Καλώς ήρθατε

Της διαφθοράς…το κάγκελο

freefotos.gr

Ρώτησε ο δημοσιογράφος κ. Τέρενς Κουΐκ-σε συνέντευξη- την ηθοποιό κ. Μάρω Κοντού, η οποία είχε διατελέσει και βουλευτίνα, σε ποιο ποσοστό πιστεύει ότι ανέρχεται η μεταξύ των βουλευτών διαφθορά:

-Περίπου στο 60 με 70%! αποκρίθηκε η ηθοποιός.

Που σημαίνει ότι είναι η... πλειοψηφία. Γεγονός, που εξηγεί και όλο το τσουνάμι της κακονομίας, που μαστίζει το λαό:
Με την αχρειότητα της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας. Που δεν μπορεί, λέει, ν’ αλλάξει, αν δεν γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος. Ή, όπως λέει ο λαός, «όταν η νοικοκυρά δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει». Αλλά και που, αν αλλάξει, μη φαντασθείτε ότι δεν θα κρύβει και πάλι πονηρές παγίδες. Δεδομένου ότι οι αξιότιμοι και αναξιόπιστοι εθνοπατέρες έχουν πολλών ειδών ράμματα για τη γούνα μας.…

Με το προνομιακό μισθολόγιο βουλευτών και δικαστών. Οι οποίοι, για να νομοθετούν και να εφαρμόζουν δίκαια τους-κατά κανόνα άδικους-νόμους, πρέπει να μας αδικούν –προκαταβολικά- οικονομικά…

Με την ασυλία της τραπεζικής τοκογλυφίας. Που μάλιστα επιχορηγείται και από το δημόσιο κορβανά. Που σημαίνει απ’ την τσέπη του φτωχού λαού και του ανυπεράσπιστου πολίτη…

Με το ληστρικό καθεστώς των καρτέλ και των μονοπωλίων. Που κυριολεκτικά κάνουν ο, τι θέλουν. Και παίρνουν, όταν και όποτε θέλουν, όσα θέλουν. Εν αγαστή συμπνοία και αλληλοκατανοήσει, μεταξύ τους! Και πριν απ’ όλα με την άρχουσα αναρχία…

Και κοντά σ’ αυτούς είναι και οι διάφορες προνομιούχες συντεχνίες:

Θέλεις, για παράδειγμα, να αγοράσεις κάποιο ακίνητο. Και μάλιστα από συγγενικά σου πρόσωπα. Οπότε πρόκειται για καθαρά τυπική διαδικασία. Και σου λένε:

Πρέπει να ασημώσεις δικηγόρο! Αλλά και το Ταμείο Νομικών.

-Μα γιατί! διαμαρτύρεσαι. Εγώ δεν έχω καμιά αμφιβολία σχετικά με την αγοραπωλησία. Και δεν αισθάνομαι την ανάγκη των φώτων κανενός δικηγόρου. Κι ούτε μπορώ να καταλάβω, για ποιο ηθικό και λογικό λόγο οφείλω άδικα των αδίκων να σιγοντάρω το ταμείο κάποιων κυρίων, που υποτίθεται ότι υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Που κατά τη γνώμη μου-σε μεγάλο ποσοστό - αυτό δεν συμβαίνει. Όπως πολυειδώς και πολυτρόπως εκ των πραγμάτων φαίνεται….

-Γιατί έτσι το θέλει ο νόμος! σου αποκρίνονται. Γιατί χωρίς το ασήμωμα δικηγόρου αγοραπωλησία δεν γίνεται….

Άλλο παράδειγμα: Έχεις μοιράσει με τ’ αδέρφια σου το πατρικό σου σπίτι. Αλλά θέλεις να κάμεις και τα σχετικά συμβόλαια. Όπου, εκτός από το ασήμωμα του δικηγόρου και του Ταμείου Νομικών, σου λένε ότι οφείλεις να χρυσώσεις και κάποιο μηχανικό.

Και πάλι διαμαρτύρεσαι.

Και πάλι σου λένε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση της μοιρασιάς είναι η υποχρεωτική σου καταλήστευση από κάποιον μηχανικό. Κλπ, κλπ. κλπ.

Και πιστεύω πως πάμπολλοι-συλλήβδην όλος ο φτωχός λαός και ο καθένας ανυπεράσπιστος πολίτης- θα έχουν υποστεί μυριάδες παρόμοιες ακατανόητες και άδικες αφαιμάξεις στο όνομα των ληστρικών νόμων της εκάστοτε διεφθαρμένης πλειοψηφίας.

Κι έτσι, ενώ περιμένεις, για παράδειγμα, το περιβόητο επίδομα αδείας, όχι βέβαια, για να παραθερίσεις κάπου, αλλά, για να αναπνεύσεις κάπως απ’ τα δυσβάστακτα χρέη, που σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της απόγνωσης στο λαιμό σου, σου τ’ αρπάζουν οι εν ονόματι των απάνθρωπων νόμων προνομιούχοι σύγχρονοι τσιφλικάδες.

Όπως οι τσιφλικάδες άλλων εποχών θεωρούσαν αυτονόητο και ασφαλώς «νόμιμο» δικαίωμά τους να χαίρονται την πρώτη νύχτα του γάμου τη νεόνυμφη των δουλοπαροίκων τους….
Παπα-Ηλίας

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails