Καλώς ήρθατε

Όταν η γάτα φοβάται τα ποντίκια

freefotos.gr

Αυτό που σχεδιάστηκε αρχικά για να λειτουργήσει ως μέσο μαζικής προπαγάνδας, γίνεται τελικά μπούμερανγκ.

Η επίδειξη δύναμης του συστήματος εξουσίας, με το κλείσιμο του «τρωκτικού», φανέρωσε την απειλή που αισθάνεται από την αυξανόμενη δυναμική, της (ακόμα) αδέσμευτης φωνής των μπλόκερ. Φανέρωσε το τρωτό του σημείο, που είναι, η μη χειραγωγημένη πληροφόρηση.

Κανείς σίγουρα δεν... συμφωνεί με την πρακτική της λασπολογίας και της μεταφοράς της πεζοδρομιακής συμπεριφοράς σε ένα δημόσιο μέσο, ούτε με την ανεύθυνη διασπορά ψευδών ή μη διασταυρωμένων «ειδήσεων». Μολονότι θα το ήθελα, εντούτοις δεν μπορώ να επαινέσω τα «τρωκτικά» για την «ποιότητα» των αναρτήσεών τους, διότι δεν μου αφήνουν δυστυχώς περιθώριο, οι πολλές ασυναρτησίες, χυδαιότητες και τα παιδιαρίσματα με την αντιπαράθεσή τους με τον Ταρζάν. Ό,τι είναι άξιο επαίνου δυστυχώς παραγκωνίζεται από τον ανεξέλεγκτο χείμαρρο αναρτήσεων, πολλές από τις οποίες θα έπρεπε να κατέληγαν κανονικά στον κάλαθο των αχρήστων.

Εντούτοις, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, ότι πίσω από τα λάθη βρίσκεται απλά ένας νεανικός παρορμητισμός και τίποτα περισσότερο. Ούτε σκοπιμότητες, ούτε διατεταγμένη υπηρεσία, ούτε διαστροφική κακεντρέχεια. Μόνο νεανικός ενθουσιασμός, διότι τα άλλα απαιτούν επαγγελματικό σχεδιασμό, μεθοδολογία, στρατηγική, και αυτά δεν υπάρχουν εδώ.

Όταν λοιπόν το σύστημα προχωράει στη δίωξη και ακολούθως στην επίδειξη δύναμης (για εκφοβισμό) σε μια σχετικά αθώα ροή πληροφόρησης, τότε δείχνει το σκληρό του πρόσωπο, πίσω από τη μάσκα του ανθρωπισμού και της …εικονικής δημοκρατίας. Δείχνει τις αυταρχικές διαθέσεις και προθέσεις του, που είναι Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ!

Δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν σε κανέναν, ούτε ακόμα και στα «τρωκτικά», να περάσουν στη σφαίρα επιρροής τους, στη οποία ανήκει και η πληροφόρηση. Τα κριτήρια καταστολής δεν είναι η εφαρμογή των νόμων του κράτους, αλλά η συντεχνιακή ΟΜΕΡΤΑ. Όταν κάποιος τολμήσει να περάσει τα «συρματοπλέγματα», μικρός ή μεγάλος, αλίμονό του, αμέσως λύνονται τα … «ντόμπερμαν» και όποιον πάρει ο χάρος.

Πάντα υπήρχε ο αιρετικός και επαναστατικός λόγος. Η παγκόσμια λογοτεχνία βρίθει από ελεύθερες φωνές, που κατακεραύνωσαν κατά διαστήματα την καταπίεση και την αυταρχική εξουσία. Η νέα αυτή κατάσταση όμως είναι κάτι διαφορετικό. Είναι άμεση, καυστική. Δεν αφήνει περιθώριο ανασύνταξης των δυνάμεων του εχθρού. Οι ελεύθερες φωνές παλαιότερα έπρεπε να λειτουργούν παρασκηνιακά, κάτω από την επιφάνεια. Σπάνια έφταναν στην ευρύτερη μάζα του κόσμου. Η δολιοφθορά, οι αντιπερισπασμοί και οι βίαιοι διωγμοί, συχνά εμπόδιζαν την αλήθεια να φτάσει στου τελικούς της αποδέκτες, που ήταν ο λαός. Σήμερα, όμως, η είδηση φτάνει σε χρόνο μηδέν από το ένα άκρο του κόσμου μέχρι το άλλο.

Αυτό που σχεδιάστηκε αρχικά για να λειτουργήσει ως μέσω μαζικής προπαγάνδας γίνεται τελικά μπούμερανγκ, και έφτασε να δώσει την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός φάρου μέσα στο πέλαγος της παραπληροφόρησης. Ο φάρος αυτός είναι η διεθνής κίνηση των μπλόκερ.

Είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί αυτό το σύγχρονο κυνήγι, που θυμίζει τη γάτα με τα ποντίκια.

Διότι έτσι ακριβώς βλέπει το σύστημα τους απανταχού μπλόκερ.
Ως «τρωκτικά».
από Alkimos archive

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails