Καλώς ήρθατε

Το απίστευτο θράσος της διαπλοκής

freefotos.gr

Τραγελαφικές αλλά και πραγματικά ιστορικές στιγμές για την όποια Δημοκρατία έχει απομείνει σε αυτόν τον κατακαημένο τόπο. Λύσσαξε χθες και ξεπέρασε κάθε όριο δημοκρατικής και δημοσιογραφικής ευπρέπειας η ναυαρχίδα της διαπλοκής...

Ο Πρετεντέρης προειδοποιούσε ότι, αν ο Καραμανλής δεν κάνει εκλογές τώρα, τότε θα σημαίνει ότι κυβερνάει ο Λιάπης!
Ο Τσίμας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι υπάρχει πρωθυπουργός που δεν προτιμά να... χάσει τώρα αλλά τον Μάρτιο(!) Η υπόλοιπη παρέα των εντεταλμένων ξεπέρασε κάθε πρόσχημα και... «επιχειρηματολογούσε» ότι είναι «πρωτοφανές» και «απαράδεκτο» να έχουν κι άλλοι άποψη εκτός του παραδομένου πρωθυπουργού(!) αγνοώντας επιδεικτικά ότι τυπικά τουλάχιστον το καθεστώς μας είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ότι, α μη τι άλλο, επιβάλλεται να εκφράζουν οι πάντες την άποψη τους, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κορυφαία θέματα όπως οι εκλογές.. Και φυσικά δεν έλειψε η κακοήθεια ότι όποιος δεν θέλει τώρα εκλογές σημαίνει ότι δεν θέλει να χάσει την καρέκλα του! Αποθρασύνθηκε η διαπλοκή, γιατί βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε έναν ανίκανο πρωθυπουργό, μια κυβέρνηση ηλιθίων παραγοντίσκων και με δούρειο ίππο της διάφορους Σουφλιάδες, απαιτεί την παράδοση του Καραμανλή, την πιο ανόητη, ντροπιασμένη και ξεφτιλισμένη παράδοση που έγινε ποτέ για εκλεγμένο Έλληνα πρωθυπουργό..

soufliasΚι αν παραδοθεί ο Καραμανλής και η ΝΔ χέστηκε η φοράδα στο αλώνι! Δεν είναι αυτό το κακό.. Είπαμε. Η τραγωδία για την εναπομείνουσα Δημοκρατία μας είναι ότι παραδίνεται στην διαπλοκή μια εκλεγμένη κυβέρνηση, μια οποιαδήποτε κυβέρνηση.. Τώρα οι επιλογές που απομένουν είναι, με μαθηματική βεβαιότητα, δύο: Είτε δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, κάτι που είναι καλό για τον τόπο, γιατί, παρά το γεγονός της απουσίας μιας αριστεράς με αξιόπιστη πρόταση για το μέλλον, η ήττα του δικομματισμού έτσι και αλλιώς ωφελεί τον τόπο, είτε θα βγει αυτοδύναμο το πασοκ με ισχνή πλειοψηφία κάτι που επίσης είναι προτιμότερο από αυτήν την απίστευτη κατάντια των αυτοχείρων και ανικάνων..

Όμως έτσι όπως έφερε τα πράγματα η αναποφασιστικότητα του βαθιά παραδομένου μέσα του Καραμανλή, όταν το 90% του κόμματος του είναι κατά των εκλογών, όταν οι ψηφοφόροι του δέχονται και τη χαριστική βολή, είναι ώρα για εκλογές ή για μαζική αυτοχειρία; Ποιος θα υπερβεί τον θυμό, την πίκρα και βαθιά απογοήτευση του και θα ξαναψηφίσει τον παραδομένο; Έτσι λοιπόν η αυτοδυναμία του Πασόκ είναι πλέον σίγουρη.. Τελικά καλύτερα.. Το σχέδιο της διαπλοκής, να γίνουν τώρα οι εκλογές ώστε να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να αποφασίζει αυτή για τον τόπο με συναινετικές κυβερνήσεις Σουφλιάδων και άλλων διαπλεκομένων, εν μέρει ανατρέπεται..

Και ας μην επιχαίρει τώρα το Πασόκ με όλα αυτά.. Η βουλιμία για εξουσία του θολώνει το μυαλό.. Γιατί αν το καλοσκεφτεί το πιθανότερο είναι να πάθει τα ίδια. Άλλωστε είναι γνωστά και ευθαρσώς διατυπωμένα τα συναισθήματα της διαπλοκής εναντίον του Γιωργάκη.. Γιατί τελικά, έτσι όπως έχουμε καταντήσει, η μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η διαπλοκή και αυτή δεν αστειεύεται..
από sofistis

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

bill είπε...

υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι ακομη που ασχολουνται με τους πολιτικους και τους δημοσιογραφους?

Related Posts with Thumbnails