Καλώς ήρθατε

Αποδείξεις ανοσίας στην ανοησία

Υπάρχουν δυο τρόποι να γίνει κανείς πλουσιότερος.

Ο ένας είναι να παράγει περισσότερο. Ο άλλος, να αρπάζει περισσότερο από τον πλούτο που δημιουργούν οι άλλοι.

Οι συντεχνίες και οι συνδικαλιστές με τις στρατιές των δημοσίων υπάλληλων, έχουν δημιουργηθεί και πολλαπλασιάσθηκαν στη Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια μετά την «αποκατάσταση» της Δημοκρατίας και την επέλαση εθναρχών τε και σοσιαλιστών, για να εφαρμοσθεί αυτός ακριβώς ο τρόπος. Της αρπαγής και διανομής του ξένου πλούτου, που παράγουν οι εργατικοί και δημιουργικοί. Επικαλούμενοι πάντα την κοινωνική αλληλεγγύη και το κοινό καλό.

Όμως επειδή αυτό τελικώς δεν έφτανε, καταφύγαμε και σε υπέρογκο δανεισμό. Έτσι κάπως καταλήξαμε εδώ που τερματίσαμε. Στην Χρεωκοπία... Και επιτέλους ευρέθη η λέσι από τους πρώτους διδάξαντας!!!

Τις τελευταίες ημέρες , που... είναι οι πρώτες του νέου έτους, βλέπουμε ενόν ταπεινωτικό και απαξιωτικό αγώνα συλλογής αποδείξεων ακόμη και από τους λαχειοπώλες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι αποδείξεις αυτές , πες τε μου πού; Για κομφετί; Ίσως...

Αφού αν υπήρχε στοιχειώδης σεβασμός εκ μέρους αυτού του τέρατος που λέγεται νεοελληνικό κράτος , θα αναγνωριζόταν, όπως τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό συνέβαινε μέχρι τώρα, χωρίς ουδεμία απόδειξη εκ μέρους του οιονδήποτε φορολογουμένου, το ελάχιστο αποδεκτό αφορολόγητο κόστος διαβιώσεως.

Δηλαδή, διατροφής, ενδύσεως , κατοικίας, σπουδών, υγείας, κλπ. Διότι, είναι γελοίο και αναξιοπρεπές να πρέπει να αποδείξουμε ότι για να ζήσουμε ένα χρόνο με τα δικά μας χρήματα στην Βαλκανοταλιμπανία θέλουμε: τόσα για φαγητό τόσα για ηλεκτρικό τόσα για νοίκια, τόσα για ντύσιμο , μηδέν για διασκέδαση μηδέν για ταξίδια, μηδέν για διακοπές ,αλλά συνολικά ένα βασικό ποσό, που προκύπτει αντικειμενικά λογικά αδιαφιλονίκητα ως αντικειμενική αξία κόστους ζωής ανά άτομο.

Από το ποσό αυτό και πέραν, εφ όσον προκύπτει συγκεκριμένη δαπάνη που το κράτος θα ήθελε ή έκρινε λογικά ότι θα μπορούσε μέρος να εκπέσει της φορολογίας, τότε και μόνο τότε θα έπρεπε ο φορολογούμενος να προσκομίζει την απαιτουμένη για συγκεκριμένη δαπάνη απόδειξη.

Έχει τύχει οι περισσότεροι από μας να έχουμε χρησιμοποιήσει κάθε είδους τεχνίτη από το συνεργείο αυτοκίνητου έως τον βαφέα της οικίας μας και έχουμε διαπιστώσει ότι αυτοί σπανίως αν όχι ποτέ δεν εκδίδουν απόδειξη. Γιατί χρειάζεται το κράτος να μας επιβάλλει να ζητήσουμε απόδειξη και όχι εκείνο κατ αρχήν να εξακριβώσει/επιβάλλει εξ ίσου αυτή την υποχρέωση και καθήκον κατ αρχήν στον επαγγελματία που εισπράττει για τις υπηρεσίες του. Η στον γιατρό, που τον επισκεπτόμεθα και μας ερωτά (!) αν θέλουμε , απόδειξη ,αφού το ταμείο μας δεν καλύπτει παρά μόνο ένα κλάσμα της αμοιβής που πληρώνουμε.

Αν αυτό το κράτος με αυτούς όλους τους πολιτικούς καραγκιόζηδες που έχει είναι η προσωποποίηση του γελοίου και της παρωδίας, γιατί ντε και καλά πρέπει κι εμείς να συνδράμομε αποδεχόμενοι ανάλογους ρόλους, τόσο φιλότιμα σ αυτό;

Ζητώντας αποδείξεις από τον λούστρο επειδή μας το επιβάλλουν και όχι απαιτώντας μονοί μας αποδείξεις είτε έχουμε φορολογική ελάφρυνση είτε όχι από αυτούς που συστηματικά το αποφεύγουν με την δική μας ανοχή;

Ενώ το κράτος προτού Βάλη για ακόμη μια φορά τόσο βαθιά το σοσιαληστ(ρ)ικό βρωμερό, αβρό, αετονύχικο χέρι του στην άδεια τσέπη μας, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει να μείωση τις Δαπάνες του.

Διότι Κε Πρωθυπουργέ, Γαλαντόμε Δεξιέ κε Σαμαρά, Κε Παπακωνσταντίνου ( που αναζητούμε να δούμε που έχετε εργασθεί και έχετε αποκτήσει αυτή την εμπειρία περί τα οικονομικά) δεν είναι μέτρα περιορισμού των δαπανών και του ελλείμματος.

Ούτε οι αποδείξεις, ούτε οι αυξήσεις παλαιών φόρων , ούτε οι πρόσθετοι νέοι φόροι, ούτε η κατάργησις των γονικών παροχών και ουσιαστικά η επαναφορά στην δήμευση της ακίνητης περιουσίας.

Το χρέος θα μεγαλώνει και ο πυθωνικός του εναγκαλισμός θα μας σύντριψη αν δεν αποφασίσετε να μειώστε τις Δαπάνες του Δημοσίου καρκινώματος που χρόνια τώρα καλοταΐσατε και μεγεθύνατε για να δικαιολογείτε την ύπαρξη σας και την σοβαροφάνεια σας.

Επίλογος: Δεν είναι η τραγικότερη Απόδειξη της Ανοσίας στην Ανοησία μας, ότι περιμέναμε να φτάσουμε σ αυτό το χαλί ώστε να έλθει το ΔΝΤ και η ΕΕ προκειμένου να καταλάβουμε ότι πατώσαμε!!!

Ιάσων
από το thermopilai

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

αξίζει ναδείτε το http://www.eReceipts.gr

Related Posts with Thumbnails