινή επίσκεψη του Άκκερμαν (Deutsche Bank) στην Αθήνα και η δρομολογημένη επίσκεψη Γιώργου στην Καγκελαρία λίγα εικοσιτετράωρα πριν την αναχώρηση για την Εσπερία, κλειδώνουν την απόφαση της Ευρώπης να προστατέψει τα του οίκου της.

….Αντέδρασαν…έστω και την τελευταία στιγμή…
από το Alkimos archive

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails