Καλώς ήρθατε

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ φανερώνει τους ενορχηστρωτές των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας

freefotos.gr

Είναι πολλά τα στοιχεία αυτά, που φανερώνουν την παρασκηνιακή ενορχήστρωση των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όλα δείχνουν την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Αυτά που άκουσα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Σαββάτο, μου έφεραν στον νου, αυτά που μετέδιδε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων 15 ημέρες πριν την ορκωμοσία Ομπάμα, τον Ιανουάριο:

«Στην τελική φάση βρίσκεται το... οικονομικό πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα για να “τονωθεί”, το ταχύτερο, η οικονομία των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα ορκίζεται σε ένα 15ήμερο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνεργασία με εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου και βασικό σημείο του προγράμματός του είναι οι φοροελαφρύνσεις, που συμποσούνται στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Εξάλλου, η αξία όλου του καταρτιζόμενου στην τελική φάση προγράμματος προϋπολογίζεται, ήδη, μεταξύ 775 και 1.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι φοροελαφρύνσεις -για επιχειρήσεις και ιδιώτες–φθάνουν στο 40% του συνόλου. Όπως σχολιάζεται από την “Γουόλ Στριτ Τζέρναλ”, πρόκειται για φορολογικά ευεργετήματα “σπουδαιότερα εκείνων όλης της οκταετίας Μπους”.

Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να επιτευχθεί στο πολιτικό και δη στο κοινοβουλευτικό πεδίο η ευρύτερη δυνατή συναίνεση, προστίθεται. Χρονικά, ο στόχος είναι το πρόγραμμα να τύχει της έγκρισης του Κογκρέσου πολύ σύντομα μετά τη μεσημβρία της 20ης Ιανουαρίου, οπότε ο κ. Μπαράκ Ομπάμα θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. “Πριμοδοτούνται οι μειώσεις φόρων σε σύγκριση με την επιβαλλόμενη περιστολή δαπανών του δημοσίου”, προστίθεται όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα των “100 πρώτων ημερών της προεδρίας Ομπάμα, αλλ’ όχι μόνον”, το οποίο είναι ήδη στο επίκεντρο ευρύτατων σχολιασμών, κατά βάση θετικών, λόγω της αρνητικής κατάστασης της ομοσπονδιακής οικονομίας που “κληροδοτείται” από την κυβέρνηση Μπους.»

Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής για να μη διακρίνει τα κοινά σημεία των γενικών εξαγγελιών Ομπάμα και Παπανδρέου. Η πιθανότητα της απλής μίμησης είναι πολύ μικρή, διότι το τελευταίο αποτελεί μόνο ένα τμήμα μιας αλυσίδας «συμπτώσεων».

Ας δούμε τι έγραφε ο Αλέξης Παπαχελάς (insider) τον Νοέμβριο του 2008 σχετικά (εδώ): «Ο Ομπάμα ξέρει κάτι που δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως οι δικοί μας πολιτικοί. Άλλο καλός κυβερνήτης και άλλο καλός και αποτελεσματικός μαχητής σε μια εκλογική μάχη. Γι’ αυτό συγκέντρωσε εδώ και μήνες τα καλύτερα μυαλά σε κάθε τομέα, από τον 80χρονο Πολ Βόλκερ (πρώην επικεφαλής της Fed) έως τους γκουρού της Google. Πετυχημένοι δικηγόροι, συνεργάτες του διάλεγαν προσεκτικά επί μήνες βιογραφικά και σχεδίαζαν το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών.»

Ο κοινός ιθύνον νους είναι ολοφάνερος.

Όλα δείχνουν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν στο ποθούμενο αποτέλεσμα, που είναι, η σταθεροποίηση της πολιτικής τους επιρροής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τζέφρι έμαθε καλά το «μάθημα» και τώρα δεν μένει, παρά να δούμε το άλλο «αμερικανάκι», την Θεοδώρα, στο τιμόνι του μισοναυαγισμένου «σκάφους», που λέγεται Νέα Δημοκρατία, για να…δέσει το γλυκό.

Let’s go west!
από Alkimos archive

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Σό'ι' πάει το βασίλειο κυρίες και κύριοι!Καλά λένε ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε επιλεκτική μνήμη!Τις ξεχάσατε τις εξαγγελίες του μπάμπα του γεωργάκη ότι σε τριάντα μέρες θα έδιωχνε το νέφος στην αθήνα!Έτσι και αυτός σε 100 μέρες θα βάλει τα πράγματα στην θέσεις τους ή στην τσέπη τους καλύτερα!Είπαμε Βλαμένοι,Βολεμένοι,και Υποψήφιοι Βολεμένοι, ψηφίζουν στην Ελλάδα και πέρνουν στο λαιμό τους οι κουλοχέριδες, την τύχη μας!

Related Posts with Thumbnails