Καλώς ήρθατε

"Κατάρρευση" του αργού στα $10 το βαρέλι;

freefotos.gr

Για «κατάρρευση» της τιμής του αργού σε επίπεδα κάτω των 10 δολαρίων το βαρέλι, εντός της επόμενης δεκαετίας, κάνει λόγο ο γνωστός αναλυτής και ιδρυτής της Elliott Wave International Inc., Robert Prechter, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Ο άνθρωπος που το 1987 προειδοποιούσε για χρηματιστηριακή κατάρρευση, δύο χρόνια πριν ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώσει «βουτιά» 23%, αναφέρει τώρα ότι αναμένει τις τιμές του πετρελαίου «να υποχωρήσουν κάτω από τα 10 δολάρια το βαρέλι κάποια στιγμή εντός της επόμενης δεκαετίας».

Χρησιμοποιώντας μία... μέθοδο τεχνικής ανάλυσης, γνωστής και ως Elliott Wave Principle (πήρε το όνομά της από τον Ralph Nelson Elliott το 1930), o Prechter προβλέπει ότι η τιμή του πετρελαίου θα υποχωρήσει σε επίπεδα μεταξύ 4 και 10 δολαρίων το βαρέλι.

«Η εικόνα Elliott-Wave μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα ανοδικά ‘κύματα’ που θα επεκτείνουν την πετρελαιομανία», αναφέρει ο Prechter. «Αντιθέτως, αν πέντε παρόμοια ‘κύματα’ έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του 1990 και έπειτα, τότε η τιμή του αργού θα πρέπει να υποχωρήσει μεταξύ 4 και 10 δολαρίων το βαρέλι, εξέλιξη που, περιττό να αναφερθεί, υποστηρίζει το αποπληθωριστικό μας σενάριο», σημειώνει ο Prechter.

Δε λείπουν ωστόσο και οι διαμετρικά αντίθετες προβλέψεις, αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, όπως του οίκου Chatham House, που προβλέπει ότι η τιμή του αργού θα μπορούσε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να φτάσει έως και τα 200 δολάρια το βαρέλι, καθώς η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμπτει.
capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails