Καλώς ήρθατε

Η «προβοκάτσια» έχει πολλά πρόσωπα…

Το αποτρόπαιο γεγονός της, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αναιτιολόγητης κλοπής μετά από τυμβωρυχία της σωρού του μεγάλου Κύπριου ηγέτη πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του Τάσσου Παπαδόπουλου, του ανδρός που είπε το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνισμού στα τελευταία 60 χρόνια, έχει σχετικά πρόσφατο προηγούμενο το 1978 στην κλοπή του φέρετρου που περιείχε τη σωρό του μεγάλου κωμικού Τσάρλι Τσάπλιν.
Στην περίπτωση του Τσάπλιν οι δύο συλληφθέντες και καταδικασθέντες ο 24χρονος Πολωνός και ο 38χρονος Βούλγαρος ομολόγησαν το κίνητρο της απόσπαση λύτρων από την οικογένεια για την πράξη τους.

Στην περίπτωση του Κύπριου ηγέτη ΔΕΝ υπάρχει μέχρι στιγμής τέτοια αναφορά από τις Κυπριακές Αστυνομικές και πολιτικές Αρχές αλλά υπάρχει η πιθανότητα «προβοκάτσιας» με αφορμή το επικείμενο μνημόσυνό του, αλλά και του επικείμενου ντέρμπυ μεταξύ των αιωνίων ποδοσφαιρικών και Κομματικών αντιπάλων ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Εάν κανείς συνδέσει τα... δύο γεγονότα μπορεί, χωρίς να υποκύψει σε παρανοϊκά σύνδρομα, να υποθέσει ότι την κλοπή διέπραξαν άτομα τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία κρεσέντο συναισθηματικής φόρτισης και πολιτικής ΠΟΛΩΣΗΣ που μπορεί να προκαλέσει χουλιγκανισμούς την Κυριακή.

Σε προγενέστερα ντέρμπυ ανάμεσα στους Κυπριακούς «αιώνιους αντιπάλους» είχαν σημειωθεί εντάσεις καθώς κάποιοι είχαν αναρτήσει ακόμη και σημαίες του Τουρκοκυπριακού Κράτους μέσα στο γήπεδο..

Αυτό που απαιτείται κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη;

Η απόφαση ΑΝΑΒΟΛΗΣ του ντέρμπυ ώστε να μη δοθούν οι δικαιολογίες στους «προστάτες» να δικαιολογήσουν το απαραίτητο της «προστατευτικής» τους παρουσίας στη μαρτυρική μεγαλόνησο, στο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας που παραμένει διαιρεμένο αλλά και μέλος της Ε.Ε.

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails