Καλώς ήρθατε

Έκθεση-καταπέλτης για κρυφό χρέος δεκάδων δισ. ευρώ

Κρυφός χρέος ύψους δεκάδων δισ. ευρώ αποκαλύπτεται από έκθεση της Επιτροπής για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Η ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι στο επισήμως δηλωθέν ελληνικό χρέος των 300 δισ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις και εγγυήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, ήτοι ότι το πραγματικό δημόσιο χρέος είναι μεγαλύτερο από το επίσημο.

Στο επίσημο χρέος «δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του κράτους προς προμηθευτές του ύψους 6 δισ. ευρώ περίπου (εκτός των γνωστών οφειλών των νοσοκομείων), δάνεια δημοσίων οργανισμών που έχουν χορηγηθεί με κρατική εγγύηση, αλλά θα αναληφθούν αναπόφευκτα κάποια στιγμή και επίσημα από το Δημόσιο, επίσης και συμβάσεις ΣΔΙΤ, οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να χαρακτηριστούν ιδιωτικές και, τελικά, θα επιβαρύνουν το δημόσιο έλλειμμα και χρέος», αναφέρει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με το... ίδιο δημοσίευμα, η ανεξάρτητη επιτροπή συγκροτήθηκε με κυβερνητική πρωτοβουλία και συμμετείχαν σε αυτήν εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ, του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails