Καλώς ήρθατε

Πόθεν ο έρωτας των ΗΠΑ για το Ιράν;

freefotos.gr

Πόσο ενδιαφέρονται οι ΗΠΑ για τις εκλογές άλλων χωρών; λ.χ στην Τουρκία, Αίγυπτο, Καναδά κ.ο.κ Ελάχιστα ή καθόλου. Αντίθετα, ενδιαφέρονται πολύ για τις εκλογές στο Ισραήλ , διότι από αυτές εξαρτάται η στρατηγική της Αμερικής, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Μέση Ανατολή. Ποιος από τους δημοσιογράφους γνωρίζει τον πρόεδρο της Γερμανίας, Πολωνίας, Ολλανδίας; Ελάχιστοι

Γιατί λοιπόν όλοι... γνωρίζουν τον πρόεδρο του Ιράν , ακόμη και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης;

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να αλλάξουν το σημερινό καθεστώς στο Ιράν με κάποιο φιλοαμερικανικό. Κι’ αν δεν μπορέσουν, τότε σκοπός τους είναι να το δαιμονοποιήσουν στα μάτια της διεθνούς κοινότητος και του Αμερικανικού λαού, ώστε να το βομβαρδίσουν αργότερα . Οι ΗΠΑ κάθε φορά φτιάχνουν και ένα εχθρό , ώστε να εξαπολύουν πολέμους. Στρατιές τέτοιων επίδοξων διαβολικών εχθρών έχουν κατά καιρούς παρελάσει από τα ελεγχόμενα από τους Εβραίους-σιωνιστές ΜΜΕ , με τελευταίο τον Σαντάμ Χουσείν , διότι διέθετε τάχα «Όπλα Μαζικής Καταστροφής» Τώρα σειρά έχει ο Μαχμούντ Αχμεντινεζάντ και αύριο ίσως κάποιος άλλος. Τώρα οι ΗΠΑ εκτελούν εντολές του Ισραήλ, για να σταματήσουν τον πυρηνικό εξοπλισμό του Ιράν. Κανείς όμως δεν ανησυχεί για τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ πρωταρχικά σκοπεύουν στους ενεργειακούς πόρους του Ιράν. Γιατί πυρηνικά όπλα έχει και η Βόρεια Κορέα , αλλά εκεί κάνουν στραβά μάτια. Επομένως ο σκοπός τους είναι η διαρπαγή των πετρελαϊκών πόρων, όπως έκαναν και στο Ιράκ. Ο πρόεδρος του Ιράν Αχμεντινεζάντ δεν είναι εκείνος που χαράσσει την υψηλή στρατηγική της χώρας , αλλά ο θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλή Χαμενεί. Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι αγνοούν ότι έχουν αλλάξει οι καιροί από τότε που έρριξαν τον δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη Μοσαντέκ στην δεκαετία του 50’ με την «Επανάσταση » του Σάχη made in USA .. Όταν όμως έγινε η Ισλαμική Επανάσταση και η κατάληψη της Αμερικανικής πρεσβείας της Τεχεράνης απεκαλύφθη η Αμερικανική συνωμοσία για την καταστροφή της δημοκρατίας, κι’ αυτό δεν μπορούν να το συγχωρήσουν οι Ιρανοί, όπως και εμείς δεν τους συγχωρούμε την επιβολή της Χούντας και την καταστροφή της Κύπρου.

Ακόμη και πριν βγουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ιρανικών εκλογών τα ελεγχόμενα από την Αμερικανική κυβέρνηση ΜΜΕ( ‘Υπουργείο Προπαγάνδας’) άρχισε να μεταδίδει συνεχή μηνύματα για παραβιάσεις και παρατυπίες στην επανεκλογή Αχμεντινεζάντ, καθώς και για βίαιες Ιρανικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Χωρίς στοιχεία έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι εκλογές ήσαν νόθες και έκτοτε άρχισε το γαϊτανάκι της αντι-Ιρανικής επανάστασης και διαμαρτυρίας κατά του Αχμεντινεζάντ. Τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν τον κόσμο με πλαστά μηνύματα και δεν είναι τυχαίο ότι με παίρνουν από τις ΗΠΑ πρόσωπα και με ρωτούν πότε θα πέσει το Ιρανικό καθεστώς. Η απάντηση μου είναι αρνητική . Δεν πέφτει ένα καθεστώς σαν το Ιρανικό επειδή το θέλουν τα Εβραιο-Αμερικανικά ΜΜΕ. Το Ιράν δεν είναι Σερβία, Γεωργία ή οι «Μπανανίες» της Ανατολικής Ευρώπης.

Ακόμη και ο Γκέμπελς θα ζήλευε την σημερινή εξέλιξη των Αμερικανικών ΜΜΕ. Εμείς οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι παθόντες από την συντονισμένη ανθελληνική δράση των Αμερικανικών ΜΜΕ υπέρ της «ψευτο-Δημοκρατίας της Μακεδονίας» .

Είναι γνωστόν ότι κάθε στρατιωτικό σχέδιο συνοδεύεται από σχέδιο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, και αυτό που γίνεται σήμερον σκοπεύει στον βοβμαρδισμό του Ιράν λίαν συντόμως. Δυστυχώς η Ε.Ε (Βρετανία, Γερμανία) έπεσε στην παγίδα και αναπαρήγαγε την αντι-Ιρανική εκστρατεία ψεύδους και λάσπης κατά Αχμεντινεζάντ, καίτοι τα συμφέροντα της Ε.Ε είναι με το Ιράν . Όλοι λοιπόν κόπτονται για τις εκλογές του Ιράν. Και ποιες είναι οι πηγές πληροφόρησης τους ; Ορισμένες Ιρανικές ιστοσελίδες που μεταδίδουν ότι νομίζουν και ότι τους συμφέρει. Έτσι αναπαράγουν το ψεύδος και ανατροφοδοτούν με αυτό τα Αμερικανικά ΜΜΕ , το Internet και τις μηχανές του (Twitter και του Face Book) που τα αναμεταδίδουν σε ένα φαύλο κύκλο ψεύδους και προπαγάνδας.

Ως γνωστόν το Ιράν αποτελεί μια από τις πλέον στρατηγικές περιοχές του πλανήτου για τις ΗΠΑ διότι:

1. Διαθέτει μεγάλο ενεργειακό πλούτο ..

2. Ελέγχει κατά το ήμισυ τον Κόλπο, όπου βρίσκονται τα πλουσιότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

3. Είναι αναγκαίο για την ασφάλεια του Ισραήλ, δεδομένου ότι τα Πυρηνικά Όπλα και οι Πύραυλοι στα χέρια της Ισλαμικής Επανάστασης είναι λίαν επικίνδυνα, τόσον για το Ισραήλ όσο και για τα ευρύτερα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Κασπίας

4. Για την σταθεροποίηση του τόξου Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν και Κασπίας Θάλασσας.

Βεβαίως οι ΗΠΑ βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να διεισδύσουν στα εσωτερικά του Ιράν. Για να είμαστε αντικειμενικοί εδώ και καιρό υπάρχει μια έλλειψη συνοχής στο λαό του Ιράν και έχουν αυξηθεί οι φωνές διαμαρτυρίας , μετά μάλιστα την επιβολή του εμπάργκο στη χώρα.

Ο λαός του Ιράν είναι διχασμένος :

α) Στους δυτικόστροφους. (Σ’ αυτούς ανήκουν οι μορφωμένοι , οι έμποροι και τα ανωτέρα στρώματα)

β) Στους παραδοσιακούς, στους οποίους ανήκουν οι οπαδοί της Επανάστασης και τα λαϊκά στρώματα που ευνοήθησαν από τα μέτρα Αχμεντινεζάντ.

Οι πρώτοι θέλουν περισσότερες ελευθερίες , διότι έχουν λύσει τα βιοποριστικά τους προβλήματα.

Οι δεύτεροι (ο λαός ) ενδιαφέρεται για την βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου και ελάχιστα ή καθόλου δεν τον ενδιαφέρει οι ελευθερίες δυτικού τύπου. Οι «προοδευτικοί » αντιπροσωπεύονται από τον Χουσείν Μουσαβή , ο οποίος υποκινούσε ως πρόσφατα τις διαδηλώσεις. Ο λαός εκπροσωπείται από τον Μαχμούντ Αχμεντινεζάντ. Σύμμαχος του Μουσαβή είναι ο πρώην «προοδευτικός» πρόεδρος Ραφσαντζανί, ο οποίος με τις μεταρρυθμίσεις του απογοήτευσε τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Σύμμαχος του Αχμεντινεζάντ αυτό τον καιρό είναι ο θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλή-Χαμενεί , ο οποίος ετάχθη με το μέρος του, ανεγνώρισε το αποτέλεσμα των εκλογών και προειδοποίησε τον Μουσαβή να καθίσει φρόνιμα.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι τα λαϊκά στρώματα είναι πολυπληθέστερα, τότε μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος ότι πράγματι νικητής είναι ο Αχμεντινεζάντ. Τούτο προκύπτει και από έρευνες που έχουν κάνει Αμερικανικές πηγές (Center for Public Opinion, New America Foundation για το ABC News and the BBC) στις 15 Ιουνίου, οι οποίες απεφάνθησαν ότι το αποτέλεσμα αντανακλά την θέληση των Ιρανών ψηφοφόρων. Προ των εκλογών μάλιστα το άνοιγμα ήτο 2 προς 1 υπέρ του Αχμεντινεζάντ. Ακόμη και οι σφυγμομετρήσεις προ των εκλογών έδειχναν ότι οι Αζέροι, στους οποίους στηριζόταν ο Μουσαβή ήσαν υπέρ του Αχμεντινεζάντ σε ποσοστό 2 προς 1. Ο Μουσαβή είχε πλειοψηφία στους φοιτητές και στους νέους 18-24 ετών με τα κινητά και στους χρήστες του διαδικτύου . Αυτοί υποκινούμενοι καταλλήλως από τις «ηλεκτρονικές στρατιές» του Twitter και Face Book - τις οποίες διέταξε ο πρόεδρος Ομπάμα να επέμβουν ακάθεκτες στην κρίση- για την ανατροπή του καθεστώτος. Έτσι οργανώθηκε μια ακόμη «πράσινη»(είναι της μόδας το πράσινο βλέπετε) ψευτο-επανάσταση, σαν αυτή της Τιέν Ανμεν, Βελιγραδίου, Γεωργίας, Ουκρανίας… και των Δεκεμβριανών της Αθήνας .. Απλά πράγματα και ο νοών νοήτω. Μόνον που εδώ είχαν γνώση οι φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης και αντιμετώπισαν με σκληρά μέτρα την ‘εξέγερση’. Ο Ψυχολογικός Πόλεμος των Αμερικανών ακόμη κι’ αν φαίνεται ότι απέτυχε πρέπει να θεωρείται επιτυχής, διότι πραγματοποίησε την δαιμονοποίηση του Αχμεντινεζάντ στην Αμερικανική και διεθνή κοινή γνώμη , ώστε λίαν συντόμως να επακολουθήσει ο βομβαρδισμός του Ιράν , σύμφωνα με τις οδηγίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου. Για τους Αμερικανο-σιωνιστές οι εκλογές δεν παίζουν ρόλο, αν δεν δίνουν το δικό τους αποτέλεσμα(όρα Παλαιστινίους ) Για αυτούς μετράει το «πολιτικώς ορθόν», όπως συνέβη και με το όνομα της «ψευτο-Μακεδονίας» . Όμως τις ΗΠΑ κανένας δεν τις όρισε να επιβάλλουν κατά το δοκούν καθεστώτα της αρεσκείας τους ή να ανατρέπουν άλλα. Αυτό το δικαίωμα το έχουν οι ίδιοι οι λαοί. Ούτε δικαιούνται και ούτε νομιμοποιούνται να ερμηνεύουν την αλήθεια, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, όπως τους συμφέρει για να επιτύχουν το σκοπό τους.
Την Παγκόσμια επικράτηση(δικτατορία)
Γράφει ο Αμφικτύων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails