Καλώς ήρθατε

Άλλα αντί άλλων...

Μία εταιρεία πτωχεύει και η διοίκησή της παραιτείται ή ακυρώνεται από τις εξελίξεις. Υπάρχει, όμως, λόγος να συνεχίσει να υπάρχει μία διοίκηση. Τι θα γίνει; Το πρωτοδικείο θα διορίσει μία νέα. Κυρίες και κύριοι ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τους διορισμένους. Διότι οι εκλεγμένοι ασχολούνται με το πώς θα εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στον Κεντρικό τραπεζίτη και πως θα ρίξουν χολή σε επιχειρηματίες...

Είναι τρελά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα οδηγείται στην χρεοκοπία, οι ξένοι οίκοι μας περιποιούνται καθημερινά με σχόλια που κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι. Τα spreads ανεβαίνουν και καθιστούν τον δανεισμό της χώρας πιο δυσχερή. Η χρηματιστηριακή αγορά βουλιάζει, αφού οι ξένοι επενδυτές αρχίζουν να νιώθουν ναυτία. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση ασχολείται με το αν ο κ. Προβόπουλος τους έχει ενημερώσει μία μέρα νωρίτερα ή αργότερα. Κάποιοι άλλοι υπουργοί, στο μεταξύ, κατηγορούν κορυφαίο επιχειρηματία, τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ως δημαγωγό, επειδή ο τελευταίος ζήτησε να εκτελέσει η Ολυμπιακή Αεροπορία δίχως επιδότηση τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές.

Ακόμη χειρότερα... ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε όσους αντιδρούν στην έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως «τρομοκράτες». Η κυβέρνηση, είπε, δεν τρομοκρατείται. Πολύ καλά κύριε υπουργέ, δεν έχετε παρά να συλλάβετε τους τρομοκράτες και να βγάλετε από τον κόπο τον υπουργό της Δημοσίας Τάξης ή όπως αλλιώς τον λέτε τώρα.

Είναι φανερό ότι έχουν αρχίσει να χάνουν την ψυχραιμία τους και τους φταίνε οι πάντες και τα πάντα. Μόνο που με αυτό τον τρόπο δεν κυβερνιούνται οι χώρες, ούτε καν ποδοσφαιρικά σωματεία. Η λογική, υπέρμαχος της οποίας πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να είναι ο κ. Παπανδρέου, επιβάλει σοβαρότητα τις δύσκολες ώρες που περνάμε. Αν είναι πράγματι ηγέτης αυτής της χώρας ας τους μαζέψει όλους, τους δικούς του αλλά και τους άλλους, και ας τους ζητήσει να βοηθήσουν, να βοηθήσουμε, όλοι μαζί την προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας. Είναι εθνικός στόχος και όχι παιγνίδι τακτικής.

Ο πολιτικός κόσμος επιβάλλεται να κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να δεχτεί, επιτέλους, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι αντίπαλός τους. Το αντίθετο, μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό εργαλείο στην προσπάθειά μας να πείσουμε τις ξένες αγορές ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε.
Θανάσης Μαυρίδης στο capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails