Καλώς ήρθατε

Αντί να στείλουν τους επίορκους στη φυλακή... κάνουν και απεργία

Οι υπάλληλοι των εφοριών απεργούν, διότι θα τους κοπούν τα παχυλά τους επιδόµατα. Ιερό το δικαίωµα της απεργίας, δεν λέµε, αλλά ας εξετάσουµε λίγο το πώς και το γιατί.

Στο πρόσφατο παρελθόν, λοιπόν, αποφασίστηκε να δοθεί ένα κίνητρο στους εργαζόµενους στις εφορίες για να περιοριστεί το φαινόµενο της διαφθοράς και για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ώστε να έχει έτσι περισσότερα έσοδα το Δηµόσιο. Αντί να στείλουν τους επίορκους στη φυλακή, αντί να διαλύσουν τα shops in the shop που λειτουργούν οι επιτήδειοι στην πλάτη των Ελλήνων φορολογούµενων, αποφάσισαν να αντιµετωπίσουν το φαινόµενο µε ένα γενναίο οικονοµικό επίδοµα.

Ερώτηση: Απέδωσε το µέτρο; Απάντηση: Όχι! Γιατί λοιπόν απεργούν; Διότι το θεωρούν κεκτηµένο τους δικαίωµα κι επειδή νιώθουν ισχυροί (το κράτος τούς χρειάζεται για να µπορέσει να αυξήσει τα έσοδά του), αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ρολά στις εφορίες.

Θα περιµέναµε από... την ΑΔΕΔΥ και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζοµένων στις εφορίες να ασχοληθούν κάποτε, επιτέλους, µε όλους εκείνους που νιώθουν ότι είναι συνέταιροι στα ταµεία του κράτους. Με εκείνους που έχουν κάνει τη διαφθορά κανόνα και όχι εξαίρεση. Ο επιχειρηµατικός κόσµος γνωρίζει καλά τι λέµε, όπως γνωρίζουν και όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και ελάχιστα µε το θέµα. Θα περιµέναµε λοιπόν από τους υπεύθυνους συµπολίτες µας, σε µια περίοδο βαθιάς οικονοµικής κρίσης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και όχι να διεκδικούν ένα επίδοµα που έχουν αποδείξει ότι δεν το δικαιούνται.

Μην τολµήσει κανείς να πει ότι τα φαινόµενα διαφθοράς είναι περιορισµένα και ότι υπάρχουν όργανα της πολιτείας που επιλαµβάνονται των παρανοµούντων. Εδώ θα γελάσει και ο κάθε πικραµένος!

Ας µας πουν τι ποινές αντιµετώπισαν οι επίορκοι συνάδελφοί τους και ας µας πουν ποιος είναι ο ρόλος των εκπροσώπων τους στις διαδικασίες ελέγχου που ακολουθούν µετά την αποκάλυψη κάθε σκανδάλου διαφθοράς.

Να το πάρετε, κύριοι, το επίδοµα. Κι αυτό και άλλα τόσα να σας δώσουµε. Σπάστε όµως το νόµο της σιωπής και στείλτε τους εγκληµατίες πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Κι εν πάση περιπτώσει, αν δεν επιθυµούν οι ίδιοι να µπουν σε διαδικασίες ψυχοφθόρες, ας κάνει η κυβέρνηση τα απαραίτητα βήµατα, για να τελειώνουμε µια για πάντα µε εκείνους που πίνουν καθηµερινά το αίµα του επιχειρηµατικού κόσµου...
Θανάσης Μαυρίδης στο capital

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ότι στο indymedia δημοσιεύθηκε η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του Σημίτη ο οποίος νοσηλεύεται στη Γερμανία. Ξέρετε κάτι;

apneagr είπε...

Όχι δεν ξέρουμε κάτι τέτοιο και μας φαίνεται για "ράδιο αρβύλα" γιατί πρώτον είναι πολύ σοβαρό για να μπορέσουν να το κρατήσουν μυστικό, δεύτερον ο συγκεκριμένος πολίτικος δεν νομίζω να έχει τσίπα επάνω του οπότε θεωρώ να έχει συμβεί απίθανο και τρίτον η ιστοσελίδα που αναφέρεστε ότι το έβγαλε... άσε καλύτερα

Related Posts with Thumbnails