Καλώς ήρθατε

Κόψατε το κάπνισμα; Φάτε αυτό!

freefotos.gr

Εάν έχετε ήδη καταφέρει να απεξαρτηθείτε από το τσιγάρο, σας αξίζουν συγχαρητήρια, αφού προστατεύετε τον εαυτό σας από τον καρκίνο των πνευμόνων.

Για να κάνετε το μέγιστο δυνατό έτσι ώστε να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτής της ασθένειας, φροντίστε το γεύμα σας να περιλαμβάνει όσο πιο συχνά γίνεται λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκι Βρυξελλών και λάχανο.

Οι ερευνητές του... Ινστιτούτου κατά του Καρκίνου Ρόσγουελ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, μελέτησαν πρώην καπνιστές για περίπου 2 δεκαετίες και βρήκαν ότι αυτοί που κατανάλωναν τα παραπάνω λαχανικά σε περισσότερες από 4 μερίδες την εβδομάδα, κυρίως στην ωμή τους μορφή, μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων κατά 55%. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν γλυκοσινολάτη, ένα φυτοχημικό που εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ βοηθούν το σώμα σας να διώξει τις τοξίνες που εισπνέετε από τον καπνό του τσιγάρου.

Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων λαχανικών αποτελούν σε κάθε περίπτωση υγιή συνήθεια, αφού στην ίδια έρευνα βρέθηκε ότι από αυτά επωφελούνται ακόμη και οι καπνιστές, αλλά, όπως είναι φυσικό, πολύ λιγότερο από αυτούς που το τσιγάρο αποτελεί πλέον παρελθόν.
από shape

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Petros είπε...

Εντάξει ρε παιδιά! Σωστός ο νόμος, τον υποστηρίζω και θα προσπαθήσω να κόψω και το κάπνισμα. Αλλά μην με βάζετε να τρώω και χόρτα συνέχεια!

Related Posts with Thumbnails