Καλώς ήρθατε

Ο Γ. Παπανδρέου δεν έλεγε προεκλογικά ότι τα είχε «κανονίσει» με τις Βρυξέλλες;

Η οικονομία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε στα χέρια μαθητευόμενων μάγων. Το πάθημα που πήραμε με τους γαλάζιους μάγους φαίνεται ότι δε μας έγινε μάθημα και οι “πράσινοι” που ήλθαν στην εξουσία υποτίθεται με μια νέα πρόταση διακυβέρνησης, φαίνεται ότι κάνουν ακριβώς τα ίδια:

- Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα ψευτοδιλήμματα της προεκλογικής εκστρατείας και κυρίως στο σύνθημα “Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”. Ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να γνωρίζει ότι ήδη έχουμε βουλιάξει προτού προβεί σε υποσχέσεις για παροχές που τώρα δεν μπορεί να υλοποιήσει. Έπρεπε να ξέρει, επίσης, ότι η Κομισιόν δεν αστειεύεται πλέον και θα μας περιμένει στη γωνία.

- Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί, όπως όλα δείχνουν, να αναπροσαρμόσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010. Δηλαδή, σε τρεις ημέρες θα καταθέσει έναν τελικό προϋπολογισμό που θα έχει διαφορές από το προσχέδιο. Φυσικά διαφορές προς το χειρότερο για τους πολίτες, αλλά και κάποια θετικά σημεία όπως η απόφαση για μείωση των δημόσιων δαπανών πολύ πάνω από το 1%-2% που έλεγαν στην αρχή.

- Η Κομισιόν πλέον μας... θεωρεί μαύρο πρόβατο και δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις διαταγές της. Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, λέει, όπως άμεσο άνοιγμα του ασφαλιστικού και δυσμενές περιβάλλον για τους εργαζόμενους. Επίσης, δεν αποκλείεται να απορρίψει για ακόμη μια φορά τις παροχές της κυβέρνησης.

- Οι ξένοι μας λοιδορούν πλέον με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι μόνο η δήλωση του Τρισέ αλλά είναι και η δημοσιοποίηση της έκθεσης για τη διαφάνεια στα κράτη. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια διαφθοράς στην ΕΕ των 27 και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι ξένοι οργανισμοί μας βλέπουν και γελάνε. Δεν θέλουν να έλθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας αφού είμαστε πιο διεφθαρμένοι και από τη Γκάνα.

- Είναι εμφανής η αμηχανία της κυβέρνησης αφού δεν μπορεί να δείξει πειστικά την αποφασιστικότητά της για τα μέτρα που πρέπει να λάβει. Δηλαδή, δεν μπορεί να έχει χρεοκοπήσει η χώρα και εσύ να αναζητάς ακόμη γενικούς γραμματείς και επικεφαλής των ΔΕΚΟ για να τρέξουν το μαγαζί. Δεν μπορεί να αναγγέλλει εδώ και ένα μήνα ότι θα φέρεις νομοσχέδιο για την ελάφρυνση των δανειοληπτών και μετά να αντιλαμβάνεσαι ότι οι τράπεζες δε συμφωνούν μαζί σου και να σηκώνουν μπαϊράκι κατά της Λούκας.

- Και τέλος. Ο κ. Παπανδρέου δεν έλεγε προεκλογικά ότι έχει κάνει ήδη συζητήσεις με τις Βρυξέλλες και έχει καταθέσει σχέδιο διεξόδου της οικονομίας από την χρεοκοπία. Δύο τινά σημαίνει αυτό που ζούμε σήμερα: Ή ότι ο πρωθυπουργός έλεγε ψέματα ή ότι οι κοινοτικοί ξέχασαν τις συζητήσεις που είχαν με τους Πασοκους.

Μονά – ζυγά, πάντως, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, είτε με οικονομικό ξετίναγμα είτε με επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό.
από antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails