Καλώς ήρθατε

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Γ. Καρατζαφέρη

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται πως δεν έχει μυριστεί τίποτα για την τραγικότητα των περιστάσεων και την κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας. Αλλά κι αν ακόμη το έχει καταλάβει, ποσώς τον ενδιαφέρει. Το μόνο θέμα που τον απασχολεί σαν έμμονη ιδέα είναι η “πολυκατοικία” της ΝΔ και πώς θα συστεγαστεί σ' αυτή. Μπορεί να μετακόμισε έξω απ’ αυτή και να ηγείται δικού του κόμματος αλλά, σα γνήσιος καιροσκόπος που είναι, ποτέ δεν έπαψε να επιδιώκει να παρεισφρήσει στα ενδότερα διαμερίσματα της “πολυκατοικίας” και με κάθε εκλογική ή άλλη ευκαιρία να εκδηλώνει την επιθυμία του αυτή δημόσια ωσάν να ήταν η ύψιστη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στον τόπο.

Εκτείνει χείρα συνεργασίας προς την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΝΔ, προβάλλει επιχειρήματα ότι εκείνη έχει τάχα συμφέρον να το πιάσει, αλλά το χέρι του παραμένει μετέωρο μέχρι να πέσει κάτω από την κούραση. Ρεζίλι έχει γίνει αλλά δεν το έχει αντιληφθεί. Απτόητος περιμένει την επόμενη ευκαιρία. Ίσως το περιστέρι που κάποτε του ανέβηκε στο κεφάλι να του έχει φουσκώσει τα μυαλά με αέρα και να μη μπορεί να συμμαζευτεί. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο ούτε συνηθισμένο πράγμα να σου κάτσει περιστέρι στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγιασμού! Φαίνεται ότι και τα περιστέρια έχουν χιούμορ! Πάντως έκανε τη ζημιά του στο Γιώργο Καρατζαφέρη που από τότε καβάλησε το καλάμι.

Αδιαφορώντας για το... κόστος που η τυχοδιωκτική πρότασή του θα έχει για την Ελλάδα, με την εκλογή του Α. Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ ο Γ. Καρατζαφέρης αναθάρρησε και πάλι, και νάσου η καινούργια απολίτικη πρόταση: να συμμαχήσουν ΝΔ και ΛΑΟΣ για να ρίξουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Μάρτιο! Πρόκειται για ρεσιτάλ ανευθυνότητας και πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Πρόκειται για βλάσφημη ασέβεια στην πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού λαού. Πρόκειται για φτύσιμο των θεσμών και της Δημοκρατίας, με πρόσχημα ότι και ο Γ. Παπανδρέου είχε απειλήσει να τα φτύσει αν δεν του παρέδιδε ο Καραμανλής την εξουσία στο πιάτο μια ώρα αρχύτερα. Πρόκειται για παιδαριώδη συλλογισμό που δείχνει όχι απλά πολιτική ανωριμότητα αλλά και ηθικό έλλειμμα. Επειδή ο άλλος κακώς εκβίαζε εκλογές νομιμοποιούμαι καλώς να εκβιάσω κι εγώ!

Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ, με τις όποιες αδυναμίες μπορεί να έχει – και όντως έχει πολλές, όπως άλλωστε όλα τα κόμματα – προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποτρέψει το απειλητικό φάσμα της χρεοκοπίας και να βγάλει τη χώρα από το λάκκο της ανυποληψίας που την έριξε η ΝΔ, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου αγωνίζεται, και τελευταία διαφαίνεται μια χλωμή αχτίδα φωτός, ώστε να επανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία στα μάτια της ΕΕ και των διεθνών πιστωτικών οργανισμών για να μη μας ξαποστείλουν μια και καλή στο σκότος το εξώτερο, εκείνος, επαγγελματίας οπορτουνιστής, ορέγεται εξουσία με όποιο εθνικό κόστος.

Περιφρονώντας τη μόλις δύο μηνών ισχυρή εντολή που έδωσε ο λαός στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει, και αδιαφορώντας για τις θέσεις κάποιων βουλευτών του ΛΑΟΣ και του σκληρού πυρήνα των ψηφοφόρων του, οι οποίοι δεν αισθάνονται καμία ιδεολογική συγγένεια με τη ΝΔ και δεν επιθυμούν συγκατοίκηση με δαύτη ούτε σε υπόγειό της ούτε σε ρετιρέ, επιμένει να γίνει το δικό του! Προφανώς θεωρεί το κόμμα του ΛΑΟΣ ένα κοπάδι άβουλων προβάτων που μπορεί να το οδηγήσει ακόμη και στο γκρεμό, αν αυτό εξυπηρετεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Ο άνθρωπος είναι εκτός πολιτικού τόπου και χρόνου… Επισείοντας τον κίνδυνο οκταετούς παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, νομίζει πως νομιμοποιείται ν' ακροβατεί και να προτείνει αντιδημοκρατικές ανοησίες. Μα άν ο λαός θέλει το ΠΑΣΟΚ οκτώ και δεκαοκτώ χρόνια στην εξουσία, ποιος είσθε εσείς που θα του αμφισβητήσετε αυτό το δικαίωμα; Δημοκρατία δε λέτε ότι έχουμε; Η πλειοψηφία του λαού δε λέτε ότι αποφασίζει;

Κρίμα γιατί το κόμμα του διαθέτει κάποιους αξιόλογους βουλευτές, που φαντάζομαι θα ντρέπονται ν’ αντικρίσουν στα μάτια τους ψηφοφόρους τους κάθε φορά που ο Πρόεδρός τους βγαίνει και ως πολιτικός ζητιάνος εκλιπαρεί συνεργασία με τη ΝΔ. Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν έχει προφανώς συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχτηκε η πιο διεφθαρμένη και άχρηστη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, και νομίζει ότι με την αλλαγή του προέδρου της, κι ενώ τα περισσότερα γερασμένα και σαθρά υλικά παραμένουν στους κόλπους της, αυτόματα οι Βρυξέλλες θα υποκλιθούν και θα ξεχάσουν την προηγούμενη κοροϊδία. Θεωρεί ακόμη ότι η επανάληψη εκλογών σε λιγότερους από έξι μήνες θα προσδώσει διεθνές κύρος στην ανυπόληπτη, όπως την κατάντησαν, χώρα μας, ενώ το αντίθετο ακριβώς θα συμβεί με ολέθριες για την Ελλάδα συνέπειες…

Κύριε Καρατζαφέρη, έχω κάποιες συμβουλές για σας που θα σας κάνουν καλό αν τις λάβετε σοβαρά υπόψη. Σταματήστε να ορέγεστε εξουσία από την πίσω πόρτα και περιοριστείτε στο θεσμικό ρόλο σας ως μικρό κόμμα διαμαρτυρίας, αν βέβαια θέλετε να ξαναποκτήσετε τη χαμένη σας υπόληψη και να προσφέρετε καλές υπηρεσίες στη χώρα. Στο δίμηνο που η ΝΔ ήταν απούσα ως αντιπολίτευση δεν σας είδαμε να ασκείτε δημιουργική αντιπολίτευση με ρεαλιστικές προτάσεις για το καλό όλων των πολιτών, όπως είχατε υποσχεθεί αμέσως μετά το αποτέλεσμα της κάλπης στις 4 Οκτωβρίου του 2009. Μπορεί να έχετε επικοινωνιακά χαρίσματα και να είστε δεινός ατακαδόρος, αλλά η χώρα χρειάζεται σοβαρούς πολιτικούς κι όχι τηλεοπτικές βεντέτες που να διασκεδάζουν τους τηλεθεατές.

Για να μη σας αδικήσω όμως, και για να δώσω την ευκαιρία στον κάθε συνετό αναγνώστη να σας κρίνει μόνος του, στη συνέχεια παραθέτω τα video με την πρόσφατη πρόταση “γάμου”, έστω αρραβώνα, του ΛΑΟΣ με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία πρόταση, όπως και όλες οι προηγούμενες, έπεσε, ευτυχώς, στο κενό.
από Μαρία Σεφέρου η φωτό από το crazycows

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

στην ΕΛΛΑΔΑ η λεσχη μπιλντεμπεργκ
εχει και πρωθυπουργο
και αρχηγο αξιωματικης αντιπολιτευσης.

ΛΑΟΣ και παλι ΛΑΟΣ

Οδυσσέας Τηλιγάδας είπε...

ΠΡΟΣ
Κύριο Καρατζαφέρη
Το μήνυμα του Ιπποκράτη, επιστολέα του Σπαρτιάτη ναυάρχου Μίνδαρου μετά από την νίκη του Αλκιβιάδη στην Κύζικο:
«Έρρει τα κάλα. Μίνδαρος απεσσύα. Πεινώντι τώνδρες.Απορίομες τι χρη δραν!»
«Τα πλοία καταστράφηκαν. Ο Μίνδαρος σκοτώθηκε. Οι άνδρες πεινούν. Αναρωτιόμαστε τι να κάνουμε!»
Ξενοφώντος Ελληνικά: 1, 23-24
Και μία λαϊκή ρήσης: "Ό,τι σπέρνεις θερίζεις."
Οδυσσέας Τηλιγάδας

Related Posts with Thumbnails