Καλώς ήρθατε

Η εκδίκηση του σπασίκλα

freefotos.gr

Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι η πραγματική εκδίκηση του σπασίκλα.

Για όσους έχουν ζήσει πάνω από 3 δεκαετίες θυμούνται το παλιό στερεότυπο του τύπου με τα γυαλιά, που είναι υπερβολικά μελετηρός πολλές φορές γίνεται ανιαρός , που στο σχολείο «ντρεπόσουν» να έχεις πάρε δώσε μαζί του.

Ο τύπος αυτός όχι μόνο... κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, όχι μόνο κατάφερε να είναι πολύ δημοφιλής, αλλά από σπασίκλας κατάφερε να είναι κουλ και κυρίως «επιδραστικός».

Πολλά ειπώθηκαν για την υλοποίηση , η οποία για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν είναι η καλύτερη δυνατή αλλά αν θέλουμε να πούμε την πάσα αλήθεια αυτή η επίδραση influential – είναι βέβαιο πως επηρεάζει τη μαζική πολιτική κουλτούρα.

Στη πολιτική κουλτούρα ο χαρακτηρισμός «geek» -σπασίκλας (ο πολιτικός με το λαπτοπ ) θεωρήθηκε πολλές φορές υποτιμητικός ή τουλάχιστον όχι τόσο τιμητικός όσο το «χαρισματικός , το ρήτορας» κλπ που είχαμε συνηθίσει να προσάπτουν στο αντίπαλο… δέος . Αλλά αυτό που πια είναι σίγουρο είναι πως περιγράφει το άτομο, τον πολιτικό κυρίως, που ακομπλεξάριστα και χωρίς ενοχές κυνηγάει τις εμμονές του.

Αυτές οι εμμονές ίσως είναι η μόνη διέξοδος σε ένα τύπο διακυβέρνησης που βόλευε αποτυχημένους βουλευτές, νομάρχες , δημάρχους, πολιτικάντιδες, στις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

freefotos.grΕίναι γνωστή η σκηνή του «Θανασάκη του πολιτευόμενου» όπου έχοντας χάσει την εκλογή του έλεγε με υπερηφάνεια και στόμφο στον Ηλιόπουλο δείχνοντας τη χούφτα του. «Μα αν θέλω νομαρχία την έχω εδώ!»

Η νέα πρόταση Παπανδρέου, παρά τις αδυναμίες της υλοποίησης της, έχει νομίζω ένα προφανή σκοπό. Να χτυπήσει την χούφτα του κάθε Θανασάκη που πολιτεύεται και θεωρεί το κράτος ως ένα φέουδο που αναδιανέμεται κάθε φορά που αλλάζουν οι φεουδάρχες.

Αυτό που βλέπουμε στην πρώτη σελίδα του primeminister.gr και στο opengov.gr είναι η εκδίκηση του σπασίκλα. Και ίσως τώρα να καταλάβουν οι επίδοξοι πολιτικάντιδες τι εννοούν οι geeks όταν λένε «access denied». Είναι αυτό που λένε οι κουλ «έφαγα πόρτα» Και μάλιστα κατάμουτρα!
από Εξομολογήσεις... Κανιβάλων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails