Καλώς ήρθατε

Ο Εμίρης που τιμωρήθηκε με 6 μήνες για ντόπινγκ από τη γυναίκα του

freefotos.grfreefotos.gr

Το ντόπινγκ δεν κάνει διακρίσεις. Είτε είσαι φτωχός, είτε πλούσιος, είτε πολύ... πλούσιος με όποιο άθλημα και αν κάνεις, ο κανόνας είναι ένας.
Απαγορεύεται η χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Στη… τσιμπίδα του ντόπινγκ πιάστηκε και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Εμίρης Μοχάμεντ του Ντουμπάι τιμωρήθηκε... με 6 μήνες ποινή επειδή ένα από τα άλογά που διαθέτει και μετέχει σε αγώνες, συγκεκριμένα το Ταχάν, βρέθηκε δύο φορές θετικό με υπερτασικά φάρμακα.
Η ποινή του Εμίρη λήγει στις 3 Οκτωβρίου ενώ καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 4.200 δολ.

Η ιστορία του Εμίρη Μοχάμεντ έχει πολλά ωραία σημεία.
Όπως για παράδειγμα ότι η ποινή επιβλήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία Ιππασίας στην οποία πρόεδρος είναι η πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανία μέλος της ΔΟΕ από το 2007 και δεύτερη σύζυγός του Μοχάμεντ.

Στην απολογία του ο σεΐχης αναφέρει ότι διαθέτει 700 άλογα και ότι είναι αδύνατον να γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό για κάθε ένα από αυτά καθώς και ότι αποδέχεται το γεγονός. Ζήτησε όμως η ποινή του να είναι η ελάχιστη δυνατή αφού ο ίδιος δεν διαθέτει προσωπικό χρόνο για την προετοιμασία των αλόγων καθώς και ότι θα ψάξει να βρει τι έχει συμβεί.

Βέβαια ο Εμίρης, πραγματικά δεν διαθέτει χρόνο για τα άλογά του, αλλά τα χρησιμοποιεί μόνο για τους αγώνες, αφού εκτός από το Ντουμπάι που διοικεί είναι και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Έτσι πίσω από κάθε του ενασχόληση υπάρχουν δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι που ασχολούνται με τα χόμπι.
Και έχει πολλά στον αθλητικό χώρο.

Εκτός από την ιππασία και τους αγώνες με άλογα. Λατρεύει τα μηχανοκίνητα αθλήματα τόσο στην πίστα όσο και στη θάλασσα.
Διαθέτει μάλιστα προσωπικό νησί για κατοικία όπου δένουν τα μεγάλα του γιωτ, αλλά και δύο powerboat που έχει, ενώ απέναντι υπάρχει ένα δεύτερο νησί με την προσωπική του πίστα για αυτοκίνητα.
Στη πρώτη φωτογραφία διακρίνονται τα δύο νησιά με τα… καλούδια τους.
Το Ντουμπάι είναι μία πόλη που έχει πλέον σταματήσει να επεκτείνεται στο έδαφος, αλλά μεγαλώνει στη θάλασσα. Ο μικρός και ο μεγάλος «φοίνικας» και ο «κόσμος» είναι δύο κατασκευές μέσα στη θάλασσα που δημιουργούν κατοικίες και θέρετρα για τους πολύ πλούσιους.
Στη δεύτερη ο Εμίτης Μοχάμεντ και η δεύτερη σύζυγός του Χάγια, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI).
Για τους παρατηρητικούς λέμε ότι έγινε διόρθωση στο κείμενο στις 10.23, την Τετάρτη 5 Αυγούστου. Θα δείτε ότι αναγράφεται ως Εμίρης ο Μοχάμεντ. Το "σεϊχης" είναι για την προσφώνηση όπως μας έγραψε φίλος αναγνώστης που μας διόρθωσε ακόμα το γεγονός ότι η Χάγια είναι η 2η σύζυγος.
από greek-olympics

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails