Αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου- τομής για τους μετανάστες είναι η κυβέρνηση αγνοώντας τις αντιδράσεις της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, που διαγκωνίζονται με συντηρητικές θέσεις για να προσελκύσουν ψηφοφόρους.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο «δίνει σημαντική λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα όπως είναι οι οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα και τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα» και γι΄ αυτό η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις πιέσεις που ασκεί η αντιπολίτευση είτε για δημοψήφισμα είτε για απόσυρση του νομοσχεδίου.
«Δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα, και θα το κάνουμε. Απορρίπτουμε τις φωνές της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της ξενοφοβίας» (και για άλλα δεσμευτήκατε αλλά μούγκα ετσι;) σημειώνει κυβερνητική πηγή επισημαίνοντας ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. (Ελλαδιστάν την λένε την σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που μόνο αυτό το νομοσχέδιο της λείπει για να γίνει εφάμιλλη των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών)
Διαγκωνισμός
Η κυβέρνηση, πάντως, θεωρεί ότι η... στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΛΑΟΣ απέναντι στο νομοσχέδιο έχει να κάνει με τον διαγκωνισμό των δύο κομμάτων για την κυριαρχία στον χώρο της Δεξιάς. Όπως υποστήριζαν πηγές της Ρηγίλλης, η Νέα Δημοκρατία κρατάει μια αμφίσημη στάση απέναντι στο νομοσχέδιο- αν και επί της ουσίας τόσο η ηγεσία όσο και ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματος είναι υπέρ-, επειδή στο εσωτερικό της παράταξης έχουν αναπτυχθεί ρεύματα υπέρ της απόρριψης του νομοσχεδίου. Από την άλλη πλευρά, το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη επιχειρεί με τις ακραίες θέσεις του και το αίτημα για δημοψήφισμα να σύρει τη Νέα Δημοκρατία σε μια κάθετη απόρριψη του σχεδίου ενώ στοχεύει και σε συντηρητικούς ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει ΛΑΟΣ, αλλά μετά την εκλογή Σαμαρά φαίνεται να θέλουν να επιστρέψουν στη Ν.Δ.
Κρίσιμη αναμέτρηση
Τα δεδομένα αυτά προοιωνίζονται μια κρίσιμη αναμέτρηση στη Βουλή όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, για το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι στη δημόσια διαβούλευση που έχει ήδη αρχίσει γίνεται αληθινή μάχη στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτής της διαβούλευσης το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε χτες διευκρινίσεις για να κάνει σαφή την προσπάθεια διαστρέβλωσης των κυβερνητικών θέσεων από τα κόμματα της συντηρητικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα επιτύχει την κοινωνική ένταξη του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των οικονομικών μεταναστών που βρίσκεται στην Ελλάδα και πως αυτή η ένταξη πλην των κοινωνικών και άλλων λόγων θα αποδειχτεί και οικονομικά ωφέλιμη, καθώς θα πατάξει την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία και θα εισφέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία.
του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ
Σχόλιο citypress-gr: Κύριε Παπαχρήστου μπορείτε να μας εξηγήσετε ποιες είναι οι δυνάμεις της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της ξενοφοβίας...και επίσης ποιες είναι οι έγκυρες κυβερνητικές πηγές σας...
Καλώς ήρθατε
Η κυβέρνηση αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τους μετανάστες
Tweet
Ετικέτες
δημοψήφισμα,
ιθαγένεια,
λαθρομετανάστες,
ΠΑΣΟΚ,
υπηκοότητα
3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
φίλε apneagr η απόδοση ιθαγένειας σε κάθε μετανάστη μετά από 5 έτη διαμονής υπό καθεστώς πράσινης κάρτας είχε αποκρυπτεί προεκλογικά!
Ο Παπαχρήστος έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται σοβαρός δημοσιογράφος!
ΚΥΡΙΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ, ΑΥΤΟΙ "ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ", ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ -ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ- ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (ΠΑΡΟΧΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ).ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΠΩ ΜΙΑ (ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ) ΠΟΡΕΙΑ, ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ,... ΓΡΑΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ. ΠΑΕΙ... .ΚΡΙΜΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ) ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ 700 ΣΤΑ 300€, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΜΑΣ...
Προετοιμάζονται οι πορείες. Και θα είναι πολλές και καθημερινές.
Αναστασία, φοιτήτρια ΕΜΠΠ
Δημοσίευση σχολίου