Καλώς ήρθατε

Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε (αν είχατε επάνω σας ίχνος τσίπας)

Μας έστειλαν μια πρόσκληση να παραστούμε στην παρουσίαση του βιβλίου "NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ".

Την παρουσίαση την κάνουν οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο είναι του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και είναι μεταφρασμένο από την Τουρκική γλώσσα στην Ελληνική από το εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε κάτω από την επιστημονική του διεύθυνση και επίβλεψη από την Λέκτορα του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών κ. Μάρω Μαυροπούλου.

Αυτό το βιβλίο "έγινε" γιατί...προμηθεύει την ελληνική πνευματική κοινότητα, την δημοσιογραφική κοινότητα και όλους τους πολίτες εκείνους που ενδιαφέρονται για μια πραγματικά επιστημονική γνώση της γείτονος, χωρίς προκαταλήψεις, με πολυτιμότατο υλικό: την ίδια τη σκέψη του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Ρε 'σεις θα... μας τρελάνετε τελείως; Τι τα στέλνετε αυτά τα mail; Να παραστούμε σε παρουσίαση βιβλίου που έχει γράψει ποιος;
Ένας που γεννήθηκε από Αλβανό πατέρα και από Τουρκάλα μάνα και μπορεί να έχει και Εβραϊκή καταγωγή;

Ο σφαγέας του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού; Αυτός που υπήρξε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του αφανισμού με κάθε τρόπο 353.000 Ελλήνων Ποντίων; Ο σφαγέας των παππούδων μας;

Αυτός που το 1922 έσφαξε και έκαψε όλη τη Σμύρνη και τους Έλληνες και Αρμένιους που ζούσαν εκεί; Η πυρπόληση της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Κεμάλ, η σφαγή, η λεηλασία και γενικά η γενοκτονία ήταν ένα έγκλημα που σχεδιάστηκε και διαπράχτηκε εν ψυχρώ, με σκοπό την πλήρη απαλλαγή της Τουρκίας από τον Ελληνισμό. Τα θύματα της σφαγής στη Σμύρνη υπολογίσθηκαν σε 150.000.
Είναι ένας εγκληματίας πολέμου και όλες του οι πράξεις είναι ατιμώρητα εγκλήματα.

Οι αρπαγές και οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, οι γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, η χρεοκοπία και καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας που περιλαμβάνονται μαρτυρικοί βασανισμοί αιχμαλώτων, βιασμοί και ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και οι ατέλειωτες πορείες αιχμαλώτων, στα περιώνυμα "τάγματα εργασίας", με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ΄ αυτά, οι σφαγές, οι θηριωδίες μέχρι και οι εκτελέσεις επί των αποφάσεων των τουρκικών δικαστηρίων της "Ανεξαρτησίας" δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως.

Μόνο στην καταστροφή της Σμύρνης είχαμε 25.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες. Πάνω από 1.500.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες των προγόνων τους και να έρθουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 600.000 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Ελ. Βενιζέλος με το υπόμνημά του στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης του Παρισιού, στη Μικρά Ασία ζούσαν 1.694.000 Έλληνες. Στη Θράκη και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης 731.000. Στην περιοχή της Τραπεζούντας 350.000 και στα Άδανα 70.000. Σύνολο 2.845.000 Έλληνες που αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού της περιοχής που κυριαρχούσε οικονομικά, και είχε καταφέρει να διατηρήσει την πολιτιστική του κληρονομιά παρ' ότι αποτελούσε μειονότητα σε εχθρικό περιβάλλον.

Γράφουν πάνω στην πρόσκληση «βιβλίου του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».
Γιατί; Το ίδιο το βιβλίο στο εξώφυλλο γράφει : Gazi Mustafa Kemal.

Το προσωνύμιο που του δίνουμε εμείς οι Έλληνες είναι ασέβεια και ύβρις στη μνήμη αυτών των θυμάτων και όλων των ξεριζωμένων να αποκαλείται με την προσωνυμία «Ατατούρκ». Η προσωνυμία αυτή αποτελεί τίτλο τιμής, και κατά πολλούς ο ίδιος ο Κεμάλ προσέδωσε στον εαυτό του. Προέρχεται από τις λέξεις Ατά = πατέρας, και Τουρκ = Τουρκία, Τούρκος. Δηλαδή σημαίνει Τουρκοπατέρας. Είναι δε κάτι αντίστοιχο του Εθνάρχης. Πιστεύει κανένας Έλληνας ότι οι Τούρκοι όταν αναφέρονται στον Ελευθέριο Βενιζέλο τον αποκαλούν Εθνάρχη; Γιατί να το κάνουμε εμείς οι Έλληνες για τον Μουσταφά Κεμάλ;

Βαρεθήκαμε να ακούμε «να φτιάξουμε τις σχέσεις των δυο λαών»
Αυτών που συνοδεύουν με τα αεροπλάνα τους κάθε φορά και κάποιον πολιτικό μας για να δείξουν ότι είναι «μάγκες».
Αυτών που τόλμησαν να σηκώσουν την ημισέληνο στα ιερά χώματά μας στα ΙΜΙΑ.
Αυτών που μάτωσαν το νησί μας την Κύπρο.

Διαβάστε την πρόσκληση που λάβαμε και εμείς, δείτε ποιοι θα παρουσιάσουν και ποιοι θα είναι παρών στην εκδήλωση...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ
Μετάφραση: Μάρω Μαυροπούλου
Επιστημονική επιμέλεια: Ι.Θ.Μάζης
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 6 μ.μ.στο Νέο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Ιωάννης Θ. Μάζης Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Δ/ντής της Σειράς του Εργαστηρίου.

Έλσα Παπαδημητρίου βουλευτής Αργολίδος, τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Mehmet Saray καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Yeditepe Κωνσταντινούπολης.

Νίκος Σηφουνάκης Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σεραφείμ Φυντανίδης δημοσιογράφος.

Την παρουσίαση συντονίζει: ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος καθηγητής της Βυζαντινής (!!!) φιλολογίας στο Παν/μιο Αθηνών και πρόεδρος της προσωρινής γενικής συνέλευσης του τμήματος Τουρκικών σπουδών και σύγχρονων Ασιατικών σπουδών
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει. (!!!)

Ευχαριστούμε το epirus-ellas που μας έβγαλε από τον κόπο να γράψουμε κάτι εμείς.

13 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

admin είπε...

Είναι κρίμα να στάζετε το ρατσιστικό μίσος στην καρδιά των ανθρώπων.
Η μανία καταδίωξης για τους Αλβανούς τους Τούρκους, τους Εβραίους που χαρακτηρίζει τους Έλληνες ρατσιστές δεν οδηγεί ποτέ στην λύτρωση.
Έτσι είναι η ψύχωση, όσα εκατομμύρια Εβραίων και αν έσφαξαν οι φασίστες Γερμανοί δεν θεραπεύθηκαν απο την μανία καταδίωξης, ακόμα και αν εξολοθρεύσουν τους πάντες κάποιους καινούργιους θα εμφανίσουν οτι δήθεν τους καταδιώκουν.
Για την εποχή έχω να πω τα εξής:
Ο ιμπεριαλισμός της εποχής Ατατούρκ διέλυε τον μεγάλο ασθενή (οθωμανική αυτοκρατορία)
Η Ελλάδα συμμετείχε στον πόλεμο και προσπάθησε με πόλεμο και σφαγές να κατακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του ...ασθενή.
Όταν άλλαξαν τα πράγματα εγκατέλειψε την μειονότητα ανυπεράσπιστη με αποτέλεσμά να υποστεί αυτή, αυτά που έκανε ο Ελληνικός στρατός στους ντόπιους,

Οι μειονότητες υπερασπίζονται από την υποστήριξη της ειρηνικής συμβίωσης και όχι απο την υποστήριξη του εθνικισμού και των πολέμων. Αυτοί πάντα έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των μειονοτικών πληθυσμών.

Αν καταδικάζουμε τον Ατατούρκ πρέπει ταυτόχρονα να καταδικάζουμε και την "μεγάλη ιδέα" της "Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών" που δημιούργησε τις συνθήκες για την σφαγή της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία.

Παναγιώτης είπε...

Φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι το βλέπουν αλλιώς το πράγμα

http://taxalia.blogspot.com/2010/02/nutuk.html

Τιπούρτης Τρύφων είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ iteanet;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΜΙΛΑΤΕ;
ΕΔΩ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΣΤΕ;

paideia-gr είπε...

Πέρα από σφαγέας των Μικρασιατών Ελλήνων ο Κεμάλ υπήρξε στυγνός δικτάτορας. Πως είναι λοιπόν δυνατόν ο κ. Σηφουνάκης να παρουσιάζει ένα τέτοιο βιβλίο; Ή μήπως οι δημοκράτες του ΠΑΣΟΚ συγχωρούν τον φασισμό μόνο σε όσους έχουν εγκληματίσει σε βάρος του Ελληνισμού; Για την κα. Παπαδημητρίου δεν χρειάζονται σχόλια... πρόκειται για Γιαννάκου νούμερο 2 και με τέτοια νούμερα ο Σαμαράς πάει για Έβερτ νούμερο 2. Θα ήθελα να ήξερα αν παρουσιαζόταν ο "Αγών μου" του Χίτλερ (για το αντίστοιχο του Κεμάλ πρόκειται) θα πήγαινε κανένας βουλευτής;

αθεόφοβος είπε...

Μάλλον ο συντάκτης αυτού του απαράδεκτου κειμένου θα έπρεπε να ντρέπεται.
Η παρουσίαση ενός βιβλίου μιας ιστορικής προσωπικότητας,ιδίως σαν του Κεμάλ,που υπήρξε μεν ο κακός δαίμων για τον μικρασιατικό ελληνισμό,αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι, ο δημιουργός της σύγχρονης Τουρκίας, μας ενδιαφέρει άμεσα τους Έλληνες γιατί είναι η οπτική μεριά της άλλης πλευράς με την οποία αναγκαστικά, γιατί δεν συνορεύουμε με την Ελβετία,θα πρέπει να συμβιώσουμε .
Όσο δε ακόμα και για το βιβλίο του Χίτλερ, ο Αγών μου,την βίβλο δηλαδή του φασισμού,δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι κυκλοφόρησε στα Ελληνικά με φροντίδα του Ηλία Ηλιού που μόνο για φασίστα δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει.
Όμως μόνο έτσι,όταν ξέρεις την ιδεολογία και τις απόψεις του αντιπαλου σου μπορείς και να τον αντιμετωπίσεις.
Η παρουσίαση λοιπόν ενός βιβλίου δεν σημαίνει και αποδοχή όσων γράφει μέσα.
Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν έιναι τόσο αυτόνόητο.

apneagr είπε...

αγαπητέ αθεόφοβε "υπήρξε μεν ο κακός δαίμων για τον μικρασιατικό ελληνισμό" αυτό να πάτε να το πείτε σε όλους αυτούς που σκότωσε - βίασε - αφάνισε ο "φίλος" μας

Roula the CAt είπε...

θα συμφωνήσω, τόσο με τον/την iteanet, όσο και με τον αθεόφοβο (παρόλο που έχω Μικρασιατική καταγωγή).
Επίσης, μόνον φασίστρια δεν είμαι... όμως θα αγοράσω το εν λόγω βιβλίο, ακριβώς γιατί έχω μάθει να ακούω όλες τις πλευρές, ανεξάρτητα με τα προσωπικά μου πιστεύω.
Οι παρωπίδες, όπως και οι προκαταλήψεις, οδηγούν στο σκοταδισμό -κι έχουν περάσει αιώνες από το Μεσαίωνα...

Ανώνυμος είπε...

Ρε δε μας παρατάτε οι "δήθεν¨ δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι του κ...λου. Ο Κεμάλ ένας φασίστας ομοφυλλόφιλος ήταν. Σφαγέας, κακός και τόυρκος.
Εσείς οι φωταδιστές είστε που έχετε κάνει την Ελλάδα σαν τα μούτρα σας. Αμα δεν σας άρεσε όπως ήταν γιατί δεν φεύγατε?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω τα άστοχα σχόλια για την καταγωγή του Κεμάλ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί καθώς έδωσαν την δυνατότητα στους αρνητές της μικρασιατικής και ποντιακής γενοκτονίας να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία του θέματος εκεί που ήθελαν.
Αν και δεν είναι σωστό να προτρέχουμε πριν δημοσιευτούν οι θέσεις των Σηφουνάκη και Παπαδημητρίου (alter ego της Ντόρας Μπακογιάννη) θεωρώ απίθανο οι συγκεκριμένοι ομιλητές ή ακομη και ο Μάζης να εστιάσουν στις γενοκτονίες του Κεμάλ. Μόνον οι μουσουλμάνοι τους οποίους έσφαξε εν καιρώ ειρήνης (τα πρώτα χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της Τουρικής "Δημοκρατίας") ανέρχονται σε 500.000. (Χώρια οι Έλληνες και Αρμένιοι στους οποίους δεν θα αναφερθώ για να μην μου επιτεθεί ο iteanet και η Ρούλα ως ..."Μεσαιωνικό Ρατσιστή")
Επειδή δε κάποιος παραπάνω ανέφερε την έκδοση του βιβλίου ο "Αγών μου", πολύ αμφιβάλω αν ο μακαρίτης ο Ηλιού επιχείρησε να παρουσιάσει το φαινόμενο Χίτλερ εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης των οινοπαραγωγών του Ρήνου ή της ενίσχυσης της τεχνολογίας και του γερμανικού κεφαλαίου. Κάθε τέτοια απόπειρα δηθεν "αποστασιοποιημένης" προσέγγισης στην ιστορία ενός δικτάτορα τελικά καταλήγει να συγκαλύπτει την ουσία των πραγμάτων...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

ΛΚ είπε...

Πάλι καλά που υπάρχουν και οι σαπωνοποιοί χιτλερίσκοι για να σώζουν λίγο την κατάσταση. Διαφορετικά πώς θα μπορούσαν να υπάρξουν οι απολογητές του Μουσταφά Κεμάλ δίχως το ιδεολογικό τους άλλοθι?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως για τον ΙΤΕΑΝΕΤ περναει απο λογοκρισια τα σχολια για τις αναρτησει στο Blog του,οποτε μην τον
περνετε στα σοβαρα , διακρινω ιδιοτελεια σ αυτα που προβαλει.

Ανώνυμος είπε...

Και τι πειράζει που ο Ατατούρκ ήταν σφαγέας; Αν ήταν έτσι, τότε δεν έπρεπε να μεταφραστούν στα ελληνικά ούτε του Χίτλερ ούτε του Στάλιν τα γραφτά. Σας θυμίζω ότι και αυτοί σκότωσαν Έλληνες.
Η νεοελληνική στενομυαλιά δεν έχει όρια. Αν δεν μεταφράσουμε τούρκους, τότε δεν θα καταλάβουμε τίποτα για το πώς σκέφτονται.

Related Posts with Thumbnails