Καλώς ήρθατε

Μεγάλη μούφα με το Internet on the go της Cosmote…

Δείτε πως κοροϊδεύουν τους καταναλωτές και τους φορτώνουν με συνδέσεις mobile internet που δεν πρόκειται ποτέ να μπουν στο internet …

Οι συνδέσεις που προωθεί η Cosmote μέσω ειδικής συσκευής που συνδέεται με τον υπολογιστή και μάλιστα διαφημίζει αυτή την περίοδο με δωρεάν laptop έχουν γονατίσει το 3G της εταιρίας με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο δίκτυο να είναι αδύνατη σχεδόν τις περισσότερες ώρες…Και επιπλέον όταν συνδεθείς οι ταχύτητες στην μεταφορά δεδομένων είναι ελάχιστες και για να φορτώσει μια σελίδα θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και αρκετά λεπτά και ίσως και ώρες!!!!
Γιατί γίνεται αυτό…

Εδώ είναι το κόλπο…Το internet που μοιράζει στους χρήστες της υπηρεσίας κατανέμεται σε όλους τους χρήστες ανά τερματικό. Έτσι πχ αν είναι σε μια περιοχή ενός τερματικού είναι 10 χρήστες θα μοιραστούν την δυνατότητα που έχει το δίκτυο . Έτσι όταν κατεβάζει ο ένας οι άλλοι παίρνουν τον «π@#$%» και θα περιμένουν πότε θα ελευθερωθεί και αν ελευθερωθεί διαθεσιμότητα στο δίκτυο να μπουν και οι άλλοι στις σελίδες.

Μάλιστα πουλάνε και... ογκοχρέωση…Φανταστείτε πόσα θα πληρώνει κάποιος που κάνει δύο και τρεις φορές να φορτώσει μια σελίδα που την κόβει στην μέση γιατί σέρνεται η σύνδεση…

Και απλά κυνικά από την Cosmote λένε εμείς δεν δεσμευόμαστε από τις ταχύτητες που λέμε ότι παρέχουμε …και αυτό που παρέχουμε τον μοιραζόσαστε με άλλους. «Παρτούζα» internet δηλαδή.

Αφού ρε μάγκες θέλετε να πουλήσετε γιατί δεν αυξάνεται τις δυνατότητες του δικτύου σας σε 3G συνδέσεις mobile internet …και προσπαθείτε με το υπάρχουν δίκτυο να πουλήσετε «μούφα» συνδέσεις σε όσους περισσότερους μπορείτε για να τα κονομήσετε από τα κορόιδα του καταναλωτές που νομίζουν ότι θα έχουν ιντερνέτ!

Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο και τον φορτώνεται με συμβόλαια ενός έτους κλπ
Και καλά αυτοί την δουλειά τους κάνουν και τα κονομάνε …
Η Εθνική Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τι κάνει. Γιατί τους δίνει την άδεια να παρέχουν μια υπηρεσία που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους χρήστες…
ΥΠΑΡΧΕΙ κανένας αρμόδιος να τους ελέγξει και να του αναγκάσει να προσαρμοστούν ή θα κοροϊδεύουν τον κόσμο και τους καταναλωτές…με τα ψιψιψίνια και τις μαλακίες τους για να τσιμπάει ο κόσμος…

Επιτέλους πότε θα γίνουμε Ευρώπη…Με τα πρόστιμα και κλπ δεν γίνεται δουλειά …Αφαιρέστε άδειες και υποχρεώστε τους να μην πουλάνε μούφα υπηρεσίες.
από papatzides

9 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κάτοχος αυτής της "υπηρεσίας" (εδώ γελάνε) απο πέρσι το καλοκαίρι που λόγω υποχρεώσεων έπρεπε να μεταβώ στην Μυτιλήνη για κάμποσες ημέρες και έπρεπε να έχω συνδεσιμότητα λόγω συνεργατών. Τσάμπα χρήματα! Μάλιστα με είχαν διαβεβαιώσει από την cosmote για την κάλυψη της συγκεκριμένης περιοχής. Τζίφος. Σύνδεση με το στανιό! Στην Ευρώπη είπαμε ότι είμαστε? Λάθος!!! Στην Ουγκάντα είμαστε! Έξτρα συμπέρασμα? Το νταβατσιλίκι του ΟΤΕ είναι ίδιο και απαράλλαχτο με την cosmote. Χώρια την με το στανιό 12μηνη σύνδεση. Τον Ιούλιο διακόπτω και διαολοστέλνω τους Πα...ρες της Ελληνικής επιχειρηματικής επικράτειας μαζί με τους πα..ρες άχρηστους της πολιτικής σκηνής. Αυτά!

ikd είπε...

Μούφα, όπως τα λες. Η μαγική λέξη είναι "έως" (έως τόσα mbps). Έτσι εξασφαλίζονται. Έφυγα και ησύχασα.

Ι

Shadow είπε...

Καλημερα!!! Απολυτο δικιο σε αυτο, την πατησα μια φορα με την ΟΤΕ-COSMOTE. Αργοτερα ειπα να παω στην vodafone, αλλα και εκει τα ιδια (ή και χειροτερα ειναι) χαλια ειναι. Και αυτο που με νευριαζει ειναι πως, οκ δεν ξερω τα παντα απο τις νεες τεχνολογιες, αλλα οσο ασχολουμαι, ξερω, ειχα και τις δυο φορες, υπαλληλους που προσπαθουσαν να με πεισουν οτι θα ειμαι οκ και πως δεν τα ξερω καλα... Μου ειπε γνωστος να δοκιμασω την wind, αλλα δεν παιζει, τα θελω τα λεφτα μαου, εξαλλου ολες το ιδιο ειναι στο σταθερο ιντερνετ, που ειναι σαφως πιο ανεπτυγμενη η τεχνολογια στη χωρα μας, ποσο μαλλον στο mobile...

Οδυσσέας είπε...

Βρε παιδιά, το ίδιο ισχύει ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις συνδέσεις: ΠΑΝΤΑ η ταχύτητα πρόσβασης μοιράζεται ανάμεσα στους χρήστες ενός δικτύου, παντού, σε όλο τον κόσμο, σε όλο τον πλανήτη! Η λογική σε αυτό είναι πως αποκλείεται όλοι οι χρήστες να χρησιμοποιούν το Internet την ίδια στιγμή. Έτσι, οι εταιρείες υπολογίζουν πόσοι, περίπου, θα βρίσκονται online ανά στιγμή και φροντίζουν ώστε η ταχύτητα του δικτύου τους α) να μπορεί να τους αντέξει και β) να μοιράζεται ανάμεσα τους. Π.χ. μια εταιρεία μπορεί να έχει δίκτυο στα 50MBps και δέκα χρήστες (υπεραπλοποιώ το παράδειγμα), και μέσα από έρευνες να έχει δει πως σπάνια βρίσκονται περισσότεροι από 2 ταυτόχρονα online. Τότε, μπορεί να διαφημίσει ταχύτητες "έως 24MBps", με τη λογική πως αν κατεβάζουν δεδομένα 2 χρήστες ταυτόχρονα, θα έχουμε 24+24=48MBps - και άρα, θα... τη βγάζει καθαρή. ΑΝ, όμως, συνδεθούν 3, η ταχύτητα ανάμεσα τους πέφτει, αφού η εταιρεία μπορεί να τους παράσχει 50/3=περίπου 16,7MBps στον καθένα. Το "έως" που λέγαμε.

Ευθύνη, βέβαια, κάθε αξιοπρεπούς εταιρείας είναι να φροντίζει ώστε ναι μεν οι ταχύτητες να μοιράζονται, αλλά να μην πέφτουν σε εντελώς εξεφτελιστικά επίπεδα. Το να μοιράζεται η ταχύτητα και να μην πιάνεις πάντα το μέγιστο είναι λογικό, αναμενόμενο και κάτι που συμβαίνει παντού. Το να πιάνεις πάντα ταχύτητες 5-10KBps σε μια σύνδεση που σου διαφήμισαν για 5-10MBps είναι καραγκιοζιλίκι.

Δεν έχω εμπειρία από το "ασύρματο Internet" των εταιρειών και τις επιδόσεις του, αλλά ήθελα απλά να σας διευκρινίσω πως αυτό που χαρακτηρίσατε ως... "σύνδεση-παρτούζα" είναι ο κανόνας, και όχι κάτι το περίεργο. Αν οι εταιρείες παρείχαν σε όλους μας πρόσβαση 24MBps 24 ώρες το 24ωρο θα είχαν χρεοκοπήσει. Αυτές οι συνδέσεις υπάρχουν μεν, λέγονται... εταιρικές δε, και συνοδεύονται από το αντίστοιχο κόστος.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια καλα τα λετε, σημερα πηγα και μειωσα στο ελαχιστο το προγραμμα της κοσμοτε (αφου δεν μπορω να το διακοψω λογω 12-μηνης δεσμευσης), στην α8ηνα ειχα μια χαρα ταχυτητα ομως ηρθα ζακυνθο και σερνεται, η ταχυτητα μου θυμησε την εποχη της dial up συνδεσης. Πληρωνω ιντερνετ χωρις να εχω! :(

Mary

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος είναι, αλλάζω για Vodafone. Δ.

Ανώνυμος είπε...

Kai gw xristis tou internet in the go pws legete..i taxitita anevokatevainei san giogio..logo doulias taksidevw sinexia se oli tin ellada..pantou i cosmote ta idia..de kserw an etyxe alla dokimasa ti wind edw kai 6 mines..opou paw mporei na min exw 5ari sima pantou toulaxiston omws exw statheri grammi kai panta arketi gia aplo serfarisma..tin exw dokimasei se thess serres ksanthi komotini aleksandroupoli kozani kastoria larisa veria trikala agrinio katerini kai se alles poleis..to vasiko gia mena einai oti den exei skampanevasmata kai disconnect opws i cosmote..estw kai me 3ari sima mporeis na serfareis stathera..isws epidi den exei pollous xristes de ta kserw auta..pantws einai i kaliteri lisi pou vrika..

apneagr είπε...

Σας παρακαλώ γράφετε Ελληνικά...

hackaday είπε...

Μακριά από τα λαμόγια. Οι ιδιωτικές εταιρίες και οι κρατικές είναι σκέτη απάτη. Το μεγάλο μπάχαλο γίνεται στο mobile internet. Πεταμένα λεφτά είναι. Καλύτερα πάτε σε internet cafe παρά να τα σκάτε χοντρά κάθε μήνα σε ανύπαρκτες υπηρεσίες. Μην τους εμπιστεύεστε με τίποτα.

Related Posts with Thumbnails