Καλώς ήρθατε

Αναβρασμός στα πανεπιστήμια για το άσυλο

Υπό το βάρος της παραίτησης του καθηγητή Χρ. Κίττα από τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και υπό την ένταση που έχει προκαλέσει η νέα συζήτηση περί ακαδημαϊκού ασύλου, αρχίζει αύριο η συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αν και, για λόγους εκτόνωσης της κατάστασης, η γραμματεία της Συνόδου δεν το συμπεριέλαβε στην ατζέντα της συνεδρίας, θεωρείτε βέβαιο ότι το θέμα του ασύλου θα συζητηθεί, έστω και ατύπως.

Παραίτηση Κίττα

Χθες, ένα χρόνο μετά την... επιστολή που είχε λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μία μέρα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του από αγνώστους που εισέβαλαν στο κτίριο της Πρυτανείας του ιδρύματος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ. Κίττας υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Κίττας επί της ουσίας είχε προαναγγείλει την απόφασή του αυτή, καθώς, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά». Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, ο κ. Κίττας θα αντικατασταθεί για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας του (εκλογές για νέο πρύτανη θα γίνουν σε σχεδόν έξι μήνες) από έναν από τους αντιπρυτάνεις του ιδρύματος.

Συλλαλητήρια

Εν τω μεταξύ, χθες το μεσημέρι φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και σε σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν δύο συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας με κύριο αίτημα τη διατήρηση του νομικού πλαισίου για το άσυλο ως έχει σήμερα. Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν η Νομική Αθηνών, η Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και έξι τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής, η Ιατρική Σχολή, τα Τμήματα Χημείας, Φυσικής, ΜΜΕ, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο αυτό, η γραμματεία της Συνόδου των Πρυτάνεων ανακοίνωσε ότι στην ατζέντα της Συνόδου που αρχίζει σήμερα δεν περιλαμβάνεται το ζήτημα του ασύλου.
Δημήτρης Χρυσικόπουλος στην City Press

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails