Καλώς ήρθατε

Πανουργία…

freefotos.gr

Προς τους αξιότιμους κ. κ.

Κώστα Καραμανλή, Πρωθυπουργό. Και
Γιώργο Παπανδρέου, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τώρα, παραμονές των εκλογών, ακούμε πως οι αρχηγοί των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων θα παρουσιαστούν ενώπιον του λαού, πέραν της κοινής, και σε κάποια, λέει, ξεχωριστή απ’ τους υπόλοιπους αρχηγούς τηλεμαχία.

Και αναρωτιόμαστε: Δεν καταλαβαίνετε πως... αυτό είναι αντιδημοκρατικό και ανήθικο; Και ασέβεια απέναντι στους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων! Αλλά και απέναντι στη συντριπτική πλειονότητα του λαού. Στον οποίο, όχι μόνο δεν θα αποδείξετε ποιος από σας είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, αλλά πανηγυρικά ότι και οι δυο είστε ακατάλληλοι…

Γιατί, αξιότιμοι κύριοι, με ανθρώπους, που έχουν αμβλυμμένο το ηθικό τους αισθητήριο, ούτε πολιτική μπορεί να υπάρξει ούτε δημοκρατία. Και ούτε βέβαια κανενός είδους δικαιοσύνη.

Χωρίς την οποία (δικαιοσύνη)-για να θυμηθούμε λίγο και τον Πλάτωνα-«κάθε επιστήμη»-και ασφαλώς και η πολιτική-από σοφία, που πρέπει να είναι, καταντάει πανουργία. Όπως ήταν σε μεγάλο βαθμό η μεταπολεμική ελληνική πολιτική. Που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμη πανουργότερη.

Και μέσα στα πλαίσια της πανουργότατης αυτής πολιτικής εντάσσεται και η ξεχωριστή αυτή από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς καταφανώς ανήθικη τηλεμαχία σας…

Με τιμή
Παπα-Ηλίας Υφαντής

Υ.Γ. Χρόνια πολλά στους Σταύρους και τις Σταυρούλες.
Κι ας είναι και νηστίσιμοι!
Σαν την πολιτική του δικομματισμού μας…

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails