Καλώς ήρθατε

Μουσείο Θεών,γιγάντων,τιτάνων και ανθρώπων

freefotos.gr

Τα πολυτιμότερα έργα του ανθρωπίνου πολιτισμού –τα γλυπτά της Ακροπόλεως (πλην των Ελγινίων) -από σήμερα φιλοξενούνται στο νέο Μουσείο της Ακροπόλεως , διεθνών προδιαγραφών και παγκόσμιας ακτινοβολίας. Τα Ελγίνια γλυπτά δια της απουσίας τους θα βλάπτουν περισσότερο την κλεπταποδόχο Βρετανία, παρά το ίδιο το Μουσείο . Εκτιμάται ότι αργά ή γρήγορα η Βρετανία θα εξαναγκασθεί να τα παραδώσει για να ξεφύγει από την παγκόσμια κατακραυγή.

Η πόλη των... Αθηνών με τις δεκάδες χιλιάδες χρόνια ιστορία και προϊστορία της αποκτά ένα αληθινό πολιτιστικό κόσμημα για να στεγάσει τα αριστουργήματα της Ακροπόλεως. Η Ελλάδα , το λίκνο του πανανθρώπινου πολιτισμού δικαιούται να έχει τα ομορφότερα μουσεία στον κόσμο και το σημερινό Μουσείο θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για την ανάδειξη και προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο του Ελληνικού Πολιτισμού. Αν λειτουργήσει σωστά θα γίνει ο καλύτερος φάρος του Ελληνισμού. Τούτο δεν ανήκει σε κόμματα, αλλά στο Ελληνικό Έθνος και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα: Στους προγόνους, στους νυν και στους επιγνομένους. Είναι πανανθρώπινη κληρονομιά . Όμως εμείς οι Έλληνες έχουμε χρέος να μείνουμε εσαεί οι θεματοφύλακες του παγκόσμιου Ελληνικού πολιτισμού. Δεν πρέπει να μας τον πάρουν οι εισβολείς λαθρομετανάστες, ούτε οι άρπαγες γείτονες μας.

Στο νέο Μουσείο φιλοξενούνται τα αρχέτυπα του ανθρωπίνου γένους, όπως: η Κεφαλή της Γοργούς, η Σβάστικα, οι Σπείρες, τα Αετώματα, οι Ρυθμοί, οι Γιγαντομαχίες- Τιτανομαχίες , αλλά και όλοι οι κώδικες της ανθρώπινης σκέψης , της αξιοπρέπειας του ατόμου , της συγκροτήσεως του Άστεως και τέλος των αθανάτων θεσμών της Δημοκρατίας , της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστές είναι οι Πατρώοι Θεοί που απετέλεσαν το φιλοσοφικό υπόβαθρο για την απαράμιλλη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού ανθρωπιστικού και ορθολογικού πολιτισμού στον κόσμο. Οι Πατρώοι Θεοί και Ημίθεοι κατέβηκαν στη Γη για να συναντήσουν τον οικουμενικό Άνθρωπο και να τον ανεβάσουν στον ιδεατό Όλυμπο . Αυτόν τον ωραίο Ελληνικό μύθο θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε με τον επανελληνισμό και την αυτογνωσία μας , με την γνώση της φιλοσοφίας, με την αναβίωση, των ηθών και αξιών των αρχαίων προγόνων μας , για να ξεφύγουμε από τον ξενόφερτο Ιουδαϊκό μύθο που μας έχει βυθίσει εδώ και 1700 χρόνια στο σκοτάδι και στην παρακμή. Έτσι θα γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί , περισσότερο δημοκρατικοί, περισσότερο υπεύθυνοι για ν’ αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και τις νέες Γιγαντομαχίες και Τιτανομαχίες και τον διαρκή Αγώνα επιβίωσης που καλούμεθα να δίνουμε καθημερινώς.

Το γυάλινο Μουσείο της Ακροπόλεως συμβολίζει την διαφάνεια της εποχής που προσδοκούμε , χωρίς την παραπληροφόρηση , χωρίς το ψεύδος , χωρίς τα προπετάσματα και παραπετάσματα, χωρίς την θεοκρατία, την αδικία, την βία, τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους , την εκμετάλλευση και την καταστροφή της Φύσεως.
Στο Μουσείο αυτό σμίγει η Αιωνιότητα: το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον. Το μήνυμα της Ακροπόλεως με τον Παρθενώνα δεν είναι μόνον η απαράμιλλη μαθηματική, ορθολογική , συμπαντική και υλική δημιουργία, αλλά τα πνευματικά μηνύματα που εκπέμπονται, για να αναγγείλουν στους ανθρώπους την νίκη της ελευθερίας επί της ολοκληρωτικής βίας . Ο Παρθενών συμβολίζει την αποκορύφωση των δυνατοτήτων του ανθρωπίνου πνεύματος, την πλήρη αξιοποίηση της δημιουργικής του δύναμης και τη στόχευση του στην κατάκτηση της αιωνιότητας. Θα μείνει μια μοναδική στιγμή στην αιωνιότητα της ιστορίας κατά την οποίαν τα υψηλότερα ιδανικά συνελήφθησαν και μπόρεσαν να εκφρασθούν μέσα από τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του Ικτίνου και Καλλικράτη , της τέχνης του Φειδίου και των μαθητών του Αγορακρίτου και Αλκαμένους και φυσικά και του πρώτου ανδρός της δημοκρατικής Αθήνας, του Περικλέους.
Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει τίποτε ισοδύναμο με τον Παρθενώνα στην αρχιτεκτονική της οικουμένης όλων των εποχών. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της ανθρώπινης δημιουργίας με τις ευγενέστερες σκέψεις που τις αποκρυσταλλώνει σε μια πλαστική φωτός και σκιάς. Η φύση του Παρθενώνα είναι αλάθητη , αμείλικτη. Η αυστηρότητα και η αρμονία του ξεπερνά τα ανθρώπινα μέτρα και εγγίζει την ιδανική μορφή. Εδώ ενώνεται η μαθηματική, η αισθητική, η αρχιτεκτονική, η στατική και η συμπαντική θεώρηση, γεγονός που καθηλώνει τις αισθήσεις και το νου με την τέλεια αρμονία του.
Ο χρόνος μένει να καταξιώσει τους αρχιτέκτονες του νέου Μουσείου κ. κ. Μπερνάρ Τσουμί και Μιχάλη Φωτιάδη, καθώς και την ιδέα της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του ακούραστου προέδρου του Μουσείου καθηγητού κ. Δημήτρη Παντερμαλή, των άξιων συνεργατών του και των χιλιάδων άλλων που εργάστηκαν για την πραγμάτωση του έργου . Μακάρι οι προύχοντες του τόπου αντί να εναποθηκεύουν τον πλούτο στα θησαυροφυλάκια , ή να τα σκορπούν ασκόπως (εξαγορά ποδοσφαιριστών, κατασκευή βιλών , εκκλησιών κ.α) να τα έδιναν σε παρόμοιες χορηγίες που θα τους εξασφαλίσουν την αθανασία
Να το χαιρόμαστε και καλοτάξιδο στην αιωνιότητα. Οι ηγέτες μας ας κάνουν όραμα την δημιουργία ενός αντάξιου οικοδομήματος και για το μοναδικό στον κόσμο Εθνικό μας Μουσείο . Η χώρα μας έχει ανάγκη από πραγματοποιήσιμα όνειρα, για να ξυπνήσει ο λαός μας από τον μακρό του λήθαργο.
γράφει ο Αμφικτύων

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Φιάσκο η "ενημέρωση" των εφημερίδων για τα εγκαίνεια του Μουσείου και τη συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν..
Τα Νέα, η Πατσαβουροτυπία, το Έθνος, το Πρώτο Ψέμμα, η Καθημερινή, ο Ελεύθερος Τύπος, το Βήμα, όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίδες είναι πατσαβούρες..
ΟΛΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Όλες κριτικάρουν κακοπροαίρετα τους πολιτικούς που δεν τους κάνουν τα χατήρια και εξυμνούν αυτούς που τους τα κάνουν.
ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
Μην τα ψάχνεις, κάθε μήνας που περνάει όλο και περισσότεροι ψαγμένοι άνθρωποι συνειδητοποιούν αυτό που οι παλιότεροι ξέρουμε, καιρό τώρα.
Ότι δηλαδή η μόνο σχετικά ισορροπημένη μορφή ενημέρωσης είναι τα blogs, ιδιαίτερα όταν είναι αμφίδρομη η επικοινωνία με τον κόσμο, μέσω των σχολίων.
Η ζύμωση ιδεών αλλά και η ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων είναι αυτό που έλειπε από τη δημοκρατία μας εδώ και πολλά χρόνια.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ.
Σε λίγα χρόνια μόνο οι ηλίθιοι και λίγοι συνταξιούχοι θα αγοράζουν εφημερίδες.

yannispap είπε...

Mπα,δε νομίζω να συγκινηθούνε οι... παλιαδερφές και να μας δώσουν πίσω τα μάρμαρα που έκλεψε ο πρόγονός τους.
Το μόνο που μας δίνουν σίγουρα κάθε καλοκαίρι,είναι οι προβληματικοί τους υπήκοοι με προορισμό το Λαγανά Ζακύνθου,τα Μάλια στην Κρήτη,το Φαληράκι της Ρόδου και τον Κάβο της Κέρκυρας..!

Related Posts with Thumbnails