Καλώς ήρθατε

Η μεγάλη … κυβίστηση (κωλοτούμπα) του συγκροτήματος Λαμπράκη

freefotos.grfreefotos.gr

Τόσο μεγάλη…κυβίστηση, κοινώς κωλοτούμπα, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν περίμενε ο Γ. Παπανδρέου από το συγκρότημα Λαμπράκη. Ο Ψυχάρης, ο Πρετεντέρης, ο Χιώτης και η υπόλοιπη παρέα δεν ήταν αυτοί που ζητούσαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθεί, που τον έλεγαν Γιωργάκη και που προωθούσαν όσο μπορούσαν εκείνον τον πανέξυπνο το Ρουσόπουλο και το σύστημά του;

Όμως, ως δια... μαγείας στη Μιχαλακοπούτλου χορεύουν τώρα … ζεμπεκιές, προφανώς γιατί τους έχει βγει το deal που έχουν κάνει με τον Παπανδρέου. Για του λόγου το αληθές, δείτε τα πρωτοσέλιδα του Βήματος τις τελευταίες ημέρες, αλλά και την άποψη στην πρώτη σελίδα που γράφεται από τον Λαμπράκη ή τον Ψυχάρη. Τι για μεγάλο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ γράφουν, τι για αυτοδυναμία που πρέπει πάση θυσία να επιτευχθεί, τι για τον αγώνα του Γ, Παπανδρέου.

Αλλά και χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά του Κ. Καραμανλή με χαρακτηριστικό αυτό του Βήματος της Κυριακής που βγαίνει με τίτλο «Μετράει μέρες…».

Η ιστορία για τα παιχνίδια του Λαμπράκη με την εκάστοτε εξουσία είναι γνωστά από τότε που αγανακτισμένοι αναγνώστες έκαιγαν εφημερίδες έξω από τη Χρήστου Λαδά σε κάποια άλλη, ιστορική, κωλοτούμπα του Λαμπράκη.

Τώρα πια που κατάλαβαν ότι ο Γιώργος έχει ρεύμα «στριμώχνονται» στον προθάλαμο της εξουσίας γνωστά δημοσιογραφικά «γιουσουφάκια» που μέχρι χθες έφτυναν εκεί που τώρα γλείφουν.

Η συμφωνία με τον Γιώργο είναι απλή: Σε στηρίζουμε τώρα, αλλά με την πρώτη στραβή που θα μας κάνεις θα σε πάμε…. άπατο. Και μέχρι τότε υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες να λυθούν. Οι άδειες για τα κανάλια είναι ακόμη στον αέρα, τα τεράστια θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ είναι ανοικτά, το Μέγαρο Μουσικής πρέπει να βρει χρήμα να κινηθεί, οι βιβλιοθήκες και τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι προ των πυλών με τον ΔΟΛ να είναι διεκδικητής.

Κι από την άλλη είναι και οι business των νέων μετόχων του ΔΟΛ, όπως π.χ. του εφοπλιστή Ρέστη ο οποίος είναι εμφανίζεται κυρίαρχος του παιχνιδιού στο συγκρότημα και εκτιμάται ότι θα είναι από τα βασικά τζάκια που θα παίξουν το μελλοντικό παιχνίδι στα media.
από antinews

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Πρίν ένα ακριβώς χρόνο (13 Σεπτεμβρίου 2008) σε ανάρτησή μου με τίτλο "Ο μύθος" μεταξύ άλλων έγραφα:
" .... Οι κυρίαρχοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ως ενορχηστρωτές και συμμέτοχοι στο μεγάλο φαγοπότι, διατηρούν και προβάλουν το μύθο του "ισχυρού ηγέτη" , που εμφανίζεται δυσαρεστημένος , εξοργισμένος μερικές φορές, με καμώματα "ανίκανων " υπουργών του , που δεν τους απομακρύνει ποτέ. Τον εμφανίζουν αραιά και που για να εκφωνήσει πύρινους λόγους με ανούσιο περιεχόμενο τηρώντας τους κανόνες της υποκριτικής, ώστε να πειστεί ο κόσμος για το «ήθος» του. Στην πραγματικότητα κουμάντο κάνει ο «ειδικός» των μίντια, μέχρι που ο ίδιος αποφασίζει και ανακοινώνει τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007. Αυτό το σκηνικό στήνεται και φωτογραφίζεται τακτικά δια των δημοσκοπήσεων και ζούμε εμείς φτωχά και με δανεικά κι' αυτοί καλά και με πολλά νέα ακίνητα. Επειδή όμως το γενικό πλιάτσικο δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί και όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος ξαφνικά όλοι ανακαλύπτουν το παραμύθι και "πέφτουν από τα σύννεφα". Δεν αποκλείεται μάλιστα σε λίγο να ανακαλύψουν τις μεγάλες ηγετικές ικανότητες του Γ. Παπανδρέου ή να σκέπτονται ήδη και να κατασκευάζουν τον επόμενο "μύθο"."
Είναι φανερό πλέον ότι ο "καταλληλότερος" εγκαταλείπεται και οι κωλοτούμπες διαδέχονται η μία την άλλη. Ακόμα και ο Κουρής , αν προσέξατε άρχισε να αναγνωρίζει τον "πολιτικό τσαμπουκά" του Γιώργου, που τόλμησε να διώξει το Σημίτη και άλλα τέτοια.
Οι βαρόνοι των ΜΜΕ δε λειτουργούν ποτέ με το θυμικό , αλλά με το αυστηρά υπολογισμένο συμφέρον και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι ισχυρότατος παράγοντας για τις επιλογές τους. Μόνο που ο αγώνας των βαρόνων κατά του Γ. Παπανδρέου δεν είχε καμία συμφωνία. Απλά έληξε με περιφανή νίκη του Γ. Παπανδρέου και αυτός θα επιβάλει τους όρους του. Το αντίθετο απ΄αυτό που συνέβη το 2004...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι το σύστημα στην Ελλάδα!Εχουμε δύο στρατόπεδα μεγαλοκαρχαριών που με άψογο και νομοτελειακό τρόπο έχουν μοιράσει το χρονικό του μεγάλου τσιμπουσιού!Έτσι για να μην υπάρχει στα λαμόγια διαμάχη μεταξύ τους,όταν έρχεται στην κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ τρώνε οι μέν,και σε ανάλογη περίπτωση όταν έρχεται η ΝΔ τρώνε οι δεν!Πάντως απο συστήματα σχίζουνε τα καθίκια!Αλλοίμονο απο τα πρόβατα,τον κυρίαρχο λαό,που του πετάνε ξεροκόματα και τα κόκαλα.Α!να μην ξεχάσω και της άλλες προοδευτικές δυνάμεις της χώρας το Κ.Κ.Ε εσωτερικού και το Κ.Κ.Ε εξωτερικού.Αυτοί είναι τα τσιράκια,τα παπαγαλάκια του συστήματος,οι ρυθμιστές!Αυτοί τα ποιάνουν κάτω απ'το τραπέζι,και κάνουν το κορό'ι'δο σφυρίζοντας αδίαφορα.Αυτοί ελέγχουν τον συνδικαλισμό άρα το σύστημα τους έχει ανάγκη αλλιώς θα τους είχε πετάξει στον κεάδα!Ατός ο τόπος για να πάει μπροστά πρέπει να γίνει πληθυσμιακή αλλάγη με τους ομογεννείς του εξωτερικού!Τουλάχιστον οι ομογεννείς έχουν συνείδηση

Related Posts with Thumbnails