Καλώς ήρθατε

Η Αλίκη στη χώρα των καπνιστών

Σε καπνιστικό παράδεισο ανακηρύσσεται και επισήμως η χώρα μας, μετά την εφαρμογή των... αντικαπνιστικών μέτρων αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα θα μου πείτε, τι παράδεισος, αφού θα επιβληθεί το «non smoking»; Μα και όλα τα μέτρα να ισχύσουν, όλα να τηρηθούν στο γράμμα και το πνεύμα του νόμου, το νεοελληνικό καπνο-καθεστώς είναι ένα από τα ηπιότερα στην Ευρώπη. Σε σύγκριση δε με τις αμερικανικές δρακόντειες απαγορεύσεις, το δικό μας καθεστώς είναι κανονική παιδική χαρά.

Θα μπορούσαμε και... να εξελιχθούμε σε έναν πρώτης τάξεως τουριστικό προορισμό για τους εραστές του ελεύθερου καπνίσματος. Δυστυχώς για μας, οι Δυτικοί τουρίστες, που σιχαίνονται τσιγάρα και καπνιστές, θα μας βλέπουν περισσότερο σαν ένα απέραντο βρώμικο τασάκι, παρά σαν ελκυστικό τόπο διακοπών. Δεν πειράζει. Θα βολευτούμε με τους Ρώσους επισκέπτες μας που ακόμα του δίνουν και καταλαβαίνει. Σπασίμπα, ταβάριτς.

Το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο εξήγγειλε μια ήπια αντικαπνιστική πολιτική, που να περιορίζει την ανεξέλεγκτη καπνορύπανση, αλλά να μη στραγγαλίζει και τις προσωπικές επιλογές του καθενός (άλλοι θα το έλεγαν και ημίμετρο, αλλά σήμερα έχω τις καλές μου).

Το μεγάλο γέλιο θα γίνει με την ερμηνεία και την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Βάλτε με τον νου σας πόσα μαγαζιά θα συρρικνωθούν μαγικά, σαν την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων, και από διακόσια τετραγωνικά σάλα θα «μεταμφιεσθούν» σε... εβδομηντάρια, για να πάρουν το συγχωροχάρτι από τη Νομαρχία. Η, μάλλον, το τσιγαρόχαρτο. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στις μεγάλες πίστες, με τους αμετανόητους «ζημιάρηδες» των πρώτων τραπεζιών, που θα γουστάρουν να πληρώνουν και το τυχόν πρόστιμο, μαζί με τις ζημιές και τον λογαριασμό της λουλουδούς.

Μέχρι τον επόμενο και αυστηρότερο καπνο-νόμο, (μη νομίζετε ότι θα τη γλιτώσουμε τόσο εύκολα), μπορούμε απλώς, να χαζολογάμε με το επερχόμενο μπάχαλο.
Έθνος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails