Καλώς ήρθατε

Τί ακριβώς θέλουν; Δήλωση μετάνοιας ότι θα είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά;

Βρήκα αυτόν τον πίνακα σε κάποιο ιρλανδικό οικονομικό site και μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρων. Πρόκειται για ένα πίνακα όπου προστίθεται το έλλειμμα και η ανεργία, παρουσιάζοντας έτσι τις πιο προβληματικές οικονομίες από αυτές που παρακολουθεί ο οίκος Moody's.

Όπως φαίνεται, ακριβώς μετά από εμάς είναι η Αγγλία (με μεγαλύτερο έλλειμμα!) και 2 θέσεις μόλις πιο κάτω οι ΗΠΑ. Αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος των 2 παραπάνω οικονομιών, καταλαβαίνει αν η Παγκόσμια οικονομία ανησυχεί η απειλείται από την Ελλαδίτσα η από κάπου αλλού.
Γιατί λοιπόν τέτοια αγωνία για την Ελλάδα;
Γιατί όλος αυτός ο πόλεμος;

Αυτό που σκέφτομαι ανάμεσα σε άλλα, είναι... βέβαια η αντίδραση του κόσμου, που αναμένεται στην Ελλάδα πιο καυτή. Κάτι ο Δεκέμβρης, κάτι το άθροισμα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ότι και η δύναμη των άλλων αριστερών κομμάτων και ομάδων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που δείχνουν οι εκλογές,κάτι η πίεση των αριστερών του ΠΑΣΟΚ, κάτι οι απεργίες που εξαγγέλλονται, έκαναν την S&P να πει πως "τα μέτρα από μόνα τους δεν είναι αρκετά" και να σπεύσει να μας υποβαθμίσει. Δηλαδή τι άλλο εκτός από οικονομικά μέτρα χρειάζεται; Μήπως καμιά φυλακή; Καμιά εξορία; Τι ακριβώς θέλουν; Δήλωση μετάνοιας ότι θα είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά; Απ' ότι φαίνεται εκτός από τα ελλείμματα, ανεβαίνουν στα ύψη και το θράσος,και οι αποικιοκρατικές λογικές!
Βλέπετε το χρήμα, ου γαρ έρχεται μόνον. Η "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι",
η κάπως έτσι τέλος πάντων.
Υ.Γ. Στον πίνακα με πορτοκαλί το έλλειμμα και με μπλε η ανεργία.
από Γιώργος Σαρρής

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails