Καλώς ήρθατε

Πήγε στον δικαστήριο τον πατέρα της που τη χαστούκισε

freefotos.gr

Τα σημεία των καιρών για όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια απασχόλησαν πρόσφατα την έδρα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ένα περιστατικό που δεν συνηθίζεται να είναι αντικείμενο δίκης στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκάλεσε σχόλια και αναλύσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης του Αυτοφώρου για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον οικογενειακό πυρήνα, για τις αντοχές που πρέπει να έχει ο γονέας στη νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλλουν τα παιδιά, αλλά και τη σύνθετη σκέψη και ενδελεχή έρευνα που επιβάλλεται να έχει στις αντιδράσεις των παιδιών η συντεταγμένη πολιτεία. Γιατί οι νέοι πλέον αντιδρούν και δεν μπορούν να δεχθούν στωικά τις καταστάσεις...

Παραμονή της... Πρωτομαγιάς μια 16χρονη μαθήτρια καταγγέλλει σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας τον πατέρα της για ενδοοικογενειακή βία. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση καθώς και η ενημέρωση στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η μαθήτρια λυκείου είχε επιστρέψει τα ξημερώματα της ίδιας μέρας στο σπίτι της από νυχτερινή διασκέδαση. Φεύγοντας το προηγούμενο βράδυ είπε στη μητέρα της ότι πάει «για ένα καφεδάκι με τις φίλες της», αλλά θυμήθηκε να επιστρέψει στις 6.00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Οι γονείς, οι οποίοι είχαν παραμείνει ξάγρυπνοι καρδιοχτυπώντας για την τύχη της, αφού η κόρη τους δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις τους στο κινητό της, απαίτησαν με έντονο τρόπο εξηγήσεις, ενώ ο πατέρας χωρίς δεύτερη σκέψη της έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι!

Η κόρη αμελλητί καταγγέλλει στην αστυνομία τον πατέρα για κακοποίηση και ο γονέας συλλαμβάνεται, οδηγείται στο αυτόφωρο, ενώ ο συνήγορός του δίνει μάχη στο δικαστήριο για να πείσει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ο πελάτης του δεν μπορεί να δικαστεί χωρίς να προσκομιστούν στην έδρα ιατροδικαστική έκθεση που να πιστοποιεί επίσημα τους ισχυρισμούς της 16χρονης καθώς και η εξέτασή της από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Η δίκη αναβάλλεται, αλλά στο μεταξύ η ηρεμία έχει επανέλθει στην οικογένεια… H ανήλικη καταγγέλλουσα μετάνιωσε για το εν θερμώ «κατηγορώ» εναντίον του πατέρα της και την περασμένη Τετάρτη πήγε εκ νέου στο αστυνομικό τμήμα για να ανακαλέσει. Ομως η δίκη του πατέρα της έχει προσδιοριστεί για το τέλος Μαΐου κι έτσι η ανάκληση πρέπει να γίνει και ενώπιον δικαστηρίου με τις γνωστές φράσεις «ανακαλώ - αποδέχομαι» και φυσικά να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα.
espresso

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails