Καλώς ήρθατε

Πρωθυπουργός των Ελλήνων πολιτών ή εκπρόσωπος των αγορών…;

Αυτές τις μέρες στη βουλή διεξάγεται μία συζήτηση… Συζήτηση τρόπος του λέγειν δηλαδή, αφού πρόκειται για αλληλουχία μονολόγων ελάχιστων που παραβρίσκονται και περιμένουν βαριεστημένα να περάσει η ώρα, να τελειώσει η συνεδρίαση και να την “κάνουν” για καφεδάκι και ουζάκι!

Η εικόνα της βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του σοβαρότερου νομοθετήματος του κράτους (του προϋπολογισμού) είναι εξίσου άθλια με την εικόνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον… Αυτούς του κυρίους, που νομοθετούν στο όνομά μας αλλά βαριόνται να εκπληρώσουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, τους πληρώνουμε αδρά και τους εξασφαλίζουμε πλουσιοπάροχα γηρατειά για να περνάνε την ώρα τους στο καφενείο της βουλής ή του Κολωνακίου! Οι κύριοι αυτοί κανονίζουν πώς θα μάς γδάρουν για να ζουν πλουσιοπάροχα και να φανούν αντάξιοι των πραγματικών τους αφεντικών, που φυσικά δεν είναι ο Ελληνικός λαός!

Γιατί να κουράζονται οι άνθρωποι; Πού να... τρέχουν παραμονιάτικα; Έχουν να κανονίσουν τις διακοπές τους, τα ψώνια τους, τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις… Μήπως δίνουν άλλωστε λογαριασμό σε κανέναν; Μήπως αφαιρείται μέρος του μισθού τους όταν απουσιάζουν; Εδώ τους πληρώνουμε εξτρά για να συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, λες και δεν είναι μέρος των υποχρεώσεών τους η συμμετοχή τους σε όποια διαδικασία απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του κοινοβουλίου!!! Δηλαδή τους δίνουμε τόσα λεφτά για να περνάνε κάπου-κάπου από την ολομέλεια…; Εδώ που τα λέμε όμως μήπως αυτοί φταίνε; Τους ζητήσαμε ποτέ να συμμορφωθούν; Απαιτήσαμε να μην πληρωθούν όταν απουσιάζουν…; Εδώ ψηφίζουν δι’ αλληλογραφίας!!!

Ας πάμε τώρα στα του προϋπολογισμού… Πρόκειται για άλλον έναν προϋπολογισμό κοροϊδίας που θα υπερψηφιστεί, αφού (όπως μας είπε και ο κος Παπακωνσταντίνου προ ημερών) το κυβερνών κόμμα διαθέτει αρκετές ψήφους για να περάσει ό,τι νομοθέτημα θέλει! Και φυσικά έχουμε αποδεχτεί όλοι τη λογική της “κομματικής πειθαρχίας” και της καταπάτησης του συντάγματος που απαιτεί ανεξαρτησία του βουλευτή και ελεύθερη βούληση… Και έχει και τα συνδικάτα του χεριού του, όπως μάς είπε… Αυτά θα τα χρειαστεί με την έλευση του νέου έτους!!!

Ο προϋπολογισμός της κοροϊδίας λοιπόν, που ένθερμα υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί και καταψηφίζουν οι άλλοι, είναι ήδη ανεφάρμοστος και πρόκειται να αναθεωρηθεί τον άλλο μήνα! Και το ερώτημα που έρχεται αυθόρμητα σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο είναι: “Αφού ήδη είναι ανεφάρμοστος (κατά παραδοχή της ίδιας της κυβέρνησης!) γιατί δεν γίνεται συζήτηση επί του πραγματικού προϋπολογισμού; Τι θα αλλάξει σε ένα μήνα και θα αναθεωρηθεί τότε;…”

Νομίζω ότι είναι προφανές… Ο προσχηματικός προϋπολογισμός συζητιέται για το πόπολο! Η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο για να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που είναι εντεταλμένη να εφαρμόσει, όχι από τον Ελληνικό λαό που την εμπιστεύθηκε και την ψήφισε αλλά από τα πραγματικά αφεντικά που δίνει λόγο… Τα ίδια αφεντικά που υπηρετούσε και η προηγούμενη…! Κερδίζει χρόνο για να οργανωθεί απέναντι στις αναμενόμενες αντιδράσεις όταν και ο τελευταίος, που ακόμη ελπίζει ότι το Πασόκ ήρθε για να ωφελήσει την κοινωνία, ξυπνήσει από το λήθαργό του και δει τι του στήνουν…

Γι αυτό μία κυβέρνηση μόλις δύο μηνών εμφανίζεται τόσο δίγλωσση και τόσο ασυνεπής απέναντι στις προεκλογικές της δεσμεύσεις! Κι όμως βγαίνουν ακόμη οι υπουργοί με τόσο θράσος και μάς μιλάνε για “υλοποίηση των δεσμεύσεών τους” … Κάθε μέρα διαψεύδονται και κάθε μέρα μάς αντιμετωπίζουν με απεριόριστο θράσος και αλαζονεία! Θράσος και αλαζονεία που πηγάζουν από τη δική μας ανοχή και πίστωση χρόνου απέναντί τους, καθώς και από τις μυστικές υπόγειες συμφωνίες που κάνουν κεκλεισμένων των θυρών στα αλισβερίσια τους με τους “παράγοντες των αγορών”… Κοινώς, σε εμάς μιλάνε για κοινωνική πολιτική και “έξω” κανονίζουν και δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για την περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την καταστρατήγηση των πολιτικών ελευθεριών, τη διευκόλυνση της κερδοσκοπείας των ελάχιστων εις βάρος των πολλών, τις “ελαστικές” μορφές απασχόλησης, τη δημιουργία προϋποθέσεων φτηνού εργατικού δυναμικού και ό,τι άλλο επιβάλουν οι “αγορές” για να ανακτήσουμε την “αξιοπιστία”μας…!

Αν ο πρωθυπουργός και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση υπηρετούσε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και ήθελε να επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, γιατί να φέρεται και να μιλάει με αυτή τη διγλωσσία και να μην έχει ήδη καταθέσει τον πραγματικό προϋπολογισμό ώστε να φανούν από τώρα οι προθέσεις της; Γιατί, αφού “υλοποιεί τις δεσμεύσεις της” συζητάει κεκλεισμένων των θυρών και υπόσχεται ερήμην αυτών που την εμπιστεύθηκαν; Τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί…;

Ήδη πάρα πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μπαίνουν στην άκρη και πολλές από αυτές αντιστρέφονται… Πράγματα που ήταν αντισυνταγματικά και παράνομα, όταν το Πασόκ ήταν στην αντιπολίτευση, τώρα αγκαλιάζονται ως οι “καλύτερες” λύσεις… Το πιο τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση του λιμανιού του Πειραιά! Άλλη περίπτωση; Τα “πράσινα” τέλη! Η αντισυνταγματική “έκτακτη εισφορά” που η κυβέρνηση προτίθεται να υπερασπιστεί παρά τη δικαστική απόφαση περί της αντισυνταγματικότητας του μέτρου! Και τα υπόλοιπα έρχονται…

Τον επόμενο μήνα η “αριστερόστροφη” ρητορεία θα έχει ξεχαστεί τελείως… Τον επόμενο μήνα οι ανάγκες του Ελληνικού λαού θα έχουν ξεχαστεί… Κάποιες γυαλιστερές “χαντρούλες” μπορεί να μοιραστούν επικοινωνιακά, όπως έγινε ήδη με το επίδομα, όμως αυτό που πραγματικά έρχεται είναι η ανελέητη φορολόγηση των πολιτών σε ό,τι μπορεί να φορολογηθεί! Και φυσικά έχουν ήδη αμνηστευθεί τα “συνεταιράκια” (προηγούμενη κυβέρνηση) που καταδεικνύονται ως απόλυτα υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας!!!

Τα ψέμματα θα τελειώσουν πολύ σύντομα και οι μάσκες θα πέσουν, για άλλη μία φορά… Μόλις ξεμυτίσει ο καινούργιος χρόνος θα έρθουν οι πιστωτές και θα αναλάβουν την καταμέτρηση. Άλλωστε οι “σύμμαχοι” της ΕΕ το είπαν ήδη και μόνο κουφοί και εθελοτυφλούντες δεν το άκουσαν:”Θα κάνετε αυτό που λέμε ή θα αναλάβουμε εμείς να γίνει αυτό που λέμε…” Ο κος Παπανδρέου όμως, επιμένοντας στη διγλωσσία και την επικοινωνιακή πολιτική, τονίζει ότι είναι ο πρωθυπουργός και θα κάνει αυτός ό,τι θέλει και “δε χρωστάει σε κανέναν”! Φυσικά, πίσω από τις πόρτες των Βρυξελλών, του Βερολίνου και του Λονδίνου άλλα υπόσχεται… Δηλώνει ότι είναι “καλό παιδί” και θα πράξει όπως ήδη έχει υποσχεθεί (σ’ αυτούς!)… Και η υπόσχεση αυτή δόθηκε προεκλογικά, όταν συμφωνούσαν με το συνεταιράκι” της ΝΔ τις εκλογές και την αποχώρηση του άλλου… Ο ένας θα έπαιρνε την πολυπόθητη πρωθυπουργία και ο άλλος… πλήρη ασυλία! Άλλωστε μοιάζει απόλυτα κωμικό να πιστεύει κανείς ότι μπορεί κάποιος που υπερασπίζεται το “κοινωνικό κράτος” να υπερασπίζεται και την ΕΕ… Αφού αυτοσκοπός της ΕΕ είναι η φιλελεύθερη οικονομία και ο περιορισμός των εργασιακών και κοινωνικών ελευθεριών!

Όταν λοιπόν ένας πρωθυπουργός δίνει εξετάσεις στις “αγορές” και υπόσχεται τα πάντα για να κερδίσει την εύνοιά τους κόντρα στην προάσπιση των συμφερόντων των πολλών, τι λέτε.. Είναι εκπρόσωπος των πολιτών ή των αγορών…;
από Blogging VS manipulation

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails